Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje dcera se nemůže vyrovnat s rozchodem

Od: paniblahouskova odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, má dcera přes toto stastné období svátků nabrala cca 8 kilo. Moc jsme nechodily ven a u nas mame s vahou v rodině problémy. Ona jediná neměla nadváhu, ale ted se to trochu změnilo. Po delší době ji viděl přítel. Byl trochu zaražen, dělá fotomodeling. Dcera mi přišla s pláčem domů, že ji řekl, že s tlustou chodit nebude. Stalo se to včera a pořád pláče. Já ji říkám, že si ji nezasloužil, ale ona pořád říká, že se už nikdy neusměje, odmítá chodit ven, jen leží a pláče. Vyčítá si každé sousto, normálně po škole chodila vždy dvakrát týdně cvičit, ted se rozhodla chodit každý den. Mám o ni strach.

Co s tím? Oboum je 17.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Vidíte, já přibrala od 20. 12. kilo a půl a přítel mi včera řekl, že by mě miloval i stokilovou *smich*.

Ale teď vážně. Za a) přítel Vaší dcery je trochu blb - dá se to říct i jinak a hlavně, pokud člověk miluje, tak snese i nějaké horší změny. Co kdyby přibrala po dětech, tak ji opustí? Nebo po úrazu, kdyby se nějaký čas nesměla hýbat?

Jenže na druhou stranu za b) se holt dcera nesmí válet a přejídat, osm kilo není zrovna málo, ale dá se to za pár měsíců shodit. Hm, cvičí, a jak cvičí? Má kardio zátěž, která je pro shazování nezbytná? Na shazování jí činky moc nepomůžou. Skvělý je běh nebo plavání, s tím se dá začít kdykoli.

Je dobře, že se dcera zbavila takového povrchního floutka, na druhou stranu ji neobhajujte, že máte nadváhu dědičnou, a klidně ať na sobě maká. Fandím právě takovým, co zvednout zadek a něco s tím udělají, a ne jen fňukají, že to nejde a že za to mohou geny. Když to napíšu hodně hnusně - v koncentráku byli všichni hubení, geny negeny (nebrat prosím moc vážně).

hodnocení

1x

Nemáte asi přesné informace. Vánoční svátky jsou od 24. 12., Vy píšete dotaz 25. 12., takže z něho vyplývá, že děvče přibralo 8 kilo za 1,5 dne. Což je nemožné. Nepozorovala jste už předtím, že se zakulacuje? Třeba, když jste spolu pekly vánoční cukroví, tak jestli moc neochutnávala.

V 17 život nekončí. Jsou oba ještě mladí, vidí se /chtějí se vidět/ růžovými brýlemi, často si vybírají partnera podle jeho krásy a šarmu a třeba tolik nehledí na to, zda má něco i v hlavě. Teprve později člověk vyzraje a začne chápat, že ta krásná slupka není všechno.

Na druhou stranu - být štíhlý 17 letý kluk, nechtěla bych také oplácanou mandu. Měla byste to s dívkou jako matka rozebrat. To, že chodí denně cvičit, není vůbec na škodu. Má nyní prázdniny, učit se nemusí, tak ať cvičí, je to pro její dobro. A protože dneska Vánoce vlastně končí, bude pár běžných dní, než zase přijde Silvestr a Nový rok, začněte vařit trochu dietněji. Spíš nějakou zeleninu, brambory...Řízky, salát, kachna a cukroví už byly a žaludek si také rád odpočine od těžkých jídel. Jak píšete, dietnější kuchyně by prospěla i Vám, takže to děláte pro vás obě. A jestli máte třeba pejska, ať se s ním děvče jde každý den po obědě projít či proběhnout ven a uvidíte, že se výsledek dostaví.

Nemějte zlost na chlapce, Vy vidíte dceru mateřskýma očima jako pořád vábnou, ale 8 kg najednou, to je opravdu hodně. Spíš se ji snažte podpořit, bude to potřebovat. Není přece všechno ztracené. Zhubne, on se vrátí a nebo časem přijde jiný. Ve sladkých 17 letech ji čekají samé milé zážitky a nemá cenu házet flintu do žita. Přesto - ať s tím něco dělá. Jaga.

Nevím,proč ji viděl přítel po delší době?Třeba ji ani moc rád neměl a to že přibrala uvítal jako záminku k rozchodu.Říct,že s ní nebude chodit,že je tlustá,no to je divná láska.Chápala bych,kdyby řekl,že se mu víc líbila,když vážila méně.A kdyby ji měl rád,tak by jí třeba navrhnul,že budou běhat,jezdit na kole,chodit plavat...Dva kteří se mají opravdu rádi,si navzájem pomáhají.Ten její přítel ,asi protože dělá fotomodeling přecenuje vzhled.Ještě je hloupý,nebo namyšlený.Jestli je vaše dcera hodná,tak si takového namyšlence nezaslouží.To nebyl přítel pro společný život.

hodnocení

0x

no počkejte, nabrala 8 kilo přes svátky? svátky sotva začaly... *ee* jestli chce chodit cvičit každý den a shodit, já bych ji v tom podporovala *palec*

paniblahouskov
hodnocení

Moje rodina jak jsem psala a i ja trpi nadvahou dcera je po mně, od čtvrte třídy zacala chodit cvicit se mnou. zacala chodit i na hasicsky sport tím vázila v deváte dride cca 9 kg tim vazila 49 .KDYZ SE NARODILA TOTIZ ON DOKTOR RIKAL ZE SE ASI BUDE SNAZIT ZHUBNOUT ALE TITO NADVAHOVE DETI UZ V PORODNICI TAK TEM SE TO V PUBERTE VRATI A KDY KDYZ BI MNELA PRIBRAT JEN 2 KG PRIBERE KG 8 .

chapete je po mne

buss
hodnocení

0x

Svátky začaly snad včera a už 8 kilo? To je zááázrak! Co jí brání snížit váhu? Já bych také s tloustou nechodil a myslete si co chcete.

paniblahouskov
hodnocení

ja tim myslim uz zacatek prszdnin

Rozešli se teprve včera. Spoustě lidí to trvá delší čas, než se s rozchodem smíří. Čas potřebuje i Vaše dcera. Je jí 17 let, když bude chtít být štíhlá, pak stačí aby změnila své stravovací návyky, nepřecpávala se a hýbala se. Ono všechno jde a všechno přebolí, ale na to si musí dcera přijít sama. Tak jako si na to musel přijít každý z nás. Vy jí můžete být jen oporou, vyrovnat se s tím musí sama.

wnt
hodnocení

0x

No ačkoliv to zní povrchně, tak nabrat 8 kilo je opravdu dost. To muselo mít samo o sobě nějaký důvod.

V tom cvičení bych ji rovněž podporoval. Ono to dobře působí i na psychiku, vyplavuje se do organismu endorfiny - tzv hormon štěstí a člověk se pak lépe vyrovnává se špatnou psychikou.

Jen pozor, aby nepřestala jíst, to by pak mohl být problém. A co se týče rozchodu, no je to dost blbý období, ale jak se říká, všechno přebolí, takže i toto.

uska*
hodnocení

0x

Moc jsme nechodily ven

Vy vodíte dceru na procházku? V 17ti letech by slečna měla vědět, co udělá povalování se na gauči s plným tácem dobrot u nosu. Dcera má prázdniny max. 10 - 14 dní a to má 8 kg navíc. Promiňte, nevěřím vám. Přibrat 8 kg trvá nepoměrně delší dobu.

Co s tím? Nic, nechat jí vyplakat. Způsobila si trápeníčko sama. Alespoň jí půjde lépe to hubnutí.

Co říkal Mudr. v porodnici je nepodstatné. Je to o vůli člověka. Vy jí můžete pomoct tím, že budete shazovat kila společně s dcerou. Ve dvou se to lépe táhne.

joudic*
hodnocení

0x

no sorry 8 kilo? To je zatracene MOC na par dni. Vubec se mu v 17ti letech nedivim a myslim, ze neresi to, ze ztloustla, ale hlavne jakym zpusobem a ze se to muze stat kdykoli znovu. Tohle si normalni typek fakt nepreje, starsi clovek leccos prehlidne, ale v 17ti jde o neco jineho :) Aby nekdo ztloustl za tyden 8kg musi zrat s prominutim jako prase, ani si to neumim predstavit. Jednou jsem dal 4kg za vikend a to proto, ze kazdy den jsem vypil 15-20 Plzni od dopoledne do zaviracky a kazdy jsme meli cca 5-6 jidel, vypecky, smazaky s double tatarkou, gulase... Ted jsem zhubl od zari 14kg a trvalo to teda kurevsky dlouho to odrikani... a nekdo neco takoveho do sebe nahaze za tyden.

mmn17
hodnocení

0x
Je mi také 17, jako vasi dceri, nemám nic proti vzhledu nekoho, kazdy jsem jiny, ale aby má pritelkyne pribrala za takovou chvilku 8 kilo, taky bych byl nastvany..

naihonn*
hodnocení

0x

No, osm kilo, to je síla. Ale opravdu to nemůže být za takhle krátkou dobu. Inu, cvičení ještě nikomu neuškodilo (na chvíli zapomeneme na všechny, kterým spadla na hlavu činka. *smich* ). No a pokud se s ní někdo rozešel hned jen tak zničehonic jen z tohohle důvodu, no tak to zřejmě jedině vyhrála. Pokud zase zhubne, zřejmě bude mít dostatečně velký výběr podobně povrchních jedinců, takže ji ten smutek zase na nějakou dobu přejde. No, a já se jdu vrátit k hubnutí svých přebytečných 80 kilo, abych měl taky šanci. *haha*

sonyboj*
hodnocení

0x

Vysvětlení je prosté. O tomhle tuším kdysi vyprávěl Vladimír Menšík: "Stoupnu na váhu, váha ukazuje 70kg. Vezmu do ruky jeden špekáček, váha ukazuje 70kg a 7dkg. Na váze ten špekáček sním a váha ukáže 72kg. To se s tím jídlem do těla asi dostává nějakej falešnej vzduch." *smich*

joudic*
hodnocení

0x

nemate na 17lete ucho nejake prehnane naroky? ;) rozhoduje se podle vzhledu, urcite jste nebyly jako pubertacky jine :) jinak jak uz jsem psal, i pro 17lete ucho je tak obrovsky vykyv v tak kratke dobe a u tak mlade holky jasny signal, ze chodi s tikajici bombou.

Jinak si myslim, ze partneri by na sebe meli trochu dbat v ramci vzajemne atraktivity, prijde mi to normalni. Mam sklony nabirat, a kdyz jsem ve vztahu, tak na sebe davam pozor z mnoha duvodu, z nichz nehlavnejsi je, ze ja a urcite i partnerka ocenime, kdyz pri sexu nebude figurovat mokry zadychany veprik *bezim*:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]