Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita masa úhoře - říční vs mořský

Od: clayman® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
zaujal mě rozdíl v ceně úhoře říčního a mořského, který je podstatně levnější. Je to dáno velikostí jedno kusu, kdy mořský má 3-5kg, zatím co říční 0,8kg nebo tím, že v moři to roste za levno a v řece (sádkách) je to náročné odchovat?

Můžete někdo zhodnotit kvalitu masa - chuť? Říčního znám, ale mořského ne.

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

něco se mi najít povedlo, ale ocením i osobní zkušenosti :)

Kvalitou masa zůstává úhoř mořský za kvalitou masa úhoře říčního. Mořský úhoř vypadá téměř stejně jako úhoř říční. Má měkké, ale hodně tučné maso, plné svalových kůstek. Prodává se celý, filetovaný nebo uzený. Mnozí lidé ho považují za velkou delikatesu.

hodnocení

0x

Vybavila se mi krááásnááá vzpomínka. Měli jsme partu rybářů. Na Vrbici jsme chytali úhoře. Fanda je měl doma ve sklepě ve vaně. Když jsme chytili příště, přidali jsme k nim, až jich bylo, jak říkal Fanda, "aby to stálo za to". A v té vaně z nich vyšly všecky háčky, které nešly vytáhnout, protože byly hluboko. Pak je všechny Fanda nachystal na uzení. Byli naložení v česneku. A ten Fanda, on měl normálně skládací uzák a dřevo. Všichni jsme se sjeli na Vrbici a nahodili jsme pruty, udělali oheň, našla se i kytara, já v karavanu uvařila čaj s rumem. A chytali jsme ryby a udili ty česnekované úhoře, děcka lítala a o kousek dále se čabrala. KRÁSA! Kanáry se můžou schovat!

Fanda říkal, že se úhoř musí naporcovat a špalíky povařit v červeném víně, jinak je strašně mastný a musí se smažit nebo péct hodně dlouho a leží na žaludku. Pak teprve může na pánev. Jen na uzení stačí, když poleží v česneku se solí. Nezkoušela jsem, ale Fandovi věřím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]