Ušlehání sněhu z bílků

Od: Datum: 20.12.15 15:16 odpovědí: 3 změna: 21.12.15 12:30

Nevíte někdo, jaký je rozdíl v tom, jestli se ušlehají bílky v misce za studena a nebo v misce nad párou?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 20.12.15 15:30

Ušleháním nad parou máte hotový výrobek, můžete třeba plnit trubičky.

Ušleháním za studena je polotovar, který vmícháte třeba do těsta na bábovku a přídáte až naposledy, aby bylo těsto nadýchanější a teprve to celé dáte péci.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 21.12.15 00:14
avatar

Přesně tak, jak píše uska. Nad parou vznikne hotový bílkový krém.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.15 12:30
avatar

Nebo se ze sněhu šlehaného v páře dělají laskonky, které mají být uvnitř vláčné a nemají rychle tvrdnout. Nebo kokosky. Jsou určité recepty ze sněhu, kde musí být sníh buďto "vařený" v páře, nebo se do něj přidává horký cukrový rozvar, což je obtížnější. Když jenom našleháte sníh, tak jím jenom nakypříte těsto, jak píší už rádkymně nade mnou. Já osovbně vařím i sníh na cukroví které je známo pod názvem "cikánské řezy", nebo "londýnské řezy". Vyzkoušela jsem to a sněhový vrch s ořechy je o hodně chutnější a vydrží delší dobu jako čerstvý.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.