Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ušlehání sněhu z bílků

Od: rd* odpovědí: 3 změna:

Nevíte někdo, jaký je rozdíl v tom, jestli se ušlehají bílky v misce za studena a nebo v misce nad párou?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*
hodnocení

4x

Ušleháním nad parou máte hotový výrobek, můžete třeba plnit trubičky.

Ušleháním za studena je polotovar, který vmícháte třeba do těsta na bábovku a přídáte až naposledy, aby bylo těsto nadýchanější a teprve to celé dáte péci.

 

hodnocení

0x
avatar hrdaalena

Přesně tak, jak píše uska. Nad parou vznikne hotový bílkový krém.

 

hodnocení

0x

Nebo se ze sněhu šlehaného v páře dělají laskonky, které mají být uvnitř vláčné a nemají rychle tvrdnout. Nebo kokosky. Jsou určité recepty ze sněhu, kde musí být sníh buďto "vařený" v páře, nebo se do něj přidává horký cukrový rozvar, což je obtížnější. Když jenom našleháte sníh, tak jím jenom nakypříte těsto, jak píší už rádkymně nade mnou. Já osovbně vařím i sníh na cukroví které je známo pod názvem "cikánské řezy", nebo "londýnské řezy". Vyzkoušela jsem to a sněhový vrch s ořechy je o hodně chutnější a vydrží delší dobu jako čerstvý.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]