Nejste přihlášen/a.
Anet, já si myslím, že pupínky naprosto zbytečně prožíváš. Pupínky a boláčky a akné a ještě pár věcí, se dělají v době puberty, kdy je nevyrovnaný příliv hormonů, který ovlivňuje nejen psychiku, ale i látkovou výměnu. Když poklikáš, najdeš nějaké dobré rady, jak se máš stravovat a jak máš o svou pleť pečovat, ale moje zkušenost, vlastní i vypozorovaná, je taková, že mladý člověk toto období prostě musí přežít! Nesmí dovolit, aby mu nějaké pitomé pupínky likvidovaly sebevědomí, staly se středem zájmu v životě. Pokud se ke stroupkům chováš rozumně, potud jizvičky nebudeš mít. Nauč se nevšímat si takových blbostí a maličkostí. Všímej si toho, co bude platit i za 5 let. Tohle jsi asi nechtěla slyšet, ale věř, je to pravda, je to tak.
Chtěla jsi návod, jak se pupínků zbavit. Ale takový návod není. Lze jen mírnit, ale když budeš zdravě jíst, dodržovat hygienu, uděláš moc dobře. A také, když budeš mít dostatek spánku v době, kdy je noc a má se spát, tělo a mozek spánek očekávají a velmi potřebuje, usnadníš tělu výměnu látkovou a pomůžeš mu ke správnému fungování. Krásné Vánoce ti přeji z celého srdce, babka
Anet, Vám je krásných 15, ja bych mohla být Vaše hodně stará matka a jsem na tom stejně. Přeji Vám, aby to s pubertou přešlo, protože zbavit se toho v dospělosti asi nelze. Teď zkouším akupunkturu, ale bylo mi řečeno, že to bude dlouhodobější záležitost. Uvidíme, horší to snad být nemůže. Na kožním řeší následky, nikoliv příčinu, vždy ty mastičky a antibiotika v masti na chvíli zaberou, ale pak si plet zvykne a je to zase stejné. Ptala jsem se i na gyndě, protože v mém věku to bude asi hormonální a doktor mi odmítl udělat hormonální vyšetření. Nabídl mně antikoncepci ( v mém věku), což pochopitelně nechci.
Třeba narazíte na vyjímku v českém zdravotnictví a budou léčit příčinu. Píšete, že Vám jizvičky mizí po měsíci, mně tak zhruba po třech. Zkuste použít dobrý make-up. Já se moc nelíčím, ale někdy ano a když vybírám makeup, tak říkám, že potřebuji nějaký, který dobře kytuje. Co aspoň u mě na chvíli zabírá je pobyt u moře, slunko tam pálí ostřeji než u nás a to na chvíli pomůže.
Tak to s vami soucítím. Pani doktorka ke které jsem kamaradce pomohla vyléčit silene akné,ta snad pomůže taky . A jestli můžu poradit,kupte si Acnecolor - je to makeup,pod kterým se pupínky zároveň hojí a navíc krásně kryje. Extrémně nevysusuje,naopak je takovy mastnejsi,takže nebudete mít pleť nijak suchou.. ja hopouzivam uz tak půl roku a už si nedokážu představit ze bych mela pouziat něco jiného. Plet mam totiž suchou a jiné makeupy mi to akné ještě zvýrazňuji. Ale jediná nevyhodatohohle make-upu je v tom,ze má jen dva odstíny a oba neprirozene. Jeden světlý a deuhy tmavý.. Pokud si koupíte oba a nějak to namícháte,bude to asi nejlepší volba,ale jamam třeba ten světlý,zapudruji ho o něco tmavsim pudrem a vypada to ok
. Určitě na něho mrknete,myslím ze by mohl pomoct,ja s nim mam dobre zkusenosti
a stojí do 200 v lékárně,je normálně dostupný a vydrží poměrně dlouho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.