Krém do laskonek

Od: Datum: 19.12.15 00:01 odpovědí: 8 změna: 20.12.15 20:49
Dobrý den,
nemáte někdo prosím recept na dobrý krém do laskonek, který by buď neobsahoval vůbec vejce nebo kde by se sice vejce přidávalo, ale krém by byl tepelně upravený, čili vejce by nebylo ve výsledku konzumováno syrové?
Děkuji

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: cukrarka
Datum: 19.12.15 09:15
Udelejte klasicky pudink ten nechte vychladnout a pak do neho zamixujte maslo.. A nakonec pridejte trochu kavy
Takovyhle davame v praci do laskonek
Ohodnoceno: 0x
 
Od: ver®
Datum: 19.12.15 11:15
Dekuji moc za tip :)
Od: cilka
Datum: 19.12.15 12:05

To není pravý cukrářský krém na laskonky.

Na ty se dává griliášový krém,který je dost pracný ...popis najdete na googlu

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.12.15 12:22
avatar

Znám recept do laskonek karamelový. Den předem uvařit "Salko" slazené mléko v plechovce. Vařit minimálně dvě hodiny, lépe tři, nebo v tlakovém hrnci hodinu a půl. Čím déle se vaří, tím víc má karamelovou chuť. Ale pozor, zase to nepřehánět, prostě dodržte tuto dobu. Druhý den vyšlehat máslo, a pak do něho po lžících zašlehávat uvařený karamel. Nesladí se, karamel je sladký dost. Můžete do karamelu-salka co je v plechovce přimíchat trochu rumu. Rum nepřilévat do krému kde je našlehané máslo, srazil by se. Prostě obsah z plechovky vyklopte do misky a pořádně promíchejte s rumem a pak teprve pomalu zašlehávat do másla. Krém je výborný.

A pozor, prodávají i Salko už "uvařené", ale není to dobré. Ani chutí, ani konzistencí. Raději sama uvařit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vcelka
Datum: 20.12.15 19:29

...ten se Salkem musí být originálnější,než obyčejný máslo,cukr,ale pořád je to mléko i když převařené,takže nevydrží dlouho a podléhá času...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.12.15 20:29
avatar

Salko dlouze vařené se stane tekutým karamelem. A co se týče trvanlivosti, tak přece děláme cukroví které snad neskladujeme, ale jíme. Ale pokud cukroví zmrazíte, tak vydrží opravdu až do léta s nezměněnou chutí. A opravdu vydrží déle s nezměněnou chutí a konzistencí, než krémy z pudingu, nebo nastavované kaší. Já moc nerozumím tomu názoru, že podléhá času. Všechno přece podléhá času...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vcelka
Datum: 20.12.15 20:49

Tak pokud nerozumíte,máte to takto . má krátkou expiraci ...tzv.konzumaci

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zirafka
Datum: 20.12.15 18:10

Dělám rychlý a nenáročný krém. Ušlehám polovinu másla s polovinou Hery / není to na chuti poznat/. Až krém zbělá, přidám mleté ořechy, mleté piškoty, mleté rozinky v rumu a kakao. Tento krém vydrží velmi dlouho, aniž by změnil chuť. Dělám takto již mnoho let.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.