Nejste přihlášen/a.
Znám recept do laskonek karamelový. Den předem uvařit "Salko" slazené mléko v plechovce. Vařit minimálně dvě hodiny, lépe tři, nebo v tlakovém hrnci hodinu a půl. Čím déle se vaří, tím víc má karamelovou chuť. Ale pozor, zase to nepřehánět, prostě dodržte tuto dobu. Druhý den vyšlehat máslo, a pak do něho po lžících zašlehávat uvařený karamel. Nesladí se, karamel je sladký dost. Můžete do karamelu-salka co je v plechovce přimíchat trochu rumu. Rum nepřilévat do krému kde je našlehané máslo, srazil by se. Prostě obsah z plechovky vyklopte do misky a pořádně promíchejte s rumem a pak teprve pomalu zašlehávat do másla. Krém je výborný.
A pozor, prodávají i Salko už "uvařené", ale není to dobré. Ani chutí, ani konzistencí. Raději sama uvařit.
...ten se Salkem musí být originálnější,než obyčejný máslo,cukr,ale pořád je to mléko i když převařené,takže nevydrží dlouho a podléhá času...
Salko dlouze vařené se stane tekutým karamelem. A co se týče trvanlivosti, tak přece děláme cukroví které snad neskladujeme, ale jíme. Ale pokud cukroví zmrazíte, tak vydrží opravdu až do léta s nezměněnou chutí. A opravdu vydrží déle s nezměněnou chutí a konzistencí, než krémy z pudingu, nebo nastavované kaší. Já moc nerozumím tomu názoru, že podléhá času. Všechno přece podléhá času...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.