Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztrácím sebevědomí...?

Od: procjsemja odpovědí: 15 změna:
Ahoj, nevím co dělat. Připadám si celkem hezká i v zrcadle vypadám dobře, ale když se vyfotím a nepoužiju žádný filter vypadám strašně :( Nevím proč, ale začínám věřit těm fotkám a teď si připadám stejně ošklivá, jako na těch fotkách co di vyfotím... Co mám delat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já se domnívám, že se moc pozorujete. Již jste zde založila dotaz ohledně vrásek z usmívání, ohledně své špatné pleti, ohledně vlasů (že Vám nesluší rozpuštěné) ohledně toho, že máte více mužských hormonů, proto máte nadměrně chlupaté nohy, trápí Vás černé tečky, kruhy a vrásky pod očima, knírek pod nosem a chloupky na obličeji, lesklý nos. A na konec Vás trápí, že nejste fotogenická. A to je Vám teprve 14 let. Nehledejte na svém vzhledu neustále chyby, jinak nebudete dělat nic jiného, než na sebe neustále koukat do zrcadla a to sebevědomí budete mít stále nižší.

Vřelý souhlas s Kapičkou. Ještě musím dodat, že na pohled krásná je věc. Stojí, nehýbá se, má nějaký tvar, nějaký materiál a barvu. Člověk je však tvorem, kterého krásu nebo ošklivost tvoří to, jak se pohybují, jakou mají mimiku, jak mluví, jak se chovají a také, co z nich vyzařuje. *sok* Nedávno mě prosil strašný člověk o drobné. Byl ošklivý, až mnou otřáslo. Ale on se na mě podíval, měl krásně modré oči, menší nos, plné rty, vysoké čelo. Kdyby byl v obleku a uměl se chovat, byl by to velice přitažlivý muž. A co z toho, že měl cokoliv, co tě trápí. *hej*Tebe totiž trápí to, co vidíš. Co máš v hlavě a v srdci, to tě vůbec nezajímá. A mělo by! To je totiž důležitější, než hezká tvářička.

doplněno 18.12.15 16:31:

Znovu a opět ti musím vysvětlit, že slovo sebevědomí se skládá ze dvou slov. Sebe vnímání. Když budeš vnímat jen povrch těla, to sebevědomí bude o ničem. Tobě bude k ničemu!

roman68*

ano láska dělá divy *srdce*

sebestřednost a sebezahleděnost - stále zkoumání sebe v zrcadle ...

Jen se podívejte na lidi, kteří mají soucit a dělají něco pro druhé ..a může to být klidně řádová sestra zabalená ve svém hábitu, obyčejná zdravotní sestra, pracovník v Charitě...matka šťastná ve svém mateřství..bezdomovec, který má v sobě pokoru a úctu před životem..

a v očích - upřímném pohledu se dá poznat vše

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se do zrcadla na denním světle - budete vypadat jinak, než např. v koupelně. Zrcadlu věřte více, než fotkám, resp. lidé Vás vidí jako to zrcadlo.

Zdravím!

doplněno 18.12.15 11:48:

No, nejvěrnější je odraz v lesní studánce .

doplněno 18.12.15 11:58:

procjsemja - tak choďte mezi lidi s myšlenkou, že máte zásadně světlo za sebou - to Vám to sebevědomí upevní. A jinak - s věkem nastanou i jiné problémy a toto přestanete řešit.

Ono také těžko to změnit, tak to pouze umenšit ve své hlavě. A nahoďte úsměv.

To je pravda s tím zrcadlem. Když někam se ženou jdu tak se v koupelně upravím a říkám, jo, docela to ujde a v chodbě u zrcadla si říkám, co to mám na hlavě? Asi vyměním zrcadlo na chodbě :)

procjsemja
hodnocení

Zase je tady to, že když se kouknu do zrcadla a světlo mám před sebou, třeba okno, nevypadám nejlíp, ale když mám třeba světlo (okno) za sebou nebo jinde už to není tak strašný. I když se fotím, lip vypadám na fotkách, když nemám světlo před sebou... :((

To je jednoduchý, světlo na vás odhalí všechny chybičky a nedostatky. Když je světla nedostatek, chyby se jaksi schovají ve tmě :)

Naprostý souhlas. S věkem člověk přestavá řešit spoustu zbytečností. Když jsem byl teenager, tak jsem na sobě musel mít diesel, adidas, nike, bez gelu na hlavě jsem nevylezl ven, voňavkou jsem smrděl na sto honů a teď? Hadry v co největší slevě (páč stejnak je všechno šité v jedný fabrice). vlasy jak mi narostly, tak jsou a teda abych nekecal tak občas se cáknu voňavkou. Ale taky se mi občas stává, že jedu do města autem, vylezu ven a každá ponožka jiná.

Ostatně chlap o sebe přestane přehnaně dbát jakmlie se ožení že jo :)

hodnocení

1x

Nic si z toho nedělej, já taky na většině fotek vypadám strašně a v zrcadle to není o nic lepší,(u tebe jo) holt někomu byla krása přiřazená a někomu zase ne, tak to v životě chodí, nemá cenu se kvůli tomu nijak nervovat. Oni i ti superhezcí lidé budou na stará kolena oškliví :)

Nestresuj se.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- no to já mám podobně - dokud se na sebe nekouknu do zrcadla, tak si myslím, že je mi 20 a jsem pěkná holka !

buss
hodnocení

0x

Nechat se vyfotit a ne sebe sama z natažené ruky.

ivik*
hodnocení

0x

Tak místo nářku zkus se svým zevnějškem něco udělat.Popros mamku nebo někoho,komu věříš ,o radu a pomoc.Zkus zajít do kadeřnictví, na kosmetiku,kup si pár kousků hezkého oblečení.Nebo zkus vyhledat nějakou " proměnu",už jsou dnes profíci, kteří poradí a člověka vyparádí k nepoznání.Je to sice asi fin. náročnější, ale stojí to leckdy za to.U nás v 6tisícoovém městečku toto dělá jedna mladá šikovná kadeřnice ve spolupráci se stylistkou.No a pak,až by tě proměnili,tak si nech u fotografa udělat pěknou profi fotku,ať vidíš, jestli jsi tedy ošklivá nebo jestli to není jen tvůj dojem...

doplněno 19.12.15 09:16:

Máš vidět na fotkách mě,taky děs a hrůza,ale já to neřeším...:)

mecik*
hodnocení

0x

A to jsi ošklivá ve svých očích a nebo pro vnější svět-tedy pro kluky? Jestli jde o kluky, mohu tě ujistit, že velká většina na stoprocentní vzhled nekouká, jestli je to kluk, který za něco stojí, bude koukat jak se chováš, jakou máš přirozenou inteligenci.Ten, který se soustředí jen na střed těla, ten to také ale nebude a od takového i s krásným obličejem v tvém věku radši dál.

katka123*
hodnocení

0x
Mam to stejně. Někdy si přijdu hezká a někdy strašně ošklivá. A ještě k tomu mám problém s akné,což mi snižuje sebevědomí tak o 60%. Pomalu se lidem nedívám do očí,když s nimi mluvím,aby si mého akné nevšimli.. Strašně se bojím,že by mě za to třeba odsoudili nebo tak:D jja te chápu.:D ale každý je nevim krásný a věřím ze ty taky,a vis co? Ja bych se neorientovala ani podle fotaku,ani podle zrcadla. Některé zužuje,některé rozšiřuje.. Je to složité. Hlavni je jak se cítíš ty:)

Katko, přestaň! Takhle, co píšeš, tak bychom byli na tom všichni stejně, kdybychom se pozorovali a nic jiného. Ty máš akné, já mám vrásky. No a? Co má být?! Je hodně lidí, které mám ráda a je hodně lidí, kteří mají rádi mě. Ať mám vrásky nebo akné. I akné i vrásky patří ke mně, k tobě, jako barva očí nebo křivé zuby. :-D Krásných lidí se více lidí bojí nebo si netroufají projevit zájem. Narovnej se, obleč si pěkné spodní úprádlo, usměj se a uvidíš, jak je na světě dobře. *hej*Krásné svátky *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]