Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte nějaké nápady jak zkrátit tkaničky aniž by to bylo nějak moc vidět? Kupovat nové se mi nechce.
Existuje na to bezva zařízení, jmenuje se to nůžky . Teď vážně: Zkrátit a vyrobit nový konec. To dělám tak, že konec tkaničky namočím do lepidla (ideální je kanagom) a zakroutím - tím se zmenší průměr. Koneček se po zatvrdnutí znovu zarovná a je to.
@doktpr365: i u bavlněných?
Tak ještě se s tím dá pohrát tak že šikovně provlečeš tkaničku za pomoci třeba ryb. vlasce trubičkou (kovovou) od vypsané propisky , zatemuješ , a pak fik a hotovo.
otázka zní zda to stojí za to .
Tomáši, co to je "zatemovat"? Nesmějte se, vím, že mám velké mezery ve vzdělání.
Myslela jsem si to, ale nechce se mi věřit, že na otázku jak, zní odpověď - zatemovat. Ale ne jak, jakým způsobem. O to tazatel stojí, na to se ptá.
Tomáši, nejde o mě. Já se neptala. Já jsem si vždycky poradila. Jde o tazatele. Třeba je to větší dítě a dozví se, ať zatemuje a ještě pár dobrých rad. Prosím, omluvte mě, neměla jsem se do toho plést, měl se ozvat tazatel. Tomu je to asi stejně srdečně jedno.
Tomáši, bezva
pro babkazov - jak? -tak jednoduše třeba použije Kleště lisovací na dutinky a konektory , nebo krimpovací kleště , nebo vezme do ruky kladívko a naklepe to do požadovaného tvaru , možností je určitě zase více .Asi jste se neživila řemeslem (možná se pletu) , a chápu že nikdo na světě nemůže znát všechno.Jen doufám že nebudu muset popisovat co jsou krimpovací a jim podobné kleště , to si kdo to nezná snadno najde.
přeci - není se zač omlouvat , a jak se říká "když nejde o život" atd. hlavně přeji zdravíčko .
Na to je jednoduchá finta. Koupíš si nebo někde doma najdeš elektrikářskou smršťovací bužírku. Tu bužírku navlečeš na tkaničku a potom opatrně nahříváš (pouze tu bužírku!). Tím se bužírka na místě stáhne a ty můžeš tkaničku ustřihnout. A pro jistotu můžeš na konec kápnout lepidlo, aby bužírka neměla snahu sjíždět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.