Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkraceni tkaniček

Od: hansikii* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, nemáte nějaké nápady jak zkrátit tkaničky aniž by to bylo nějak moc vidět? Kupovat nové se mi nechce.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Existuje na to bezva zařízení, jmenuje se to nůžky :). Teď vážně: Zkrátit a vyrobit nový konec. To dělám tak, že konec tkaničky namočím do lepidla (ideální je kanagom) a zakroutím - tím se zmenší průměr. Koneček se po zatvrdnutí znovu zarovná a je to.

doplněno 17.12.15 22:56:

@doktpr365: i u bavlněných? ;)

doktpr365*

No to ne to jsem nenapsal,musí být nějaká umělotina.Bavlněné jsem neměl ani nepamatuji.

doktpr365*
hodnocení

2x

Ohřeju konec zapalovačem a zatočím aby se netřepily.

tomas11*
hodnocení

0x

Tak ještě se s tím dá pohrát tak že šikovně provlečeš tkaničku za pomoci třeba ryb. vlasce trubičkou (kovovou) od vypsané propisky , zatemuješ , a pak fik a hotovo.

doplněno 17.12.15 23:25:

otázka zní zda to stojí za to .

Tomáši, co to je "zatemovat"? Nesmějte se, vím, že mám velké mezery ve vzdělání. *hi*

doplněno 18.12.15 07:37:

Myslela jsem si to, ale nechce se mi věřit, že na otázku jak, zní odpověď - zatemovat. Ale ne jak, jakým způsobem. O to tazatel stojí, na to se ptá. :-D

doplněno 18.12.15 16:19:

Tomáši, nejde o mě. Já se neptala. Já jsem si vždycky poradila. Jde o tazatele. Třeba je to větší dítě a dozví se, ať zatemuje a ještě pár dobrých rad. ;) Prosím, omluvte mě, neměla jsem se do toho plést, měl se ozvat tazatel. Tomu je to asi stejně srdečně jedno.

doplněno 18.12.15 16:39:

Tomáši, bezva *palec**pusa*

Babka - pořádně utáhnout, utěsnit, ucpat, prostě utemovat či zatemovat. ;)

tomas11*

pro babkazov - jak? -tak jednoduše třeba použije Kleště lisovací na dutinky a konektory , nebo krimpovací kleště , nebo vezme do ruky kladívko a naklepe to do požadovaného tvaru , možností je určitě zase více .Asi jste se neživila řemeslem (možná se pletu) , a chápu že nikdo na světě nemůže znát všechno.Jen doufám že nebudu muset popisovat co jsou krimpovací a jim podobné kleště , to si kdo to nezná snadno najde.

doplněno 18.12.15 16:30:

přeci - není se zač omlouvat , a jak se říká "když nejde o život" atd. hlavně přeji zdravíčko .

hodnocení

0x

Na to je jednoduchá finta. Koupíš si nebo někde doma najdeš elektrikářskou smršťovací bužírku. Tu bužírku navlečeš na tkaničku a potom opatrně nahříváš (pouze tu bužírku!). Tím se bužírka na místě stáhne a ty můžeš tkaničku ustřihnout. A pro jistotu můžeš na konec kápnout lepidlo, aby bužírka neměla snahu sjíždět.

Zajímavý nápad, akorád, že ta bužírka se prodává v délce 1m a stojí víc, než nové tkaničky. Takže pokud ji nemáte doma, moc se to nevyplatí.

deda43*
hodnocení

0x

" jednoduché"zkracování tkaniček (po přihlášení):

pozitivni-noviny.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]