Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jezdím (v současnosti tedy bohužel už jezdil jsem si pro minerálku - bělovesskou kyselku IDU přímo k prameníku. Čerpal jsem ji velkého plastového kanystru s kohoutkem, z něj jsem si ji pak do sklenice natáčel jako když točíte vodu z vodovodního kohoutku. Za 10let, co to takhle dělám, není na kanystru nikde ani stopa po plísni. Kanystr stojí trvale v komoře na denním světle, za teploty o maličko nižší než pokojové, ve velkých teplech ale v teplotě jako je venku. Mirnerálku do něj natáčím (jezdím si pro ni) podle potřeby, v zimním období taky třeba jednou za 2 měsíce. Žádné zkažení minerálky se nekoná, jen už pak není tak "ostrá" jako když ji přivezu čerstvou. Takže nutnost uchovávání čisté minerálky v lednici je blud.
Něco jiného je ovšem pokud si do té minerálky namíchám šťávu - ano, pak se objeví po čase plíseň (třeba na víčku láhve s namíchanou směsí).Šťávu myslím buď domácí a nebo já osobně kupuji Jupí. U koupené minerálky s příchutí jsem tohle ale také nikdy nepozoroval (a to ta ochucená minerálka se vozí v autě dokud ji nevypiju, takže třeba taky měsíc a víc)
možná zase budete jezdit,ale nebude to tak rychle.Holt neshody s vlastníkem "lázní"panem K... a jeho poskokem T...Jinak Idu jsem točil po zkušenostech jen do lahví 1,5-2l,protože jinak byla za chvíli vyčpělá a v lednici neuchovával,ale samozřejmě musela být zavřená.Tady máte zatím poslední oficiální info ohledně Idy mestonachod.cz/...
Minerálky nepiju, ale když už z nějakého důvodu mám nějaké pití na vícero dnů, tak zásadně nepiju z hrdla. A ano, vše uchovávám v ledničce. Jediné, co jsem schopná pít po noci mimo chladničku, je cola - ta se fakt nekazí. Do dvou dnů spotřebovávám, na tohle jsem docela citlivka. Vypité plísně z džusů mě děsí.
Vzpomínám na kolegyni, která pila z minerálky z hrdla a nechávala si ji tam (=mimo ledničku) přes týden (učila na stejném místě 1x za týden, já ostatní 4 dny). Pak ji normálně pila. Z toho je mi na zvracení.
A proč jako je Vám z toho na zvracení?Nechápu!
pokud neumíte pít tak to chápu,že část "populace" cö máte v ... se vrátí s částí do minerálky do láhve,skleničky,ale lidé co umí pít tak se do láhve nicv nedostane . Ale jinak je to jedno-ono se totiž říká čistota-půl zdraví ale přehnaná čistota na druhou stranu udělá škody ještě více!
Všichni to znáte, dáte si do lednice lahev s pitím, zavíčkujete do min. druhého dne a pak zjistíte, že to je zvětralé. Myslím, že jednou jsem to tady už psal, ale zkuste jiný postup, který o 100 % předčí ten první : Dejte otevřenou láhev např. s pivem do dveří lednice, víčko hoďte do koše a do lahve vložte malou, pokud možno hliníkovou, nebo alespon kovovou, kávovou lžičku. Konec lžičky nesmí být ponořen v nápoji... Pak klidně dejte vědět, pokud si myslíte že lžu, tak to sem klidně napište.. A klidně to pivko tam nechte 2 dny.., na lžičku nesahejte..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.