Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem se pustila do pečení rolád. Nedělají mi potíže, myslím, že je zvládám na jedničku. Tak jak to bývá, když nemáte 100% uklizeno v kuchyni, tak se s návštěvami roztrhne pytel. Při pečení rolád jsem zvládla tři návštěvy a neshodli jsme se v postupu. Jak děláte rolády vy a proč? Děkuji za odpovědi. Uška
1. Upečenou roládu potřete džemem, pak máslovým krémem a stočíte.
2. Upečenou roládu potřete krémem, pak džemem a stočíte.
3. Džem zašleháte do máslového krému, vznikne růžová náplň a plníte.
Dobrý den, u nás se vždy používala varianta 1. Tu variantu za 2. si nedovedu technicky představit, resp. při jejím použití by zřejmě začala vznikat varianta 3.
Zdravím!
doplněno 15.12.15 11:35:Ano, jak uvádějí kolegové. Marmeláda (rybízová) se musi přitlačit a nasáknout do korpusu (piškot). Na řezu jsou vidět vrstvy a je to "dvojchuťové". Dle mého názoru marmeládu ve vrstvě na krém nenamažete. A třetí varianta je na řezu fádní a také "jednochuťová".
Když se nad tím zamyslím logicky, tak bych napřed pomazala džemem ještě nestočený plát, aby se džem trošku vpil do korpusu a pak teprve krém a stočit. Také asi z toho důvodu, že krém má být nadýchaný a když by se na krém měl teprve roztírat džem, tak se může krém stlačit. Třetí varianta je také dobrá. Takže za mne varianta 1 a 3. Rolády nedělám, pouze jednu a ta je se šlehačkou a uprostřed leží oloupaný celý banán. Napřed namažu šlehačku, položím banán a stočím. Ale těsto je jenom z bílků, cukru, kakaa a žloutků. Žádná mouka v něm není. Aole jak to teď popisuji, docela jsem dostala chuť na obyčejnou roládu. Zbyl mi čokoládový krém z cukroví, tak se asi do toho pustím...
(Jo a namažu také tou marmeládou.)
Jsem ráda, že nejsem úplný tydýt Dělám vždy variantu 1 a také u ní zůstanu, jen mě nahlodaly návštěvy. Teď jsem zkusila variantu č. 2 a bude z toho odpolední buchta ke kávě. Roláda po marmeládě nejde pořádně zatočit - klouže, je to takové rozplzlé, na pohled nehezké. Rodina mi sdělila, že se mi roláda může nepodařit klidně obden, že se určitě nevyhodí. Upekla jsem 6 ks, tak jim ke kafe jednu věnuji už teď. Díky všem. Uška
Uško, nejsem podivná, jen to neznám, tak se ptám. Proč tolik rolád? Na kdy? Jako piškotové těsto natřené a smotané? Nebo jinak?
Uško, moc děkuji za vysvětlení. Jste úžasná! To teda je nápad, přichytat si pohoštění pro hosty do mrazničky! Vynikající! Až jednou budu mít potřebu vyrobit roládu, udělám ji podle vašeho receptu. Ukládám si ho do svých oblíbených. Roládu jsem ještě nikdy nedělala. Nějak se ve všech zpřízněných rodinách nedělá. Ani babičky, ani maminka, ani tety, ani sestřenice, ba ani kamarádky rolády nedělají. Teď jedna známá vyprávěla, že dělá na kulaté narozeniny rolády. Ale z vepřového masa, převážně z bůčku a mletého masa. Vám děkuji, protože jednou zahvězdím.
Dělám léta prověřený recept na roládu, netrhá se, nepraská, jen do krému ubírám cukru pokud natírám i marmeládou. Zkuste to, je to za chvilku hotové labuznik.cz/...
Po upečení a vychlazení nakrájím po 6 -8 ks do krabiček do mrazáku a vytahuji dle potřeby. Pokud se na svátky sejdeme postupně všichni, tak se rolády dlouho v mrazáku neohřejí.A znáte to - mladým při odjezdu výslužka cukroví musí být.
Já je dělám i přes rok a nikdy mě nepřekvapí nezvaná návštěva, někdy to z mrazáku stačí povolit, jindy z toho mají zmrzlinu ke kávě.
Není zač. Tuhle roládu musí zvládnout úplný trdlo, které vstoupí poprvé do kuchyně. A za to já vás nepovažuji, tak není co řešit. Ať se dílo,daří !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.