Recepty z jater a vnitřností

Od: Datum: 14.12.15 14:01 odpovědí: 21 změna: 21.12.15 10:42

Dobrý den,dceři doporučil lékař jíst játra a vnitřnosti,není na to zvyklá,nikdy jí to odmala nechutnalo.Na internetu je hafo recptů,ale má někdo osvědčený např,z jater,aby to bylo chutné i pro někoho,kdo vnitřnosti nemusí? Určitě nejsem jediná,kdo to řeší,třeba by někdo věděl.Dík


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: strakatypes
Datum: 14.12.15 14:17

Pokud seženete soukromého chovatele králiků, tak vynikající jsou králičí játra na cibulce. Mě osobně potom chutnají smažená vepřová játra jako řízek. Proč musí jíst dcera jenom játra? Není možný náhradní zdroj té látky - vitamínů. Co třeba vajíčka -- žloutky?

Játra můžete použít i jako paštiku, pomazánky, játrové knedlíčky v polévce. Nebo je do něčeho namlít do sekané, karbanátků.

Nebo namíchat mezi maso a zeleninu na pánvičku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 14.12.15 14:44

Tak třeba já osobně vnitřnosti mám velice rád. Sežeru všechno. Nedokážu poradit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 15:03
avatar

No, já se obávám, že pokud někomu nechutnají vnitřnosti, tak mu prostě nechutnají. Já miluji játrovou omáčku, ale do játra nekousnu. Já nesnesu tu konzistenci a pak tu následnou chuť.. Játra sním jedině jako játrové knedlíčky v polívce nebo jako paštiku a nebo právě játrovou omáčku, kde musím mít játra rozmixovaná. Jinou vnitřnost do mě nedostanete vůbec *blee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 16:00

dik vsem

Datum: 14.12.15 17:26
avatar

Dobrý den.Třeba zabijačkový gulášek.K vepřovímu masu se přidá kousek jater,ledvinek.sdce a slezina.Vzhledem k tomu masu se tam ty vnitřnosti trochu ztratí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 18:01
avatar

Já mám ráda paštiku z kuřecích, nebo krůtích jater. Nebo ty knedlíčky do polévky můžete dělat, tam je česnek a majoránka, ale je mi divné, že Vám tohle doporučil lékař. Co Vaší dceři chybí, že jí "předepsal" jíst vnitřnosti? Teda jestli se mohu optat. Jinak můžete dělat ledvinky na smetaně. Nebo najít nějaké recepty ze srdce, ale to jsou všechno jídla spíše jen tak občas zařadit do jídelníčku. A ledvinky a srdce se musí dost dlouho vařit, jinak je to tuhé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 19:28
avatar

Játra na kokosu. Mám ten recept z internetu. Kdyby jste ho nenašla, tak ho snad někde vyhrabu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 23:19

dik vsem za tipy!lekar to doporucil na celkovou slabost a chudokrevnost,driv byly vnitrnosti bezne doporucovane lekari,a uspesne.

Od: strakatypes
Datum: 14.12.15 23:39

Já jsem si myslela, že to bude kvůli chudokrevnosti. Tak snad jste se možná podívala na jiné přírodní věci, zrovna ta játra nejsou v dnešní době prospěšná jíst velmi často.

To takhle dýňová semínka, sušené meruňky, červená řepa, pořádný kvalitní kus hovězího masa, jehněčí maso, vajíčka, brokolice, pistácie, kešu, cizrna, mořské řasy, ovoce jahody, pomeranče, kiwi, černý rybíz, červené potraviny - třeba paprika. Co je zajímavé, můžete si doplnit železo zcela zdarma v přírodě a to obyčejnou kopřivou. Letos je teplá zima, jistě ještě nějakou najdete, posekat a namíchat do špenátu, zalít vejcem, ani to nepoznáte. Máte i doporučení zvýšit vitamin B12?

Pokud budete mít možnost najdete si vše, tedy i ostatní doporučované potraviny na internetu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.15 01:09
avatar

souhlasím se "strakatým psem" - léčbu chudokrevnosti můžete provádět i přírodními prostředky - konzumace jater nemusí bý jediným řešením, zkuste si něco vyhledat, např :

http://www.prirodni-pripravky…nost-lecba-chudokrevnosti.htm

- nebo zkusit jiného lékaře - ale třeba to ten Váš myslel dobře - mnoho lidí má vnitřnosti a hlavně játra dost rádo - já je například můžu jíst v různé úpravě skoro denně.

ale špenát z kopřiv je dobrý nápad a navíc mi v dětství moc chutnal

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.15 08:38
avatar

Aha! Ale jste si opravdu jistá, že to byl lékař, který doporučil jíst vnitřnosti, nebo to byl někdo jiný. Dnes totiž lékařská věda hodně pokročila a všeobecně se ví, že vnitřnosti nejsou zrovna nic zdraví prospěšného. Jsou to vlastně orgány, které mají za úkol čistit všechna svinstva, které trávením prochází tělem a tím pádem v sobě zadržují také části toho všeho. Píši to hodně zjednodušeně. Pokud se jedná o chudokrevnost, jsou na to léky a jiné vhodné a zde už zmiňované potraviny, než právě vnitřnosti. Tohle mi připadá spíše na nějakou tu "babskou" radu, než na lékaře. Mému bývalému manželovi také před padesáti lety radili aby jedl játra, že bude mít "silné" sperma...;)

A za další, pokud Vaše dcera vnitřnosti nesnáší, znamená to, že to její tělo instiktivně odmítá, protože mu to neprospívá. Tak jí do toho nenuťte a nevěřte všemu co se povídá. Ostatně ani mně nemusíte věřit...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.15 15:20

Myslíte,že jsem hluchá nebo slepá? Lékař stál přede mnou,mluvil se mnou a osobně doporučil,a to výhradně bio maso.Dcera nechce vnitřnosti spíše z nezvyku,nikdy jsme je nedělali.

Datum: 15.12.15 06:46
avatar

To, že lékař doporučil játra, to ještě neznamená, že když malé nebo v rodině játra nechutnají, že je musíte přes odpor, konzumovat. Našim také doporučovali pro mě játra, ale to bylo po válce, nic jiného lékaři, vlastně ani trh neznal. Ale my měli doma řezníka a navíc, droby jsme všichni milovali. Játra dělávám poměrně často. Když kupuji vepřová, koupím jich více, protože vím, že jich kus ujím syrových. :-D Když se odněkud vracím a nemám čas vařit, zastavím se u řezníka a koupím si trochu drůbežích jater. Nejlepší jsou krůtí. Na suchou pánev: kostičky uzené slaniny, pěkný kousek. Když zbělá, přisypu cibuli, pro jednu porci, středně velkou a posmažím dokud nezesklovatí. Přidám očištěná, zbavená blan, na větší kousky nakrájená játra. Smažím ne příliš dlouho, jinak ztvrdnou. Těsně před odstavením posolím, popepřím nasypu promnutou majoránku. Tou také nešetřím. Čerstvý chleba, kyselý okureček. Paráda!


doplněno 15.12.15 15:36:

yourlady, kdyby se vám cokoliv z jater nepovedlo, vezměte na ně ponorný mixer a zalijte ten rozmix smetanou. Dochutit tak jak to máte rádi a knedlík k tomu. A je dobrota. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.15 15:22

Dik za tipy!U dcery je to spis z nezvyku,doma je nejime,a je neumim pripravit,proto se ptam.Dekuji za tipy.-Dnes jsem delala podle jednoho z prispevku tady jatra na kokosu a dceri to MOC CHITNALo,takze dekuji za mile rady a tipy a pekne svatky vsem!

Datum: 15.12.15 15:50

dekuji.jen hloupa otazka,kdyz povarim jatra,vydrzi do druheho dne v lednici?vnitrnosti vubec nedalam,nemam zkusenost.dekuji

Datum: 15.12.15 15:55
avatar

Vydrží, ale vařená játra? Tož to musí být odporné, tvrdé, bez chuti. Játrové knedlíčky v polívce také vydrží. Raději zamrazit syrová a rozmrazovat velice pozvolna. Nejlépe přes noc v lednici.;) Podusit na cibulce, pak by to bylo k snědku, ale ohřívaná?! To už ne! Budou tvrdá. Ne abyste do mladé cpali játra stále! Přejí se jí a nebude chtít do konce života. .


doplněno 15.12.15 16:10:

Děkuji, úplně mě vaše poklona zahřála. *hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.15 16:05

Dik,ja dostala od nekoho recept z povarenych jater,proto se ptam.jste skvela!pekny den rada vas tu v poradne ctu

 

Datum: 15.12.15 15:53
avatar

kdysi jsme zkoušeli udělat domácí tlačenku a játra jsme do ní přidávali.

Tlačenka se zadařila, povedla se na první pokus a mizela rychlostí asi tak dvě kila za den. Takže asi děckám chutnala.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.15 09:57
avatar
U nás se několikrát do roka zabijí čuně a já dokázal z vnitřností použit akorát játra a srdce, teď jsem se naučil dělat zabijačkový guláš takže sdělám všechny vnitřnosti. A můžu odpřísáhnout že v dobrém guláši sníte vnitřnosti které byste jinak nevzali do pusy a ještě se oblíznete. Jinak játra u nás jdou na odbyt nejlíp dušené v omáčce s jablky, to mají rači dámy a pánové samozřejmě nejraději sáhnou po variantě v troj obalu.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.12.15 10:07
Ohodnoceno: 0x
 
Od: dam®
Datum: 21.12.15 10:42

No, né každý tuhle stravu dává, tak hlavně nenutit násilím, ať to není ještě horší. Pomalu zvykat, třeba knedlíčky v polívce. Zkuste kuřecí játra v trojobalu s br. kaší. Trošku piplačka. ale vždy zmizí. Taky je problém, že zrovna játra mají "plovoucí" kvalitu.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.