Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zakysaná smetana do omáčky?

Od: mija* odpovědí: 4 změna:

Dá se použít do přípravy kuřete na smetaně? Zahuštují omáčky smetanou sladkou,ale mám v lednici momentálně zakysanou a nevím zda se mi omáčka třeba nezdrcne pokud ji použijí.Díky

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x

Já zakysanou smetanu dávám do omáček běžně. Odeberu si množství smetany do hrnečku, přidám do hrnečku napřed lžíci, nebo dvě sosu-omáčky, přidám trochu hladké mouky, pokud chci mít omáčku zahuštěnou a rozmíchám v tom hrnečku. Pak teprve pomalu za stálého míchání přilévám do omáčky a povařím na mírném ohni tak 8 až 10 minut, kvůli té mouce. Nikdy se mi omáčka nesrazila, ani nenadělaly žmolky. Směs v tom hrnečku, než ji budete lít do omáčky, musí být vlažná a tekutá, ne kejda...

 

liduli
hodnocení

3x

Ano, můžete, já ji dávám běžně a chutná nám i víc a nemusí se tolik zahušťovat, dobrou chuť :)

Nezdrcne se. L.

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Ano, Suzy má pravdu. Do smetany, kterou vytáhnete z ledničky, musíte nalít trochu horké tekutiny z hrnce. Pak se nezdrcne ze šoku z přechodu z ledového do vřelého. ;)

mija*
hodnocení

Děkují vám za radu a rychlost*palec*.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]