Nejste přihlášen/a.
Bylo mi řečeno, že ruční tření těsta vařečkou umožní, aby těsto bylo více kypré, lehké, nadýchané.
Nebo je jedno, zda se použije ke zpracování těsta robot?
To určitě není pravda. Nadýchanější třeba šlehané těsto Vám udělá právě robot, protože do něho nažene víc vzduchu, než když ho budete dlouho a pracně třít vařečkou. A pak, vařečkou těsto skutečně můžete jenom třít a ne šlehat, takže třeba na piškotové těsto je třeba použít metlu a ne vařečku. Pokud se jedná o kynuté těsto na knedlíky, buchty, vánočku a tak dál, tak to můžete "zadělávat" tou vařečkou. Ale dá to hodně práce, protože těsto musíte nadzvedávat tou vařečkou a zpracovávat takto dost dlouho, až se přestane lepit a je v něm dostatek vzduchu, který podporuje kynutí. Takže pokud máte robota, tak ho rozhodně použijte. Vlastně se ptáte na cukr s vejci, tak určitě robotem, nebo metlou.
No, tak jsem si v duchu pomyslela to samé, co uska. Protože i to je možné. A ještě bych se ráda zeptala na tu chuť polévek vařených na plynu, nebo na dřevě. To jako chcete říci, že polévka chytí "šmak" od plynu, nebo od kouře vycházejícího z toho dřeva? Tak jestli je to myšleno takto, tak je to špatné jak tak, tak i onak. Do polévky se dostávají škodliviny. Ale kdysi jsem vařila na plynu, teda na normálním plynovém sporáku a žádné podobné anomálie jsem nikdy nezaznamenala...
Pokud by se jednalo o pomalé vaření, tak i plyn můžete snížit na minimum a nechat pokrm pouze probublávat.
Moderní doba je moderní doba. Je to můj názor za kterým si stojím. Prostě mi to tak vyhovuje a lépe chutná, jinak bych to nepsal. Když dcera udělá piškot bezpracným způsobem, je to o třídu jinde.
A co když třeba dcera není zdatná kuchařka? Pokud byste ochutnal u nás doma, tak nepoznáte žádný postup tření - šlehání.
když upeču maso ve sporáku elektrickym a na štěpinky (klasika starej sporák) tak výsledek je opravdu zná,ze štěpinek je lepšít,a to mi už řeklo více lidí,ale doba jde dopředu,takže těsto budu dělat v robotu,abych se nenadřel a aby bylo nadýchaný>>> dřív se dělala majolka taky ručně a s mixérem se to nedá srovnat,myslím tím,že z mixéru jde snáz a je lepší,míň se sráží...
Nic ve zlém. Topím klacky-pokud mám kde-těsto třu ručně-musím mít čas- majolku také nekupuji, ale míchám ručně,do salátu poctivě krájím zeleninu a brambory na kostičky.Necítím se jako nějaký křovák, prostě mne to baví, dělá mi to radost a snad po té- únavě- i lépe chutná.Kdybych to uměl, poslal bych vám citát Dalajlámy, kde přesně vystihuje, k čemu je ten věčný lidský shon. Milí rádcové, mám vás rád, rád si pročítám vaše příběhy, rady ,snahy o pomoc. Sem tam, někomu ujedou i nervy,to ale všechno patří k věci. Budte pořád takoví slušní,ochotní. Přeji vám hezké svátky narození Ježíška a v tom,pro mne už šedesátémpátém, nashledanou.
Ještě k té polévce.Vědecky to neumím podložit, jenom se domnívám, že krom.jiného na klackách táhnu polévku třeba celé půldne při okraji sporáku a plyn je na vaření příliš ostrý.
Jsem asi v tomhle nepokrokový, ale míchám těsto, zvlášt piškotové zásadně ručně. Věřím, že se to lépe našlehá a výsledek je stoprocentní. Jsou to záhady.
Trochu odskočím od tématu. Jestli máte možnost uvařte si polévku na sporáku, kde se topí dřevem a na plynu. Já v tom vidím ohromný rozdíl v chuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.