Tření cukru s vejci ručně nebo šlehačem?

Od: Datum: 14.12.15 00:55 odpovědí: 8 změna: 18.12.15 05:25

Bylo mi řečeno, že ruční tření těsta vařečkou umožní, aby těsto bylo více kypré, lehké, nadýchané.

Nebo je jedno, zda se použije ke zpracování těsta robot?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 14.12.15 01:53
avatar

pravda je,že po ručním tření těsta budeš zadýchaná akorát ty,robot je robot...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.12.15 23:08

Vždyt je to přírodou dané, šlehám ručně, ztratím x kalorií a potom je v klidu a pohodě zase mohu buchtičkou nabrat.Robot to za vás udělá a kalorie jdou nahoru. Pokud jsou to takovéhle otázky, prosím vás , neberte je tak vážně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 05:29

Jsem asi v tomhle nepokrokový, ale míchám těsto, zvlášt piškotové zásadně ručně. Věřím, že se to lépe našlehá a výsledek je stoprocentní. Jsou to záhady.

Trochu odskočím od tématu. Jestli máte možnost uvařte si polévku na sporáku, kde se topí dřevem a na plynu. Já v tom vidím ohromný rozdíl v chuti.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.12.15 08:00
avatar

To určitě není pravda. Nadýchanější třeba šlehané těsto Vám udělá právě robot, protože do něho nažene víc vzduchu, než když ho budete dlouho a pracně třít vařečkou. A pak, vařečkou těsto skutečně můžete jenom třít a ne šlehat, takže třeba na piškotové těsto je třeba použít metlu a ne vařečku. Pokud se jedná o kynuté těsto na knedlíky, buchty, vánočku a tak dál, tak to můžete "zadělávat" tou vařečkou. Ale dá to hodně práce, protože těsto musíte nadzvedávat tou vařečkou a zpracovávat takto dost dlouho, až se přestane lepit a je v něm dostatek vzduchu, který podporuje kynutí. Takže pokud máte robota, tak ho rozhodně použijte. Vlastně se ptáte na cukr s vejci, tak určitě robotem, nebo metlou.


doplněno 16.12.15 11:44:

No, tak jsem si v duchu pomyslela to samé, co uska. Protože i to je možné. ;) A ještě bych se ráda zeptala na tu chuť polévek vařených na plynu, nebo na dřevě. To jako chcete říci, že polévka chytí "šmak" od plynu, nebo od kouře vycházejícího z toho dřeva? Tak jestli je to myšleno takto, tak je to špatné jak tak, tak i onak. Do polévky se dostávají škodliviny. Ale kdysi jsem vařila na plynu, teda na normálním plynovém sporáku a žádné podobné anomálie jsem nikdy nezaznamenala...

Pokud by se jednalo o pomalé vaření, tak i plyn můžete snížit na minimum a nechat pokrm pouze probublávat.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.12.15 12:00

Moderní doba je moderní doba. Je to můj názor za kterým si stojím. Prostě mi to tak vyhovuje a lépe chutná, jinak bych to nepsal. Když dcera udělá piškot bezpracným způsobem, je to o třídu jinde.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: uska®
Datum: 15.12.15 23:21

A co když třeba dcera není zdatná kuchařka? Pokud byste ochutnal u nás doma, tak nepoznáte žádný postup tření - šlehání.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.12.15 21:55
avatar

když upeču maso ve sporáku elektrickym a na štěpinky (klasika starej sporák) tak výsledek je opravdu zná,ze štěpinek je lepšít,a to mi už řeklo více lidí,ale doba jde dopředu,takže těsto budu dělat v robotu,abych se nenadřel a aby bylo nadýchaný>>> dřív se dělala majolka taky ručně a s mixérem se to nedá srovnat,myslím tím,že z mixéru jde snáz a je lepší,míň se sráží...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.12.15 05:25

Nic ve zlém. Topím klacky-pokud mám kde-těsto třu ručně-musím mít čas- majolku také nekupuji, ale míchám ručně,do salátu poctivě krájím zeleninu a brambory na kostičky.Necítím se jako nějaký křovák, prostě mne to baví, dělá mi to radost a snad po té- únavě- i lépe chutná.Kdybych to uměl, poslal bych vám citát Dalajlámy, kde přesně vystihuje, k čemu je ten věčný lidský shon. Milí rádcové, mám vás rád, rád si pročítám vaše příběhy, rady ,snahy o pomoc. Sem tam, někomu ujedou i nervy,to ale všechno patří k věci. Budte pořád takoví slušní,ochotní. Přeji vám hezké svátky narození Ježíška a v tom,pro mne už šedesátémpátém, nashledanou.


doplněno 18.12.15 05:45:

Ještě k té polévce.Vědecky to neumím podložit, jenom se domnívám, že krom.jiného na klackách táhnu polévku třeba celé půldne při okraji sporáku a plyn je na vaření příliš ostrý.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.