Jak využít višně z višňovky?

Od: Datum: 13.12.15 23:51 odpovědí: 4 změna: 14.12.15 11:44

Máte některá recept,jak je využít?

Udělala jsem si je když se sklízely a tedĄjsou vánoce a já nevím,co s nimi?

Rozrmazila jsem je s peckou a nemám zkušenost,jak dlouho nevydrží? A nemám ponětí?


doplněno 14.12.15 11:16:

http://forum.ekucharka.net/visnovka-3982 je likér z višní


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: benŽ
Datum: 14.12.15 06:30
avatar

Dobrý den, jenom stručně - výborná je chu višně a čokoláda. Zdravím!

doplněno 14.12.15 06:55:

hejkal - také jsem přemýšlel, zda termín višňovka znamená višňový sad nebo višňovici (alkohol. nápoj). Domnívám se, že jde o sklizené a zamražené plody bez obsahu alkoholu. Snad nám to tazatelka upřesní.

doplněno 14.12.15 11:54:

balaljka - děkuji Vám za to upřesnění. To slovo sklizeň bylo matoucí, ale nyní už je to jasné. Dle toho receptu tam není nic "závadného", tak to musí být dobré. Zkuste višně ochutnat a pokud budou chuově dobré, tak je využijte viz níže. Pokud nebudou dobré, tak také viz níže (směr kompost).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.12.15 06:46
avatar
Musel jsem si vygooglovat, co to je višñovka, zmátla mne poznámka o rozmražení...
Já roky z višní dělám griotku. Stále nám po vypití toho "lepidla" zůstávají scvrknuté višně plné alkoholu. Za mlada jsme je konzumovali třeba při televizi, nabízeli návštěvám, dávali na pudingy, do bublanin k třešním, k omáčkám, fantazii se hranice nekladly.
Teď už si více hlídáme příjem cukru, ale neodpustíme si namočit je do rozpuštěné čokolády, udělat si pralinky. I s peckou, člověk to potom tak rychle nehltá jednu za druhou.
Dostal jsem chutě, jdu zalovit do flašky...mñam
doplněno 14.12.15 09:47:

díky benovi za doplnění... u nás se višně nikdy nemrazily. Proto jsem tápal.

I já si rád přečtu upřesnění od tazatelky, co to vlastně je.

Po lovení ve flašce je mi docela příjemně...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.12.15 11:24
avatar

vypeckovat a upect z nich koláč, většina alkoholu se při pečení vypaří. Jinak mám stejný problém, višňovky nikdy není dost, ale vymáčené višně nemusím. Už jeden rok letěly i do kompostu, to se žížaly a myši měly... :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: host
Datum: 14.12.15 11:44

Do pěti sklěněných mističek dát na dno několik kulatých dětských piškotů, na to rozmrazené višně a to celé zalít kakaovým nebo vanilkovým pudingem z 1 litru mléka a dvou pudingových prášků (a samozřejmě i cukru). Navrch případně dát také pár višní, a mlsouni si na to ještě mohou dát šlehačku. Nechat chvilku vystydnout a po obědě nebo k odpolední svačině je dobrá višňová lahůdka.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.