Nejste přihlášen/a.
Kuchařské knihy se rozcházejí v názoru,zda slívat či ne vodu,ve které byly namočené luštěniny. Ale důvod proč slít či neslít nikde neuvádějí.Před namočením je propláchnu a zkoušela jsem je vařit oběma způsoby,ale nevidím rozdíl.
Mají se povařit,slít pak zase povařit a slít...nebo jak se namáčí,tak měnit vodu.Prostě proto,aby se co nejvíce uvolnila nadýmavá síra(proto ta voda smrdí.Stejně tak smrdí třeba vařený květák,je to sírou)a neměly by luštěniny tolik nadýmat.
Na mě to nefunguje ,nadýmají tak i tak,ale jen některé druhy.Namáčím je dlouho,fazole i dva dny a měním vodu.Čočka i trochu naklíčí a chutná mi tak líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.