Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Je mi 13 let a mám chlupaté ruce. Nejhorší je že ty chlupy jsou černé takže jdou moc vidět. Strašně mě to vadí, když jsem ve škole nosím pouze dlouhé věci, protože se mi bud děcka smějí nebo se za to stydím já. Doma mi říkají at to neřeším. Přemýšlela jsem že se zeptám doktorky, ale nevím jestli to není blbé.
Mohli by jste mi prosím nák poradit jak se toho mám zbavit?
Nazdar, taky mám už od děctví hodně chlupaté ruce a nevadí mi to. Když se mi někdo smál usmála jsem se taky, jsou to blbci a vyrostou z toho. Když začneš posilovat svaly předloktí myslím, že chlupy se přestanou řešit. Taky se dají odstranit trvale laserem, musíš zvážit jak moc ti to vadí. Holení a epilace jsou dost otravné ale asi ne víc než dlouhé rukávy ...
Zdravím gabriela,možná by nebylo od věci si sama nejprve uvědomit proč ti to tolik vadí. Protože si někdo ve škole občas rýpne? Protože se bojíš reakce ostatních, máš malé sebevědomí? Nebo protože se ti to nelíbí osobně a chceš se toho opravdu jen kvůli sobě zbavit? Opravdu ti to vadí natolik,aby ses každých Xdní holila nebo trhala chloupky nebo co já vím ještě a vlastně ses zbytečně trápila? Nemám nic proti epilaci chloupků kdekoliv, pokud je to tvoje rozhodnutí bez nátlaků okolí. Jen si myslím, že chodit v oblečení s dlouhými rukávy, nenosit tílka , nebo nechodit kvůli tomu např. na koupaliště a celkově se takhle omezovat kvůli okolí, je hloupost.Naopak v létě ,až se trochu opálíš, tak ti chloupky zesvětlají a nebudou tak vidět.Je ti 13let, jsi v pubertálním věku a to je věk, kdy se dívky více pozorují a jsou citlivější na různé reakce svých vrstevníků.Dobře ti radí rodiče, ať to neřešíš.Ono to určitě není až tak zlé. Lékařka by ti asi nechala udělat hormonální test, ale podle mě to je naprostá zbytečnost. Holt brunetky mají chlupy tmavé a blondýnky světle, nebo taky rezaté.(taky jim to třebas vadí) Jedině, co bych ti poradila, existují zesvětlovací krémy na chloupky, např. JOLEN, ale je to dost drahé 125ml stojí 590,-Kč,(obsah práškový aktivátor,+ zesvětlovací krém + jistou formu kondicionéru, který se stará o reakce pleti).Tak jedině,že by sis napsala Jéžiškovi Zesvětlovat by se mělo každé 2 – 3 týdny, což je docela často a když si propočítáš výdaje, rozhodně to není nic extra levného. V práci jsem měla jednu mladou kolegyňku,kterou také trápily tmavé chloupky a ta se na zesvětlovací krémy vykašlala , právě kvůli tomu, jak jsou drahé a kupuje si obyčejný zesvětlovač na vlasy (např. palette) Nemá s tím žádný problém.Pokud to ale hodláš vyzkoušet, určitě si před tím udělej na kůži test, kvůli alergii či jiným negativním reakcím na peroxid.Neměla bych to říkat, to nakonec poznáš sama až dospěješ, mnohým mužům černé chloupky připadají sexy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.