Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny)) můžu do pudinku místo másla přidat mascarpone?))
Noooo...nyní čekáme, zda to řádně ztuhne)) zatím nic moc))a má to být ozdobení dortu pro vnučku))
Pokud to je do krému, který má být použit na dort, tak maskarpone určitě ne. Krém bude řídký, neztuhne a vpije se do do korpusu. Nejlepší krém do dortů je šlehaný v páře, používá se hlavně do svatebních dortů, které mají dlouho vydržet a třeba i v letním období, nebo do vánočního cukroví. Základní krém: Ušlehat 200g prosátého moučkového cukru se třemi vejci v páře (mísu dáme na hrnec s horkou vodou, kterou necháme po celou dobu šlehání mírně bublat) směs šleháme do zhoustnutí. Pak necháme prochladnout a zašleháváme po lžících, do předem utřeného másla. Vše musí mít stejnou teplotu. Pokud chcete kakaový, tmavý krém, tak 120 g krystalu smícháte s 50g kakaa a zase tři vejce. Postup stejný. Já ze základního krému dělám pak třeba ořechový, nebo kokosový a tak dál. Část kokosu, nebo ořechů napřed rozemelu v tříštivém mlýnku, tím uvolním hodně aromatických látek a krém je pak opravdu kokosový a ořechový.
No jo))už jsme to zjistily)) poučení pro příště: než experimentovat, raději se zeptat)) krém co jsme vytvořily by šel do skleniček)) na lžičku)) díky za recept)) vyzkouším))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.