Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inteligentní matka a můj přítel

Od: hrulinka34 odpovědí: 16 změna:

Je mi 20let, moje maminka má vysokou školu a velice těžce nesla fakt že já mám "jen" maturitní vzdělání, vlastně dodnes poslouchám jak jsem promarnila šanci a nešla také na vysokou. Já nikdy na lidi nepohlížela podle toho jaké mají vzdělání ale spíše podle toho co dovedou a jaký mají rozum, našla jsem si přítele, je šikovný, hodný, chytrý, fajn ale bohužel, tedy mě je to úplně jedno, příteli by bylo vyšší vzdělaní stejně na nic dělá jako OSVČ - má vyuční list. Tento fakt matka nedokáže přenést přes srdce a co chvíle to mám "na talíři", věčně slýchám "jak je možné že sis přivedla nějakého dělníka, co jezdí nějakou dodávkou, děti neuživíš, já vás věčně dotovat nebudu" - nutno podotknout že přítel vydělá za polovinu času dvojnásobek mého platu, být zručná a rozumět tomu jdu pracovat s ním. Jak maminku alespoň umlčet nebo lépe přesvědčit že nemít VŠ není ostuda. Máte někdo podobnou zkušenost?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

5x

Ona není inteligentní, je jen formálně vzdělaná. Kdyby inteligentní byla, věděla by, že kvalita jedince se pouze vystudováním vš nezmění. Má však pravdu v tom, že obecně má takový člověk možnost brát vyšší plat. To ale neznamená, že tomu skutečně tak bude. Zaleží na oboru a schopnostech. Každopádně, s přítelem žijete vy a jen vy posoudíte, jakou přidanou hodnotu mimo titulu pro vás váš přítel má, čeho chcete oba dosáhnout a čeho jste schopni. A taky, jak moc se necháváte od matky dotovat.

hodnocení

2x
Proc vám mamka rika, že vás dotuje? Neberte si od mamky žádné peníze a nebude to moci říkat. Vš vzdělání nezaručuje vysoký výdělek. Jistě, že je možné, aby vyučeny OSVC měl vyssi příjem než Vs. Vzdělání a příjem spolu v dnešní době az tak nesouvisí. Což je taky důvod, proc mají někteří OSVC vysokoškolské vzdělání. U nás je například Ing. co prodává ve svém obchode spotřební elektroniku a má se fajn

figurek*
hodnocení

2x

ale jistě že máme podobnou zkušenost. Byla rodinka, kde otec byl sběratel titulů a kdyby nešel do důchodu, tak by jich dnes měl snad deset, možná i jedenáct. Matka má tituly "jenom" čtyři, starší syn má taky "jenom" čtyři a proto na pátém pracuje. Mladší syn to dotáhl na jeden titul a k tomu takový podřadný, nevědecký a ušmudlaný. Podle představ svých rodičů měl být nejméně laureát Nobelovy ceny a on si jde dělat do fabriky. No prostě hrůza a ostuda.

Proto vám radím, zachovejte klid, žijte si po svém a řeči ignorujte. Vaši matku stejně nepřesvědčíte.

martinaa*
hodnocení

2x

Bohužel Vaše matka je klasickou ukázkou výsledku našeho školství. Je vzdělaná, má titul, ale přirozená inteligence bohužel nic extra. I průměrně inteligentní člověk totiž ví, že šikovný řemesník se uživí daleko líp, než člověk se dvěma tituly.

Omlouvám se za upřímnost, ale soudit člověka podle toho, jestli má nebo nemá titul, je hloupé a úzkoprsé. Maminku neumlčíte, ať si mele svoje, ale nenechte si do vztahu kecat.

doplněno 11.12.15 17:42:

Ju - k takovému hodnocení mě vede údajné vyjádření matky, protože inteligentní člověk nepoměřuje titul=prachy a vyšší společenský žebříček.

ju*
No ono to platí i opačně - takže neposuzujte když neznáte okolnosti /Je vzdělaná, má titul, ale přirozená inteligence bohužel nic extra / copak vás vede k takovému hodnocení? To že si tady dceruška vylívá srdíčko přece nic neznamená, ať se sebere a jde se osamostatnit...
eivlis*

naprosty souhlas:)

hodnocení

2x

Hrulinko, pokud vás bude vaše matka dotovat, potud si bude kupovat i právo vám do všeho krafat. Až dokážete, že se umíte o sebe postarat i bez ní, tohle právo zanikne. *hej* Vlastní zkušenost.

ju*
hodnocení

1x

Jednoduché - odstěhujte se...a asi vás dotuje, jinak by o tom nemluvila - snad? Jste mamánek a držíte se doma jako lejno košile, tak si nestěžujte a vyšlapujte a snášejte příkoří...*stop*

fialka*
hodnocení

1x

Pozor, titul ještě nezaručuje inteligenci. Zvláště v posledních letech. Leckde na úřadech je samý Bc. a pro praxi nepoužitelný. Myslíte, že takoví např.z Plzně apod. jsou na nobelovku? Znám řadu SŠ a vyučených kolem sebe a mají více inteligence než další člověk se 2 tituly. Také se odpoutejte od matky, aby Vás nedotovala a dokažte s přítelem sami sobě co zvládnete. Myslím, že pro Vás je daleko důležitější a školu... to jde ve 20l. dostudovat.

honza12

Jo a školu pak bude studovat jak? Dálkově, nebo až bude mít dítě, tak bude pěkně hustý!

albatros498022*
hodnocení

0x

Rada je velice jednoduchá, najděte si vlastní bydlení, odstěhujte se a žijte svůj život, pak vám to může být jedno s matkou žít nebudete. Udělal jsem to taky tak v 18 a měl jsem klid, akorát jsem si vše hradil sám za své. Ono se ne nadarmo říká:" Koho chleba jíš, toho píseň zpívej"

hodnocení

0x

Vážená slečno, můj manžel vysoškolák vždy říkal "Vysokoškolský titul není patent na rozum". Je to velká pravda. Někteří jeho kolegové měli rozhled v oboru, ale jinde byli zcela přízemní, o nic se nezajímali, dokonce ani nečetli. Jeden náš soused byl vyučený, velmi četl a dalo se s ním mluvit o čemkoliv. Pokud si namluvíte člověka, který je vyučen, snažte se, aby měl rozhled, jinak si za pár let nebudete mít o čem povídat, navíc někteří z dělnických profesí mají radši kamarády a pivko po směně, tak na to pozor.

culdabulda1*
hodnocení

0x

problém je asi v tom, že vás maminka musí dotovat - kdyby byl Váš přítel vysokoškolák a neuměl uživit rodinu, tak by asi nadávala taky.

Naopak si nedovedu představit, že by maminka nadávala, kdybyste měla bohatého přítele, který si umí vydělat peníze, byť by třeba neměl školu žádnou. Všechno je jenom o síle osobnosti a schopnostech člověka. To se asi na žádné škole naučit nedá.

eivlis*
hodnocení

0x

Intelegentni matka by s prominutim mohla mit tezko tento nazor, takze bych spise rekla, ze vase mama ma pouze titul, ale nic vic.. Muj manzel vystudoval CVUT a ja mam "pouze" stredni ekonomku s maturitou a oba vime, ze dneska vysoke skoly chrli lidi jako na bezicim pase, ale jsou casto k neuplatneni, protoze nemaj tu schopnost sikovnosti jako treba vas pritel a pak casto pracuji pod cenou.Vase matka uz tezko tento svuj omezeny nazor zmeni. Muj chlap mi nedavno rikal, ze se o necem bavil s jednim clovekem v praci. Pry ten clovek byl vcelku fajn a muj pak zjistil, ze tento chlap ma taky vystudovanou vysokou a s lidma, kteri ji nemaji opovrhuje a bavi se pry zasadne jen s vysokoskolakama.. I tomu memu se z nej udelalo spatne a prej kdyby to vedel o nem hned, tak by ho poslal do...nekam...Matku neumlcite nijak asi tak jako nepresvedcite more, aby nebylo mokre.. Vam nezbyva nez se osamostatnit a mit svuj vlastni nazor..

mecik*
hodnocení

0x

Někteří lidé z vyšších pater odvykli uznávat obyčejné lidi s nižším vzděláním za lidi. Je to pro ně plebs, který si nezaslouží ani slušný plat. Nejhorší je, že dost často se měří inteligence podle plné peněženky a ta peněženka je naditá podvodem.Když si někdo koupí podnik, protože si včas našmelil peníze, potom jenom s povzdálí dohlíží, aby se mu nějakým způsobem nerozkutálely. Inteligence nemusí být žádná, praxi v oboru nepotřebuje a žije si jako p...Takové má matinka na mysli? Titul si pořídily za komoušů a dneska jsou velcí kapitalisté . Lidé jen zírají co je všechno dnes možné. Chytré lidi uznávám a vážím si jich, ale tohle je výsměch i jim. Nezbývá nám nic jiného , než se ty ubožáky-duševní ubožáky- snažit přehlížet a poikud to trochu jde, se jim vyhnout.

ria*
hodnocení

0x

Já se třeba přiznám, že jsem dlouho neměla ráda bratrovu přítelkyni - teď tedy už ženu, prišla mi strašně sebevědomá, namyšlená, hlasitá, uječená, hádavá... Ale čím víc jsem jí poznala, tím jí mám raději. - tak pokud je i ten Váš fajn, mamka krom toho blbýho vzdělání, který je vpodstatě stejně k ničemu, nic jiného nemá, tak tomu dejte čas.. Určitě se situace uklidní..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]