Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý rybíz - jak upravit pro dítě k pití

Od: petaja® odpovědí: 5 změna:

Mám zmrazený, nechci z něj dělat klasickou šťávu, napadlo mne vždy třeba zmrazenou hrst povařit ve vodě, přidat trochu hnědého cukru, rozmačkat a přes sítko scedit...malý ( 2 roky) jej samotný nechce a chtěla bych mu ho takto upravit k pití, ale jak zachovat co nejvíce vitamínů? Anebo co k rybízu ještě přidat...jak dlouho vařit? Poradí někdo zkušenější? Děkuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a proč k pití? Vám asi jde o ty vitamíny, který tento rybíz má a po povaření už je mít nebude (což je škoda). Co zkusit rybíz po rozmražení vymačkat (bez peciček) do smetánku nebo bílého jogurtu (a přisladit)? Zdravím!

doplněno 11.12.15 07:28:

petaja - černý rybíz má své zvláštní aroma, které každému nechutná. Obávám se, že když už děcko poznalo chuť černého rybízu (a není mu příjemná), tak ho najde a odmítne všude.

Já jsem jako děcko spolehlivě rozpoznal "zákeřně" nastražený květák v jídle (a už jsem zvracel).

doplněno 11.12.15 07:47:

strakatypes - to je celkem přirozené, že dítě nějakou potravinu odmítá. A pokud je mu přes odpor vnucována, tak ji bude nenávidět celoživotně. Tazatelka by měla uvážit, zda je nutné takto dítě stresovat. Třeba si cestu k černému rybízu najde později samo.

bruno*
hodnocení

1x

Rozhodně nevařit, zničíte tím vitamín C. Zkuste nechat roztát a rozmixovat v mléce s cukrem.

hodnocení

Mléko, ani jogurty bohužel nemůže a co treba uvařit černý čaj - ten osladit, zchladit a rozmačkat a přecedit rybíz do něj tedy syrový? Hledala jsem recepty, ale všude se zmrazený rybíz povaří - alespoň krátce, což mne zvyklalo...

V jiné kuchyňské úpravě ( přimíchaný do něčeho) mi ho vždycky odhalil a prskal ho ven, přitom jeřabiny ( aronie) baští samotné a mohl by je na kila...

pohanka*
hodnocení

1x

Vitamín se se ničí varem, vitamíny skupiny B mražením.

Vyndejte zmražený rybíz z mrazáku a nechte ho povolit. Zmrazením se u rybízu již narušila soudružnost. Dejte na sítko, nechte překapat, trochu tomu dřevěnou vařečkou pomožte. Lze vypít i bez oslazení, nebo s oslazením a doplněním vody na tu šťávu.

Ano, přidat do zchladlého čaje, něco jako med, proč ne.

doplněno 11.12.15 07:33:

Nějak jsem nepochopila, že jej dítě /dotyčná osoba/ odmítá. Nejlepší by byl šípkový čaj, kompot borůvky, ananas, broskve. Čerstvé kaki, mandarinky, hrušky, grepy atd.

hodnocení

0x
Vymackanou šťávu přidejte do jablečného džusu či šťávy. Jinak si myslím že neuspějete. Černý rybíz je moc silný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]