Nejste přihlášen/a.
Mám zmrazený, nechci z něj dělat klasickou šťávu, napadlo mne vždy třeba zmrazenou hrst povařit ve vodě, přidat trochu hnědého cukru, rozmačkat a přes sítko scedit...malý ( 2 roky) jej samotný nechce a chtěla bych mu ho takto upravit k pití, ale jak zachovat co nejvíce vitamínů? Anebo co k rybízu ještě přidat...jak dlouho vařit? Poradí někdo zkušenější? Děkuji...
Dobrý den, a proč k pití? Vám asi jde o ty vitamíny, který tento rybíz má a po povaření už je mít nebude (což je škoda). Co zkusit rybíz po rozmražení vymačkat (bez peciček) do smetánku nebo bílého jogurtu (a přisladit)? Zdravím!
doplněno 11.12.15 07:28:petaja - černý rybíz má své zvláštní aroma, které každému nechutná. Obávám se, že když už děcko poznalo chuť černého rybízu (a není mu příjemná), tak ho najde a odmítne všude.
Já jsem jako děcko spolehlivě rozpoznal "zákeřně" nastražený květák v jídle (a už jsem zvracel).
doplněno 11.12.15 07:47:strakatypes - to je celkem přirozené, že dítě nějakou potravinu odmítá. A pokud je mu přes odpor vnucována, tak ji bude nenávidět celoživotně. Tazatelka by měla uvážit, zda je nutné takto dítě stresovat. Třeba si cestu k černému rybízu najde později samo.
Rozhodně nevařit, zničíte tím vitamín C. Zkuste nechat roztát a rozmixovat v mléce s cukrem.
Mléko, ani jogurty bohužel nemůže a co treba uvařit černý čaj - ten osladit, zchladit a rozmačkat a přecedit rybíz do něj tedy syrový? Hledala jsem recepty, ale všude se zmrazený rybíz povaří - alespoň krátce, což mne zvyklalo...
V jiné kuchyňské úpravě ( přimíchaný do něčeho) mi ho vždycky odhalil a prskal ho ven, přitom jeřabiny ( aronie) baští samotné a mohl by je na kila...
Vitamín se se ničí varem, vitamíny skupiny B mražením.
Vyndejte zmražený rybíz z mrazáku a nechte ho povolit. Zmrazením se u rybízu již narušila soudružnost. Dejte na sítko, nechte překapat, trochu tomu dřevěnou vařečkou pomožte. Lze vypít i bez oslazení, nebo s oslazením a doplněním vody na tu šťávu.
Ano, přidat do zchladlého čaje, něco jako med, proč ne.
Nějak jsem nepochopila, že jej dítě /dotyčná osoba/ odmítá. Nejlepší by byl šípkový čaj, kompot borůvky, ananas, broskve. Čerstvé kaki, mandarinky, hrušky, grepy atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.