Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásnubní prstýnek-velikost

Od: losob* odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem a hlavně dámám, které snad víc pomohou. Mám prosbu ohledně určení velikosti zásnubního prstýnku pro moji přítelkyni. Přítelkyně má 54kg a 178cm, takže je štíhlá, což podle různých "pomocníků" na netu odpovídá velikosti prstýnku 51-53. Jelikož nemám jak to změřit a nechci ji o tom předem říct, beru jako jediné vodítko její prstýnek který jsem si nechal změřit a který nosí na prostředníčku pravé ruky a ten má velikost podle místního zlatníka 53. Dá se z toho alespon přibližně odvodit, jak velký bych měl koupi prstýnek zásnubní? Můj odhad je 51, ale raději bych se vyvaroval trapné chvilce kdy ji nepůjde nasadit:)

Moc díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Jasně,že prsten na prsteníček bude menší než na prostředníčku a myslím,že odhaduješ správně.Mám pocit,že ti ženy moc nepomůžou,protože ty si kupují prsteny,tak že jej rovnou zkusí.Hlavně muži kupují podle velikostí,když to chtějí jako překvápko.Klidně jdi do té 51.Kup jej tam ,kam můžeš potom zajít a vyměnit jej,kdyby neseděl.Třeba může drhnout přes kloub,nebo má ráda slečna volnější,užší...Jde o drahou věc(pokud teda kupuješ fakt zasnubní jak se má)takže se vyplatí mít možnost jej vyměnit.

pb®
hodnocení

2x

To je ošemetná věc. Předpokládám, že bude zlatý, se zlatem se pracuje dobře. Třeba chirurgická ocel nejde zmenšit/zvětšit vůbec, ale zase je tak levná, že lze nechat vyrobit prsten nový. Loni jsme kupovali snubní prsteny na svatebním veletrhu a tak jsem dostala školení přímo od zlatnice. Ono to číslování není tak jednoduché, protože kždý prsten má jiný tvar oka (průřez kroužku) a podle toho se dá třeba snadno sundat i nasadit menší velikost, nebo musí být větší, proto velikost nemusí být jednoznačná. V dobrém zlatnictví mají víc sad měřících kroužků podle tvaru oka. Navíc zásnubní prsten se pak na prsteníčku levé ruky nosit nebude, ale přestěhuje se na prst jiný a nahradí ho prsten snubní. Nikdo nemládneme a nehubneme, spíš naopak, s věkem jdou kila nahoru, takže za 20-30let, nebo i dřív, bude třeba prsten větší.

A jak to nakonec dopadlo u nás? Taky jsem dostala zásnubní prsten, aniž bych o tom věděla a jelikož byl poslední, nejde ani vyměnit. Ale je nejkrásnější, podobný jsem nikde neviděla a že jsem sjela celý internet a já bych ho stejně nevracela. Je trochu volnějí, ale to nevadí, já těsné nerada a jak říkám, stejně na prsteníčku nebude. Zásnubní mám velikost 51 a snubní tuším 49. Zatímco zásnubní můžu nosit na obou prsteníčcích i levém prostředníčku, snubní navléknu jen na levý prsteníček.

hodnocení

2x

Jak jsem to udělal já? Hrál jsem se jednou s prstýnky přítelkyně. Tak nějak jsem se hrál s její rukou a "divil se", jak má tenké prstíčky.. že její prstýnky nejdou navléct ani na můj malíček... a tak nějak jsem si odměřil přesnou velikost prsteníčku. Při nákupu jsem pak vybral velikost odpovídající přesně tomu prstýnku, který jí pasoval na správné místo...

losob*
hodnocení

Díky za názory!

Prstýnek bude z bílého zlata se zirkonem(ny) do cca 8tis. a podle toho co jsem vyčetl, dá se takový prsten dodatečně o jedno číslo zmenšit i o jedno číslo zvětšit.

Moc se mi líbí tento styl: snubni-prsteny.cz/...

Tak asi něco podobného koupím.

Já bohužel nemám možnost ji to nějak nenápadně vyzkoušet, ani proshazováním, jelikož ona si hned po příchodu z práce domů prstýnky ukládá do šperkovnice a doma je nenosí.

No a jelikož zrovna včera večer přišla domů s tím, že se její hodně dobrá kamarádka zasnoubila, jakýkoliv pokus by asi nezůstal bezpovšimnutí :)

Odpoledne jedu do Prahy, tak se ještě pozeptám přímo v nějakém zlatnictv. Díky všem

stirecek*
Ano z bílého zlata se dá velikost dodatečně upravit.

figurek*
hodnocení

1x

Vzal jsem nenápadně jeden prsten z prsteníčku mojí nastavájící a vyzkoušel jsem ho na všech použitelných prstech. Nejlépe padl na koncový článek levého prsteníčku a ten jsem použil při nákupu jako kalibr. Nespletl jsem se.

Ale zato jsem se splet u sebe. Proto bych vám poradil co s vaším prstenem. Mějte napaměti, že subní prsten se vám časem zařízne do prstu a nejde sundat. Proto si rovnou kupte o číslo větší.

ladinpraha*
hodnocení

0x
losob*
hodnocení

Já nepotřebuji tabulku převodů, ja potřebuji znát nejlíp ženský názor, o kolik si kupují menší prsten na psteníček oproti prostředníčku...

ver*
hodnocení

0x

Jeden můj známý to udělal tak, že si vzal prožek papíru, v noci když přítelkyně spala, jí prožek omotal kolem prsteníčku, udělal si značku a odnesl do obchodu :) Strefil se přesně. Ale chce to aby přítelkyně neměla úplně lehké spaní :)

losob*
hodnocení

Tak to bohužel taky neklapne... Jsme spolu 13 let a máme spolu dvě děti a lehčí spaní než má ona vytrénované od dětí, to už snad ani nejde. :) Ji probudí i moucha, když na ni sedne... Dneska jsem pár zlatnictví obešel a všude se přiklání k té 51, ale nikde nic kloudného nemají skladem. Všude mi cpali větší(53-55) že je pak dodatečně nechají zdarma předělat, ale je mi blbé jí dávat tak velký prsten, když už předem vím, že ji nebude. Místní zlatnici má přijít v pátek zboží, tak se mám stavit. Snad něco vybereme... Jinak co jsem se dozvěděl, prsteny lze zmenšovat a zvětšovat klidně i o 4 čísla, ale hodně záleží na tvaru a počtu ozdobných kamínků.

pb®

To se nedivte, chtějí prodat neprodejný kus, který jim leží na krámě už dlouho. Bodeť by nenabízeli úpravu zdarma. Ona vlastně zdarma nebude, o to víc zaplatíte za zlato.

losob*
hodnocení

Tohle mě popravdě taky napadlo, co udělají s tím zlatem které zbyde, ale už jsem se na to neptal, když jsem tak velký prsten stejně nechtěl kupovat. Dnes jsem byl u místní zlatnice a zboží ji dorazí až v pondělí. Jsem zvědav jestli něco vyberu. Pokud ne, už mi nezůstane nic jiného než něco objednat přes net, aby se to do vánoc stihlo, což jsem vůbec nechtěl:(

Nemáte někdo nějaký typ na dobré a hlavně velké zlatnictví na praze východ, popřípadě v praze? Byl jsem zatím jen v nákupákách(CČM, Letňany,Fashion arena) a všude mají právě jen velká čísla :( V centru je zlatnictví asi dost, ale platit nesmysl, kuli tomu že je obchod na václaváku se mi nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]