Prý je lepší do cukroví Hera než máslo

Od: Datum: 06.12.15 11:53 odpovědí: 20 změna: 14.12.15 20:41

Ahoj, prý při použití tuku Hera je cukroví křehčí. Je to pravda? Ale co chuť?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.12.15 11:58

Na pečení dávám Heru, do krémů máslo. Na chuti Heru v těstě nepoznám.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.15 12:06
avatar

Přepsala jsem si vánoční recepty s máslem po mamince ( a tenkrát to bylo ještě MÁSLO !) a dávám 2/3 másla a 1/3 Hery. Na chuti to není poznat a přitom není cukroví tak mastné. Ale samotnou Heru bych nedávala, kamarádka zkusila pracny jen s Herou, těsto se jí lepilo a bylo vodnaté, pak to nemohla vymlátit z formiček, tak to všechno vyhodila... Tak ať se cukroví povede a všem chutná !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lisa
Datum: 06.12.15 12:07

Cukroví z Hery je chuťově na o dost nižší úrovni než z másla. Hera je umělá, to bych nejedla.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.15 12:21
Některé druhy cukroví mohou zezluknout, pokud se použije máslo. Jinak chuťove je lepší máslo
doplněno 06.12.15 13:14: A taky cukroví z másla je křehčí než z Hery
doplněno 06.12.15 13:26: Sebod - mi nemusíte odpovídat. Já se neptala o:) To je skupina na facebooku a každý nemusí chodit na fb...spousta lidi sociální site nevede. Mám raději na chuť a vůni máslo. Di perníčků a perníkové typu cukroví pouze máslo. U jiných typů cukroví směs máslo/Hera. Do pracen používám jen Heru, jelikož mi s máslem zezlukly...záleží na receptu.
doplněno 06.12.15 15:12: Sebod - odpověděl jste na muj příspěvek (podle odskočení vašeho příspěvku od levého okraje) o:) nevadí, akorát jsem nevěděla, proc odpovídáte mně. Nic se neděje
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.12.15 13:19

Tady máte stránky o cukroví. Jsou tam jak profesionální cukrářky, tak i ty amatérské. Debata o heře a másle tam nedávno byla. Většina peče z Hery... www.facebook.com/groups/mon.lepsi.cukrovi/


doplněno 06.12.15 15:05:

jancak, ale já neodpovídám Vám. To bylo všem. A každý má svoje recepty odzkoušené. Někomu to chutná tak, jinému onak. Já osobně FB také nemusím. Ale občas ho potřebuji kvůli práci. A náhodou jsem narazila na tyto stránky. A je to tam opravdu poučné. Nikomu nevnucuji, aby tam chodil... Každého věc.

Vidíte to, o kousek níž Vám tady někdo odpovídá, že do perníčku tuk v žádném případě :-D. Pak si vyber . Zrovna na těch mnou odkazovaných stránkách je dobré to, že si tam ženské předávají zkušenosti, radí si apod... A je zajímavé, že se tam nijak nehádají. Jedna vejce dává, druhá ne... ale nenapadají se kvůli tomu *palec*


doplněno 06.12.15 16:34:

jancak. Nojo, "neodskakuji" tak, jak bych měla *smich**placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.15 14:46

do perníkového těsta nepatří žádný tuk, to se dělá jen z cukru,medu, mouky , koření, sody a maximálně vajec!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: iv®
Datum: 06.12.15 15:00
avatar
Tak to bych tedy oponovala...ja máslo dávám... Perníčky jsou chutnější... Bez másla by byly tvrdé.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: strakatypes
Datum: 06.12.15 15:22

Souhlas s beluskou. No však právě staré recepty na staročeské, ozdobné perníky byly opravdu bez tuku. Některé se pekly až dva měsíce před Vánocemi. Jsou recepty, kde se ani nepoužívala vejce. Dnešní recepty jsou vylepšené.

V nějaké knížce ze starých dob jsem četla o takové bídě, že matka neměla pro děti ani kousek omastku, tak chleby ,,mastila,, alespoň medem.

Myslím, že už jsme zapoměli, jak se žilo v 18., 19. století chudě.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.12.15 17:39

já mám perníky bez másla (klasický starý recept) a pak perníkovo-ořechové cukroví, které obsahuje máslo.

Ale rozhodně bych nikdy nedala do jakéhokoli perníkového těsta Heru! To by byla hrůza!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: strakatypes
Datum: 08.12.15 15:41

Též se do perníčků dává sádlo, nebo podle receptu díl sádla a díl másla, a je i škvarkové cukroví. Kdyby Vám to neřekli, tak to nepoznáte.

Heru tedy letos již nekoupím, budu péci z másla a sádla. Již je na něco zaděláno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.15 23:04
avatar

Do krémů kvalitní máslo a do cukroví odjakživa 1/2 Hery a 1/2 másla. Bez másla není tak dobré a jenom s máslem je zbytečně mastné, víc kalorické a dražší. To se hned pozná, když je to jen z Hery, je to podobné kupovanému cukroví.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 07.12.15 06:19
V Heře je palmový olej. To je dobrý důvod, proč to svinstvo nepoužívat.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.12.15 06:24
avatar
Cukroví peču z másla. Jen jedno těsto mám recept půl na půl. Asi opět přejdu k máslu úplně ve všem. Když si přečtu složení Hery nebo Ramy, začíná to být hotová alchymie. Obzvláště ráda bych se vyhnula palmovému tuku, což v dnešní době začíná být nadlidský úkol, protože je úplně ve všem.. :(
Ohodnoceno: 1x
 
Od: fialka
Datum: 08.12.15 15:33

Cukroví z Hery nepeču, nechutná nám. Heru ani nepoužívám. Dávno jsem vyzkoušela tzv. v rámci reklamy jak funguje a pečivo se roztékalo , bylo suché, při zpracování těsta se hůř spojovalo, drolilo. Nemám s Herou dobré zkušenosti,

Máslo je rozhodně lepší, cukroví křehké. Ještě používám Stellu. S ní jsem spokojená.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.15 08:46
avatar

Doma prostě zkoušíme různé varianty, které pak "testujeme na lidech". Například klasické vanilkové rohlíčky lidem mnohem více chutnají, když v nich jsou vlašské ořechy a ne lískové, a když je v nich Hera a ne máslo. Ne že by ty máslové byly špatné - ale když jsme známým, příbuzným a kamarádům dali ochutnat od obojího a měli říct, co jim šmakuje víc, tak ty s Herou vyhrály na plné čáře.
Do krémů se nám naopak Hera neosvědčila vůbec, vynikne v nich její margarínová příchuť (i u Hery máslové). Takže jedině do těsta.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dana*
Datum: 10.12.15 15:54

Hera není dobrá lepší Zlatá Hana.Cukroví s Herou bylo tvrdé.Pekla jsem ze Zlaté Hany a SUPER

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 10.12.15 18:45
avatar

A co dávali do cukroví,buchet atd naše pra či praprababičky když žádná Hera,Sana, Iva Ceres a já vím jak se ty tuky jmenují a jediné tuky byli jen a čistě přírodní tuky-máslo,sádlo,lůj a RO (rostlinné oleje)?


doplněno 14.12.15 09:22: Jo Suzimon.Před 60 byla sana možná i dřív,pak začali postupně další tuky.Ale v dobách 1.republiky nebo.ještě za C+K mocnářdtví nebyly a přesto se peklo!Bylo sádlo,máslo,oleje...
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 09:03
avatar

Diesel, právě že byla tenkrát ta Sana. Jediný rostliný tuk, který se tenkrát prodával. Píši o době před šedesáti lety, kdy jsem já měla babičku. Ale ta chuť byla celkem dobrá, už si na ni teda nepamatuji, ale babička ji někdy používala. Byla levnější než máslo. Dnes si těch pár korun raději přidám a ve všem používám máslo. Tyhle všelijaké tuky jsou hnusné a cenově se moc nerozchází s máslem. Takže za mne rozhodně máslo. Dávám i sádlo, ale doma vyškvařené, určitě ne to kupované. jednou jsem to koupila a sádlem to nevonělo, ale nějakou umělotinou nepopsatelnou...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.12.15 20:41

suzymon,,také bývalo máslo dvojka..bylo levnější,ale mělo to chuť másla..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.12.15 21:52

Mi připadá Hera jako žluklé máslo,,nepoužívám ji

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.