Brambůrky, koření

Od: Datum: 05.12.15 01:31 odpovědí: 10 změna: 09.12.15 07:49

Dobrý večer, poprosím o dotaz, nevíte... kořrení u slaninových brambůrků, je to jen uměle vytvořené? nebo je tam opravdu nějaký živočišný podíl, třeba u tavených sýrů je to jasný, tam je nějaký podíl šunky, ale co se týče koření a vůbec aroma, jak to vzniká? co to obsahuje? Děkuju, možná je to úplně jasná otázka, ale tohle by mě opravdu zajímalo


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.12.15 06:27

Troufnu si tvrdit, že to bude vše udělané aromaty.A u každých to bude jinak. Pokud vás to skutečně zajímá, tak se stačí podívat na obal. Každý výrobce musí ze zákona vypsat na obal, co jeho výrobek obsahuje.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: murky
Datum: 05.12.15 14:44

Díky za odezvu, někdy je to buď tak maličkým, že to nepřečtete, nebo to tam není vůbec

Datum: 05.12.15 12:05
avatar

Do ochucených brambůrek se přidává aroma podle toho jaké jsou (šumkové, slaninové, kuřecí křidýlka, pizza...) pak ještě kouřové aeoma, to se přidává i do různých omáček na grilování. Až budu mluvit se synovcem co v jedné potravinářské laboratoři pracuje, zeptámse vám přesně a dám vědět.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: murky
Datum: 05.12.15 14:43

Děkuji, takže to maso, vůbec třeba kuře ani nevidělo?

Datum: 05.12.15 17:46

Teoreticky to mohlo maso vidět, z dálky a v rychlíku. Lze vyrobit masový výtažek (údajně lyofilizací) a ten přidat do směsi koření. Tak to je např. v Masoxu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.12.15 21:26

Maso to nevidělo určitě. Složení tam někde být musí. I když šikovně skované. Pokud ne, obraťte se na ČOI nebo SZPI.

Příchuť se netvoří jen glutamanem, v poslední době je oblíbený i kvasniční extrakt ( přírodní glutaman ) a dále i 5 chuť Umami. A jei spousta umělích přírodních aromat. Je to u každého výrobku jinak.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dharma
Datum: 05.12.15 15:33
Ja bych si tipla, ze budou nadupane predevsim glutamatem sodnym, ktery prave dela onu masovou chut
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 05.12.15 17:06

Glutamát a sůl. Obě přírodní složky ...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lisa
Datum: 06.12.15 12:08

Je to chemie.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.12.15 07:49
avatar

Dobrý den,

vyzkoušejte se podívat na toto video

Pár zajímavých informací o výrobě brambůrek je zde k dispozici

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.