Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak zkušené kuchařky lehce vyklopí košíček z formičky? Nechtějí se za nic vyklopit. Děkuji.
Já tedy nechci oponovat, ale já formičky vůbec nevymazávám, a to mám staré, kovové po babičce. Jak bábovičky, tak ořechy i rybičky, motýlky, rohlíčky a ostatní. Myslím si, že v materiálu formiček to není, spíš v receptu na těsto. Já si z těsta udělám kuličku, hodím ji do hladké mouky tak, aby byla lehce obalená a pak ji vtlačím do formičky. Po upečení, ještě za horka, ale ve chvíli kdy ji můžu vzít do ruky a nepopáním se, v pohodě vyklopím. A můžu s čistým svědomím říci, že se mi nestává že to nejde.
Maminka vyklápí z vymazaných formiček, teplé, já co peču zřídka a neumím to, mám silikonové formičky a z těch to jde samo. Na košíčky silikonový plech s košíčky, je na 12 košíčku a prostě jen obrátíte celý plech a je to. Ořechy nepeču, to jsem vždy mlátila formičkama a stejně to nešlo.
Milá Wamp, již dávno jsem to vzdala.
Zdravím kuchařinky, formičky by se nemusely vymazávat, kdyby byly v dnešní době k mání jen zaručeně kvalitní suroviny, hlavně mouka a máslo /tuk.Dříve se mi vůbec nestalo,že by mi něco nešlo vyklopit. Ať už to byly pracny či ořechy. A to používám 40let stejné recepty.Poslední dobou nadávám hlavně na mouku.Zajímavé je, že u košíčků tento problém nemám, ty mi jdou vyklopit vždy A teď k dotazu. Košíčky se vyklepávají až tak po jedné minutě vyndání z trouby. Jestli vám to jde špatně, zkuste bábovičku svrchu jemně poklepat nožem. Jestli ani to nepomůže, tak bude na vině buď: 1.) ve špatném poměru použité suroviny na těsto, jestli se jedná o jinak vyzkoušený recept. 2.) nebo je těsto málo odpočaté 3.) těsto je málo upečené - je hotové, když je okolo okraje formičky zarůžovělé(nenechávat moc silný spodek-dno košíčku). Pro jistotu si můžete tedy formičky omastit.Nejlepší je, koupit si sprej s olejem a bábovičky stříknout a vysypat moukou,.to jde rychle a půjdou vám zaručeně lehce ven. Já formičky vůbec nevymazávám, ale pravdou je,že je po použití umyji jen ve vodě bez přidání jaru a nechám je proschnout v troubě. Jestli se neurazíte, napíšu vám recept na zaručeně "vyklepávací"
košíčky.Uvedené množství je na 50ks malých košíčků . Hlavně vám přeji, ať se vám nic nepřipálí !
21dkg hladká mouka
3dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
10dkg másla (dávám Heru)
2 žloutky
citronová kůra
Zdravím,
formičky nové i staré vysypávám moukou a vyklopit cukroví jde perfektně, jedno zda ořechové či košíčky z lineckého. Vyklápím teplé. Ale formičky neumývám jarem, jen horkou vodou. Nechám odmočit a pak jednu po druhé umyji. Co ztratím čas při mytí, získám pak před pečením. Pokud použiji jar, pak formičky před použitím jemně vymastím a vysypu moukou - to jen jednou za čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.