Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snadno vyklopit cukroví - košíčky?

Od: huppi® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jak zkušené kuchařky lehce vyklopí košíček z formičky? Nechtějí se za nic vyklopit. Děkuji.

Jak snadno vyklopit cukroví - košíčky?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

já tedy vyklápím horké - jakmile zchladnou nejde to

hodnocení

0x
Vymazala jste dobře formičku?
Pokud ne,máme příčinu...
Jinak já je vyklápím horké,stejně tak jako ořechy.
doplněno 03.12.15 19:55: Liduško,ty ořechové formičky musíte prostě precizně vymazat máslem.
To je celé kouzlo.Ven jdou jako po másle :-D
To samé s těmi košíčky...

Já tedy nechci oponovat, ale já formičky vůbec nevymazávám, a to mám staré, kovové po babičce. Jak bábovičky, tak ořechy i rybičky, motýlky, rohlíčky a ostatní. Myslím si, že v materiálu formiček to není, spíš v receptu na těsto. Já si z těsta udělám kuličku, hodím ji do hladké mouky tak, aby byla lehce obalená a pak ji vtlačím do formičky. Po upečení, ještě za horka, ale ve chvíli kdy ji můžu vzít do ruky a nepopáním se, v pohodě vyklopím. A můžu s čistým svědomím říci, že se mi nestává že to nejde.

Děkuji za nápad kuličku těsta nejprve obalit v mouce.. To byl celý vtip.. Minulý rok jsem mazala formičky a stejně košíčky ne a ne vyklopit a letos žádné mazání, jen jsem kuličku nebo už i placičku těsta před vložením do formičky, namočila do mouky. Pak ještě teplé lehké klepnutí a košíček je venku.. Taková maličkost, díky a sbohem mazání.. :D
ladinpraha*

U nás se formičky nikdy nevymazávaly. Ale taky se nikdy nemyly. Před použitím se pouze vytřely ubrouskem. S vyklopením nikdy problém nebyl.

lidus*
hodnocení

0x

Maminka vyklápí z vymazaných formiček, teplé, já co peču zřídka a neumím to, mám silikonové formičky a z těch to jde samo. Na košíčky silikonový plech s košíčky, je na 12 košíčku a prostě jen obrátíte celý plech a je to. Ořechy nepeču, to jsem vždy mlátila formičkama a stejně to nešlo.

doplněno 03.12.15 19:58:

Milá Wamp, již dávno jsem to vzdala.

hodnocení

0x

Já dělám tohle cukroví z lineckého těsta jde mi to krásně vyklopit za tepla i studena vyklopit.Bábovičky i ořechy..Kdysi jsem to mazala ty formičky ale ono to šlo i bez mazání.Hned je převrátím .

hodnocení

0x

Zdravím kuchařinky, formičky by se nemusely vymazávat, kdyby byly v dnešní době k mání jen zaručeně kvalitní suroviny, hlavně mouka a máslo /tuk.Dříve se mi vůbec nestalo,že by mi něco nešlo vyklopit. Ať už to byly pracny či ořechy. A to používám 40let stejné recepty.Poslední dobou nadávám hlavně na mouku.Zajímavé je, že u košíčků tento problém nemám, ty mi jdou vyklopit vždy:) A teď k dotazu. Košíčky se vyklepávají až tak po jedné minutě vyndání z trouby. Jestli vám to jde špatně, zkuste bábovičku svrchu jemně poklepat nožem. Jestli ani to nepomůže, tak bude na vině buď: 1.) ve špatném poměru použité suroviny na těsto, jestli se jedná o jinak vyzkoušený recept. 2.) nebo je těsto málo odpočaté 3.) těsto je málo upečené - je hotové, když je okolo okraje formičky zarůžovělé(nenechávat moc silný spodek-dno košíčku). Pro jistotu si můžete tedy formičky omastit.Nejlepší je, koupit si sprej s olejem a bábovičky stříknout a vysypat moukou,.to jde rychle a půjdou vám zaručeně lehce ven. Já formičky vůbec nevymazávám, ale pravdou je,že je po použití umyji jen ve vodě bez přidání jaru a nechám je proschnout v troubě. Jestli se neurazíte, napíšu vám recept na zaručeně "vyklepávací":-D košíčky.Uvedené množství je na 50ks malých košíčků . Hlavně vám přeji, ať se vám nic nepřipálí !

21dkg hladká mouka

3dkg cukr moučka

1 vanilkový cukr

10dkg másla (dávám Heru)

2 žloutky

citronová kůra

rebeka*
hodnocení

0x

A nemáte staré formičky? I to se někdy stává, že ze starých to jde špatně vyklápět.

hodnocení

0x

a pokud budete mít stále problém,,přiložte na obrácené babovičky mokrý studený hadřík-utěrku.A nechte působit

doplněno 05.12.15 18:35:

Já tedy nevím,,proč vám to nejde,mi to samo vypadává..žádné moučení,mazání--nic..Asi záleží jaký máte těsto

hodnocení

0x

Zdravím,

formičky nové i staré vysypávám moukou a vyklopit cukroví jde perfektně, jedno zda ořechové či košíčky z lineckého. Vyklápím teplé. Ale formičky neumývám jarem, jen horkou vodou. Nechám odmočit a pak jednu po druhé umyji. Co ztratím čas při mytí, získám pak před pečením. Pokud použiji jar, pak formičky před použitím jemně vymastím a vysypu moukou - to jen jednou za čas.

vn
hodnocení

0x
I po takove době od dotazu odpovím pro další tápající:D já myslela, že to půhde vyklepnout vychladlé, ale prd. Takže jsem formičky ponořila na chvíli do horké vody, pak šťourla při kraji opartně párátkem až dospod košíčku a vyklopila :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]