Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Materska dovolena

Od: jden* odpovědí: 1 změna:

Potrebovala bych nutne radu v pomerne spetite situaci. Po pulroce materske dovolene jsem se pri rodicovskem prispevku vracela do prace a pracovala na plny i castecny uvazek u sveho byvaleho zamestnavatele a na ZL. Vzhledem k tomu ze mi necekane tezce onemocnela babicka, ktera se o maleho starala, a potrebuje nyni stalou peci musela jsem pracovni pomer ukoncit a nyni se staram o maleho a babicku a pobiram rodicovsky prispevek.

Vzhledem k situaci zvazujeme s manzelem dalsi dite jeste pred koncem materske, bohuzel se obavam z jakeho zakladu mi bude pocitana dalsi materska - z meho prijmu pred materskou dovolenou ci z privydelku na ZL a praci na castecny uvazek pri materske? Bude v tomto pripade hrat roli ze jsem rozvazala pracovni pomer se zamestnavatelem, ci je dulezita jenom vyse prijmu? Predem moc dekuji za radu. Jana D.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tomto případě by se další peněžitá pomoc v mateřství počítala pouze z OSVČ a to ještě jenom v případě, že byste si platila nemocenské pojištění - což je nepovinná součást sociálního pojištění, je potřeba se k němu zvlášť přihlásit. Výše PPM by pak záležela od výše pojistného, jaké byste platila.

Je škoda, že jste se zaměstnavatelem rozvázala pracovní poměr - kdybyste si místo toho požádala zaměstnavatele o čerpání rodičovské dovolené, tak pokud byste v jejím průběhu nastoupila na další mateřskou dovolenou (jak plánujete), tak by se vám PPM počítala ze stejného výdělku, jako první PPM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]