Zavařování klobásek

Od: Datum: 30.11.15 19:11 odpovědí: 7 změna: 01.12.15 20:22

Dobrý den, mohl by se někdo znalý podělit o nějaký vyzkoušený recept jak klobásky zavařit? Na internetu je hodně receptů a některé jsem i vyzkoušel, ale pořád to není ono.Jde mě hlavně o teplotu a ćas jak dlouho zavařovat. Naposled jsem dal trochu vody na spodek sklenice a zavařoval na 80st. asi 1hod.Konce klobásek co byly ve vodě ale byly až nechutně rozvařené.Šlo by zavařovat na sucho?Díky moc za každou radu


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mahan
Datum: 30.11.15 20:02

Zavařuji klobásky taky nasucho,ale do spodu sklenice dám asi tři lžíce sádla.Teplotu vytáhnu na 100°C snížím a hlídám aby teplota byla na 80°C a to 1 hod.Ale ochutnala jsem klobásky z mrazáku a byly jako čerstvé,dát do mikrotenového sáčku po 4-6 ks.a pořádně zatavit nebo zavázat,ale opravdu pořádně nesmí tam žádný vzduch.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.11.15 20:12

Pavle, ten rozvařenej způsob byl zřejmě tím, že klobásy nebyly dobře "zavázaný, či zatočený, tedy do klobás vnikla voda, což nesmí.. To znamená, že klobásy se nesmí přeřezávat a pod. Jinak ta rada s tím sádlem je také bezvadná..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.12.15 20:10
A víte že je to možné? Já nejsem příznivce točení klobásek, vážu je provázkem. Ale pokud je zavařuju provázek odstraním.Uvidíme jaké budou když je zkusím zavařit nasucho.Diky
Datum: 01.12.15 19:54
Zajímavý nápad s tím sádlem asi to vyzkouším.Jen ho tam asi nebudu dávat tolik.Já nevím ale my to sádle z těch zavařených klobásek moc nemusíme.Zkusím i tu teplotu první vyhnat na 100st.a pak hodinu na 80st.Díky za tip
Datum: 30.11.15 20:14

Můj tchán, odborník na klobásky je zavařoval do sádla a do plechových konzerv. Ta mana nebeská ať už z klobásek, nebo ze sádla je nezapomenutelná. Tchán už nežije a já se ho nezeptal, jak ten zázrak vytvářel. Už je to dávno...cca 35 let...Přijel zazpívat asi 4 písničky k nám na ples Karel Gott. Tchán tam prodával ty svoje klobásy, Karel si jednu dal a odjel zpívat do Prahy na ples Květů. Po půlnoci se vrátil a zazpíval další asi 3 písničky mimo plán, ale hlavně měl to při cestě do Jevan, kde v té době bydlel a tchán se stal dodavatelem svých klobás pro mistra. On se tam totiž zastavil kvůli těm klobásám, jak mi tchán vyprávěl. Později si pro ně jezdil sám i do Kostelce nad Černými lesy, kde tchán podnikal. Budiž mu země lehká.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 01.12.15 04:06

Nekyselé potraviny se musí zavařovat při teplotě 120 st.C v takovým jakýmsi velkým papiňáku, nebo po domácku hódně dlouho při 100 st.C; nebo 20 min. dneska a opět 20 min. zítra. Pokud budeš s klobáskama experimentovat, může se ti po botoxu hezky vyhladit obličej.:)


doplněno 01.12.15 04:19:

Taky musíš mít dostatečně dlouhou dobu ohřevu, páč párky leží ve vzduchu a ten je, jak známo špatný vodič tepla.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.12.15 20:22
Já myslím že se kolem toho botoxu dělají zbytečné cavyky. Samozřejmě opatrnnost je na místě, ale když nahlédneš do statistik tak se podle nich v ČR od roku 1960 objevilo "jen" 103 případů otravy botoxem.Maso a klobásky zavařuju už nějaký ten pátek a tak si myslím že už o tom něco málo vím.
A a hlavně snažím se vše a u zavařování masa zvlášť dělat poctivě.A to že sem píšu je důkaz toho že se mě to zatím daří

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.