Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařování klobásek

Od: pavel1222® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mohl by se někdo znalý podělit o nějaký vyzkoušený recept jak klobásky zavařit? Na internetu je hodně receptů a některé jsem i vyzkoušel, ale pořád to není ono.Jde mě hlavně o teplotu a ćas jak dlouho zavařovat. Naposled jsem dal trochu vody na spodek sklenice a zavařoval na 80st. asi 1hod.Konce klobásek co byly ve vodě ale byly až nechutně rozvařené.Šlo by zavařovat na sucho?Díky moc za každou radu

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mahan
hodnocení

0x

Zavařuji klobásky taky nasucho,ale do spodu sklenice dám asi tři lžíce sádla.Teplotu vytáhnu na 100°C snížím a hlídám aby teplota byla na 80°C a to 1 hod.Ale ochutnala jsem klobásky z mrazáku a byly jako čerstvé,dát do mikrotenového sáčku po 4-6 ks.a pořádně zatavit nebo zavázat,ale opravdu pořádně nesmí tam žádný vzduch.

sanyo*

Pavle, ten rozvařenej způsob byl zřejmě tím, že klobásy nebyly dobře "zavázaný, či zatočený, tedy do klobás vnikla voda, což nesmí.. To znamená, že klobásy se nesmí přeřezávat a pod. Jinak ta rada s tím sádlem je také bezvadná..

hodnocení

A víte že je to možné? Já nejsem příznivce točení klobásek, vážu je provázkem. Ale pokud je zavařuju provázek odstraním.Uvidíme jaké budou když je zkusím zavařit nasucho.Diky
hodnocení

Zajímavý nápad s tím sádlem asi to vyzkouším.Jen ho tam asi nebudu dávat tolik.Já nevím ale my to sádle z těch zavařených klobásek moc nemusíme.Zkusím i tu teplotu první vyhnat na 100st.a pak hodinu na 80st.Díky za tip

 

saman47*
hodnocení

0x

Můj tchán, odborník na klobásky je zavařoval do sádla a do plechových konzerv. Ta mana nebeská ať už z klobásek, nebo ze sádla je nezapomenutelná. Tchán už nežije a já se ho nezeptal, jak ten zázrak vytvářel. Už je to dávno...cca 35 let...Přijel zazpívat asi 4 písničky k nám na ples Karel Gott. Tchán tam prodával ty svoje klobásy, Karel si jednu dal a odjel zpívat do Prahy na ples Květů. Po půlnoci se vrátil a zazpíval další asi 3 písničky mimo plán, ale hlavně měl to při cestě do Jevan, kde v té době bydlel a tchán se stal dodavatelem svých klobás pro mistra. On se tam totiž zastavil kvůli těm klobásám, jak mi tchán vyprávěl. Později si pro ně jezdil sám i do Kostelce nad Černými lesy, kde tchán podnikal. Budiž mu země lehká.

 

luha*
hodnocení

0x

Nekyselé potraviny se musí zavařovat při teplotě 120 st.C v takovým jakýmsi velkým papiňáku, nebo po domácku hódně dlouho při 100 st.C; nebo 20 min. dneska a opět 20 min. zítra. Pokud budeš s klobáskama experimentovat, může se ti po botoxu hezky vyhladit obličej.:)


doplněno 01.12.15 04:19:

Taky musíš mít dostatečně dlouhou dobu ohřevu, páč párky leží ve vzduchu a ten je, jak známo špatný vodič tepla.

hodnocení

Já myslím že se kolem toho botoxu dělají zbytečné cavyky. Samozřejmě opatrnnost je na místě, ale když nahlédneš do statistik tak se podle nich v ČR od roku 1960 objevilo "jen" 103 případů otravy botoxem.Maso a klobásky zavařuju už nějaký ten pátek a tak si myslím že už o tom něco málo vím.
A a hlavně snažím se vše a u zavařování masa zvlášť dělat poctivě.A to že sem píšu je důkaz toho že se mě to zatím daří

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]