Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vynechání menstruace

Od: veronika2* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat zda nemáte některá stejnou zkušenost jako já. Beru hormonální antikoncepci už více jak 8 let..pravidelně..a každý měsíc mám pravidelnou menstruaci..prášky beru 21 dní a pak týden pauza..ale tentokrát jsem poprvé za tu dobu menstruaci nedostala vůbec. Což se mi opravdu nikdy nestalo. Dělala jsem si těhotenský test, ale byl negativní. Nevím, zda to mám brát jako jistotu, nebo je na něj ještě brzo..Je to pátý den od vynechání...Děkuji předem za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Test bych opakovala, kdyby náhodou a poradila bych se s gynekologem. Ale já už jsem za ta léta co antikoncepci beru, u své třetí. Vždy po několika letech antikoncepce přestala tělu vyhovovat s tím, jak se mění a to se projevovalo buď špiněním uprostřed cyklu nebo vynecháním menstruace... Takže pokud to není těhotenstvím, může to být i jen jednorázové vynechání nebo čas na změnu antikoncepce.

pb®
hodnocení

2x

Test můžete zopakovat, ale já bych mu věřila, mně ukázal těhotenství hned první den vynechání menstruace.

Jinak si myslím, že ztráta menstruace při braní HA není nijak vyjímečná a není to něco, co by se muselo řešit. Vždyť vlastně ani o žádnou menstruaci nejde, jde o krvácení z vynechání dávky hormonu, kterému nepředcházel růst folikulu, ovulace a změna hladiny hormonů. Já jsem ke konci užíváni antikoncepce měla "menstruaci" takovou, že jsem špinila 2 dny. Doktor říkal, co bych chtěla. Když nenaroste sliznice, čemuž HA také brání, nemá pak co krvácet. Ale já jsem ten typ ženy, co má bezproblémovou menstruaci a obtěžovala mě příšerně jen ve věku 11-14let. Pak jsem začala používat tampony a od té doby kdybych krvácela neustále, je mi to fuk. I teď po třičtvrtě roce bez HA mám menstruaci delší, ale velmi slabou.

yourlady*
hodnocení

0x

test nemusí být 100%ní.Obraťte se na lékaře

rox
hodnocení

0x

Jaká je spolehlivost těhotenského testu v závislosti od oplodnění?

veronika2*
hodnocení

děkuji za odpovědi..přemýšlím i nad tím, že HA přestanu brát..ať se tělo normálně pročistí při opravdové menstruaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]