Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paragraf na dítě

Od: hrozinka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,máme nemocné dítě -3,5 roku.Nemáme zatím zkušenosti s paragrafem,jsem na paragrafu,doma z práce,ale když přijde muž z práce a pohlídá ho, můžu třeba do města nakoupit vánoční dárky?Bojím se co kdyby přišla nějaká kontrola,aby jsem něco nevyvedla.Kdyby byl nemocný delší dobu-jak 9 dnů-jak to funguje?Jak to prostě chodí-díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Nakoupit si klidně můžete jít, kontrola chodí jen v případě, že jste na neschopence, aby se přesvědčila jak dodržujete léčebný režim. Při ošetřování dítěte ne. Pokud bude děcko nemocné déle než 9 dnů, budete v práci omluvena, ale více dní Vám nebude proplaceno.

fia®
hodnocení

0x

Já myslím pokud bude dítě nemocné víc než 9 dní, tak leda ten 9tý den ukončit a nechat si vypsat nový... Je to jen můj názor, osobní skušenost nemám, nikdy nám dítě více jak 9 dní nemarodilo. Ale stát se to může, a pokud je matka samoživitelka, tak přece nemůže zůstat bez prostředků?

Je vidět, že nemáte zkušenosti, dokonce jste ani nečetl(a) zákon o nemocenském pojištění, ustanovení § 39 - 41 o ošetřovném. Určitě nepomůže ošetřování 9. den ukončit a nechat si vypsat nové, musel by mezi tím být aspoň jeden odpracovaný den. Pokud je matka samoživitelka, může podpůrčí doba za splnění určitých podmínek trvat až 16 kalendářních dní. Ošetřovné je ale dávkou nemocenského pojištění a neřeší situace, kdy samoživitelka (nebo kdokoli jiný) zůstane bez prostředků. K tomu slouží dávky státní sociální podpory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]