Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na tento lék proti početí?

Od: holubinka odpovědí: 11 změna:

videolekarna.cz/...

Ahoj, chtěla bych slyšet názor na tento prášek, má s tím někdo zkušenost? Díky všem předem! :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

a to lze koupit?pokud vím,tak byly jen na předpis.Právě proto,aby je ženy neužívaly nezodpovědně.Tohle je opravdu až poslední záchrana.Je to vlastně veliká porce hormonů,která vyvolá silnou menzes a zavčasu vypudí vše co by se chtělo usadit.Asi tak ...takže zdravé to není,rozhodí to cyklus.To poví i každý doktor.Měla jsem jej za život 3krát a stál na předpis cca 400kč.

Souhlas s Lucií, stejná zkušenost.

hodnocení

1x

Není to nic zdravého. Má spoustu dost drsných vedlejších účinků. Motání hlavy, nevolnosti od žaludku, křeče v podbřišku..Docela silné krvácení při menstruaci. Ale jsou možná i ženy, kterým se tyto potíže úplně vyhnuly a podělí se s Vámi o svůj názor třeba z té lepší stránky.

hodnocení

0x

Doporučuju pouze jako prostředek "krajní nouze", rozhodně ne k pravidelnému užívání. Pro pravidelné užívání volte klasickou hormonální, pokud nemáte kontraindikaci (trombofilii). Jinak pak už jen latex.

Pro pravidelné užívání ...Jinak pak už jen latex.
Pletiplote to snad tazatelka tuší že jde o prostředek poslední záchrany a ne o běžnou antikoncepci. A ani s druhou větou nelze souhlasit. Zapomínáš na tělíska a další bariérovou antikoncepci. Pesary už jsou asi překonanou záležitostí ale tělíska udělala v posledních letech obrovský pokrok v tom, že už se doporučují i ženám které ještě nerodily což bylo dříve podmínkou. Navíc jejich cena je v porovnání s cenou bobulí velice příznivá.

Tuší? Seš si tím jistá? Já jsem si tady zvykl, že nemůžeš o znalosti tazatelů předpokládat VŮBEC NIC. Tazatelé tady občas prostě netuší, v elektrice chtějí spojovat dráty protipolů, v právu netuší rozdíl mezi trestním a občanským atd. A nejen tazatelé, i odpovědi jsou tu občas jen tak dohady, co si kdo myslí, ani se neobtěžují to ověřovat. Proto jsem napsal, co jsem napsal.

Připouštím, že jsem na nitroděložní tělíska pozapomněl, žiju v domění, že NdT jsou vhodné jen po "posledním" plánovaném dítěti a předpokládal jsem, že tazatelka ještě "splněno" nemá (další neoprávněný předpoklad).

hodnocení

0x

To by byla dost drahá ,,antikoncepce,,! Kolem 500,-za jednu noc nechráněného potěšení? Navíc pro dlouhodobé užívání to rozhodně není,to by jste si jen ublížila! Nechte si napsat normální antikoncepci a za tu stejnou cenu ji máte skoro na 3 měsíce.GYnekolog vám ji napíše už od 15-ti let.

pb®
hodnocení

0x

Schvaluji třeba v případě, že žena nebere antikoncepci a je znásilněna. To pak jaksi jinou možnost nemá. Jinak je lepší se jednorázové vysoké dávce hormonů vyhnout a zvolit jinou formu antikoncepce. HA, tělísko, kondom v kombinaci se spermicidem. To se pak nemusí Postinorem zachraňovat ani ten nečekaně prasklý kondom, protože spermicid to jistí.

hodnocení

0x

@holubinko - váš názor nebo úmysly?

23an
hodnocení

0x
Jednou jsem si prasky taky musela koupit a bylo mi po nich fakt zle. Sly na me mdloby, motala se mi hlava a byla sem zelena kazdy na to muze mit jinou reakci ale jako antikoncepci fakt ne.

roman68*
hodnocení

0x

podobný případ jsem také řešili s bývalou ženou...lék byl na předpis--nevím jak teĎ...

naštěstí jsem ji to rozmluvil...a nelituji toho..ona snad už také ne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]