Nejste přihlášen/a.
dají se dělat pudinky, nebo případně kaše (krupičná, ovesná; případně ještě něco jiného) jen v hodně horkém mlíku, co se ale nevaří? (řekněme tak 80-90°C), neptám se na pudinky, co jdou dělat za studena, ale na ty běžné, taky se neptám na nějaké instantní kaše
(pointa dotazu spočívá v tom, jestli by se dal na na běžné kaše, pudinky použít elektrický ohřívač mlíka;
další pointa je v tom, že teplotu v ohřívači jen odhaduju, neznám ji jistě - mělo by jít o ohřívač zn. Solac, co vím, u těchhle ohřívačů se nic nenastavuje a zřejmě ohřívají na hodně vysokou teplotu)
((taky bych to moh´ zkusit, ale to se mi moc nechce...))
Pudink i kaše lze jistě připravit i při 80-90 st, jen vám to bude trvat o hodně déle. Zdroj tepla není rozhodující, leda že by byl schopen dodržet požadovanou teplotu. Proč vlastně chcete vařit při nižší teplotě?
no samozřejmě proto, že bych to viděl jako jednodušší oproti hlídání mlíka při dosažení varu... (ovšem podstatně delší doba dělání by celej efekt zhatila - míchat by se to zřejmě muselo víceméně celou dobu)
(jinak ohřívač požadovanou teplotu (jen nevím jak je ta "požadovaná" vlastně vysoká) určitě schopnej udržet je - to je v podstatě jeho smysl - připravit a udržet mlíko (něco jinýho) příslušně horký)
nevím jak je ta "požadovaná"vlastně vysoká
Dost vysoka na vážné popáleniny ( článek na Novinky.cz)
Já si myslím, že za určitých podmínek by ohřívač kaši mohl uvařit. Třeba, kdyby mohl fungovat jako pomalý hrnec. Večer hrnec naplníš a zapneš a druhý den máš oběd. Teplota nepřesáhne, já už nevím koiik, snad 80ºC. Tak mi to vysvětlil můj mladý soused a já mu věřím. Asi u kaše je tento postup nesmyslný. Navíc, mléko by mohlo vyskypět. Každopádně obilí namleté na určitou hrubost, třeba krupice, se musí nějakou chvíli povařit, aby bylo stravitelné. Takže, je třeba vyzkoušet, jinak všechno bude pouze ve fázi teorie.
Nevím jestli dieteticky, ale když se zahušťuje, pak zásmažkou nebo moukou rozkvedlanou v tekutině. Obojí se musí ještě chvíli povařit. Zásmažku stačí krátce, protože se smažila v tuku. Ale záklechtku mnohem déle. Někdo tvrdí, že až 20 minut. Asi tohle generece před námi takto ověřily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.