Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pudinky (kaše) v horkém mléku bez vaření?

Od: hafhaf® odpovědí: 10 změna:

dají se dělat pudinky, nebo případně kaše (krupičná, ovesná; případně ještě něco jiného) jen v hodně horkém mlíku, co se ale nevaří? (řekněme tak 80-90°C), neptám se na pudinky, co jdou dělat za studena, ale na ty běžné, taky se neptám na nějaké instantní kaše

(pointa dotazu spočívá v tom, jestli by se dal na na běžné kaše, pudinky použít elektrický ohřívač mlíka;
další pointa je v tom, že teplotu v ohřívači jen odhaduju, neznám ji jistě - mělo by jít o ohřívač zn. Solac, co vím, u těchhle ohřívačů se nic nenastavuje a zřejmě ohřívají na hodně vysokou teplotu)

((taky bych to moh´ zkusit, ale to se mi moc nechce...))

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, jí nevím,ale klasický pudink i krupičná kaše se musí chvíli vařit, aby dobře zhoustly.Jinak vám pudink po vychadnutí zřídne a krupička nebude správně uvařená. Podle mne musí oboje přejít varem.Takže v mlékovaru určitě ne a v ořívači,jestli dosahuje bodu varu, tak ano.

bruno*
hodnocení

0x

Pudink i kaše lze jistě připravit i při 80-90 st, jen vám to bude trvat o hodně déle. Zdroj tepla není rozhodující, leda že by byl schopen dodržet požadovanou teplotu. Proč vlastně chcete vařit při nižší teplotě?

hodnocení

no samozřejmě proto, že bych to viděl jako jednodušší oproti hlídání mlíka při dosažení varu... (ovšem podstatně delší doba dělání by celej efekt zhatila - míchat by se to zřejmě muselo víceméně celou dobu)
(jinak ohřívač požadovanou teplotu (jen nevím jak je ta "požadovaná" vlastně vysoká) určitě schopnej udržet je - to je v podstatě jeho smysl - připravit a udržet mlíko (něco jinýho) příslušně horký)

ctenar*

nevím jak je ta "požadovaná"vlastně vysoká
Dost vysoka na vážné popáleniny ( článek na Novinky.cz)

sebod*
hodnocení

0x

ano, prodávají různé instentní kaše. Nasypeš do horkého mléka. zamícháš a je hotovo. Nevaříš

pohanka*

pro sebod: zadavatel již v otázce vyloučil, že se neptá na instantní kaše a pudinky za studena

hodnocení

0x

pudink už dělám jen a pouze v mikrovlné troubě... je to nejjednoušší varianta

hodnocení

mikrovlnku nevlastním ani si ji t.č. nehodlám pořizovat, nicméně - jak se v ní dělá pudink? - to se teda opravdu nemusí vařit? (to by bylo v praxi nedosažitelný to vybalancovat těsně na var bez překypění) a ani se nemusí míchat?

hodnocení

0x

Já si myslím, že za určitých podmínek by ohřívač kaši mohl uvařit. Třeba, kdyby mohl fungovat jako pomalý hrnec. Večer hrnec naplníš a zapneš a druhý den máš oběd. Teplota nepřesáhne, já už nevím koiik, snad 80ºC. Tak mi to vysvětlil můj mladý soused a já mu věřím. Asi u kaše je tento postup nesmyslný. Navíc, mléko by mohlo vyskypět. :) Každopádně obilí namleté na určitou hrubost, třeba krupice, se musí nějakou chvíli povařit, aby bylo stravitelné. Takže, je třeba vyzkoušet, jinak všechno bude pouze ve fázi teorie.

doplněno 25.11.15 15:56:

Nevím jestli dieteticky, ale když se zahušťuje, pak zásmažkou nebo moukou rozkvedlanou v tekutině. Obojí se musí ještě chvíli povařit. Zásmažku stačí krátce, protože se smažila v tuku. Ale záklechtku mnohem déle. Někdo tvrdí, že až 20 minut. Asi tohle generece před námi takto ověřily.

hodnocení

no, to by ale neodpovídalo použití toho pomalýho hrnce... (leda by se v něm mohlo dělat jen něco - třeba zelenina...), to je nějak dieteticky stanovený, že namletou mouku je potřeba povařit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]