Nejste přihlášen/a.
Večer si hodím do misky müsli, nebo jen ovesné vločky a lžičku medu, zakecám bílým jogurtem a odložím do ledničky. Ráno když je čas přikrájím banán, nebo nic - mám to hrozně ráda. Manžel ohrnoval nos tak dlouho, než to poprvé ochutnal.
Ble. Při vší úctě . Dva plátky slaniny na pánev, až se opečou a pustí tuk, klepnu k tomu jedno dvě vejce a snídaně je za pár minut.
Tak určitě. Ty chutě každého jednoho taky trošku souvisí s tím, kdo je jak fyzicky přes den zatěžován.
Pred casem (rok, dva zpet) tady byl prispevek nejakeho mladika, ktery psal, ze ma uzasny pristroj na vareni napojeny pres casovy spinac. Rano po probuzeni ma napr. ohrate parky, uvarene vejce, caj. Neumim si ten pristroj vubec predstavit, jen me to ted prislo na mysl, ze to psal a nejaka pani napsala, ze to pouzivala na vysoke na koleji. Nejde mi prispevek najit v poradne, neumim to. Mozna to najdete Vy nebo nekdo jiny.
Ano, bylo to tady, ale někdo měl předtuchu, že to byl snad prodejce toho zařízení /skrytá reklama/. Další přístroj rozcupoval, že případnou uzeninu by měl mít vloženou v přístroječku celou noc, aby byla klobáska již ráno při probuzení ohřátá.
Já se jenom zamyslím nad čištěním toho přístroje, ráno by se to asi nestihlo.
Máte pravdu, čas se dá ušetřit tím, že si večer připravíte nejen svačinu ale i snídani, kterou si ráno jenom sníte. Kafe nebo čaj v termosce sice přes noc vychladne, ale je to úspora času.
V chvatu se dá najíst, nebo alespoň něco málo shltnout, ale chce to mít možnost se v práci v klidu najíst. Zdraví je přednější. Chtělo by to mít na snídani alespoň tak dlouhou chvilku, aby si k tomu člověk v klidu sedl, najedl se, napil a pak teprve znovu nasadil rychlé tempo.
Teď se prodávají hotové instantní kaše - jáhlová, celozrnná, ovesná s různými příchuťemi. Stačí zalít horkou vodou (zalijete z rychlovarky, když si zaléváte čaj ) a za tři minutky můžete konzumovat. Tyto kaše jsou naprosto výborné. Já ještě přidávám pár kapek mléka, a ovoce z mrazáku - borůvky, maliny (kupované). Velmi zdravá snídaně, hotová do tří minut.
Pokud se půjdete v půl deváté osprchovat, v 9 zalehnete, tak ráno nebudete mít problém vstát a v klidu si dobrou snídani připravit a i v klidu vychutnat. Jediná rada, co rychlého k snídani je, že si vše připravíte již večer, čaj, kávu do termosky a namazané chleby, obložené, na talířku, vsunuté do ig. pytlíku někde v chladu, nebo v lednici.
Rychlou a dobrou? Ideální je guláš, vepřo, knedlo, zelo nebo třeba řízek. Večer si připravím na talíř a ráno, než si protřu oči, tak je to ohřátý ... je to rychlejší než namazat rohlík.
Proč vtip? Já bez snídaně nefunguju a cigáro si bez ní taky nedám. Obvykle samozřejmě snídám chleba s čímkoli. Rozhodně ne sladké, po tom je brzo hlad. A já jím ráno a pak obvykle až k večeru.
Když ráno před prací jím, tak pak zvracím. Snesu pouze kafe ... a cigaretu. Snídám až v čase vyhrazeném na oběd, to pak si dám na co mám zrovna chuť, mám na to půl hoďky, tak je čas. O víkendu si dělám různě lecos dobrého od masa, sladkého, sýru, vajec, ale to je o tři hodiny později a nijak při tom nespěchám.
Já jsem na tom podobně jako osel, snídat moc nemusím a když tak, až dvě hodiny po opuštění pelíšku. Po půlhodině se mi začne zvolna probouzet mozek a za dalších 1 a 1/2 i žaludek. Pak si, když tak, dám zapečený toustový chleba s anglickou slaninou a plátkem tvrdého sýra, nejlépe uzeného. Na toustovači je to za chviličku. Mezitím mám hotové i to kafe. Lahoda!
Zajímací. Já když nedostanu jídlo do půl hodinky, tak mám křeče do žaludku z hladu. Snídám do 10 minut, jinak je mi nepříjemno. Prostě vyčurat a honem něco zblajznout. A to i když se večer nacpu.
A snídám Bran Flakes (u nás teď už snad jen v Kaufu) + mlíko + troška kakaa, zdržuje mě na tom jen vaření čaje. Pro zakladatele. Hotovo za 59 sekund
No jo, každý to máme jinak. Jak co do chutí, tak i fyziologie. Jen tak pro zlehčení - ty ranní rituály: Strýček Jedlička se prý jednou pokoušel dětem vštípit nutnost ranního čištění zubů. "No co tatínek ráno dělá nejdřív?" Odpověď jednoho školáčka zněla: "chodí po kuchyni, protahuje se a děsně prdí!" Tož tak.
Jen stále nechápu, kam všichni spěcháte? To je problém jít o pár minut dřív spát a o těch pár minut zase dřív vstát? A pak mám fůru času v klidu sníst snídani a v klidu jít a dojít do práce. Fakt tomu nerozumím. Já to v práci vidím taky, že spousta lidí téměř utíká k pichačce, aby si stihli pichnout 5 minut před začátkem práce, pak honem s funěním dorazit na šatnu se přesléct a vítězoslavně dobíhají jakžtakž v čase začátku práce, celý udýchaní. Ale pak ještě trvá než se zorientují na pracovišti co a jak. Opravdu to stojí za to, dělat to den co den? Nemluvím o těch, co bohužel dojíždějí a mají špatné spoje..těch je menšina.
..to nemělo být na andri, ale celkově.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.