Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mužské a ženské hormony

Od: kikinka odpovědí: 5 změna:

Ahoj, je mi 14 a jsem holka. Už delší dobu přemýšlím nad tím, jestli nemám hodně mužského hormonu. Každý člověk má prý ženské i mužské hormony, ale jedna skupina převyšuje, takže člověk s větším počtěm mužských hormonů je muž atd.. Je možné, abych měla více ženského hormunu (když jsem žena), ale taky velký počet mužských hormonů? Je to kvůli tomu, že mi připadá jen věc dost zvláštní, možná, že je to u žen normální, ale mě připadá, že to patří spíše k mužům. Jde o ochlupení. Když vezmu třeba nohy, nevím, jak to mají ostatní ženy, ale já si musím v létě holit nohy každý den, a když si je oholím, druhý den už tam tám strašné strniště. Když si nechám chlupy na nohou narůst (když jsem líná si je holit) mám ty chlupy husté a dlouhé. Dále klín, tam mi vadí to, že mi chlupy rostou strašně do stran, na stehna. Nevím jak to pořádně popsat, ale chlupy se mi nedrží jen uprostřed, ale rozrůstají se na stehna a když si to oholím, vypadá to strašně, protože to nejde pořádně oholit. Další jsou chloupky u pupíku. Tohle mají můži, že jim od rozkroku rostou chlupy až k pupíku. U ženy se může stát, že jí tam začně pár chloupků růst, ale já tam nemám pár chlouků, mám to jako chlap, od rozkroku k pupíku a pořát to roste víš. Nevím co dělat. Trhání pinzetou je strašně bolestivé a je to na hodiny. Nechci si to holit, protože se bojím, že to potom ještě zhoustne a ztmavne. Epilátor se nechci kupovat a depilační pásky a vosk mi vůbec nepomohl. Nechci se o mých hormonech bavit s mamkou ani s doktorkou, je mi strašně trapně. Poradíte, je mi teprve 14 a kvůli těm chloupkům si připadám strašně. Nesnáším je! Prosím o pomoc...

doplněno 21.11.15 13:31:

Ještě jsem zapomněla na chloupky na prstech. U žen si myslím, že tohle není normální jako u mužů. Já má na prstech na rukou i na hohou chlouky. Nahoře na prvních článcích prstu, snad víte, kde...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Já bych v první řadě švihala k lékaři, jestli máš nějaký problém s hormony, tak je fajn to podchytit za začátku, než se to rozjede. Myslím, že kvůli vlastní osobě bys mohla jednu návštěvu přežít, doktoři jsou zvyklí na daleko horší potíže, není to žádný trapas. Vyrazila bych buď na kožní, nebo k obvodnímu. Měla jsem kamarádku, dlouhé, husté vlasy, a taky nadměrné ochlupení na rukou, v tříslech, a stejně jak píšeš - kolem pupíku apod. A poznámky a posměšky k její osobě nebyly vůbec příjemné.

doplněno 21.11.15 14:01:

Bohužel bez toho není žádná pořádná rada. Holení žiletkou to jen zhorší a depilace voskem (doma to většina žen neumí) v salonu stojí nemalé peníze. Máma nad může počkat venku za dveřmi, nemusí se nutně cpát ze tebou do ordinace. ;).

Navíc, chápu, že se jedná o trochu choulostivý problém (sama mám taky jeden), ale kdo jiný, než tvoje máma, která ti měnila plínky a učila tě na nočník, by to měla vědět?

kikinka
hodnocení

Ale je mi 14, takže bych tam musela jít s mamkou. Ale nechci jí říkat proč tam chci jít.

Ahoj, chápu tě, že ti je to trapné. Ale myslím, že zrovna před mamkou by ses stydět neměla, a už vůbec ne před doktorkou. Mamka je tvoje mamka, porodila tě, utírala ti zadek, jako malé, zná tě, nemůžou ji nějaké chlupy překvapit. A doktorka je profesionálka, nebude se ti posmívat. Opravdu bych to řekla mamce a vyrazila bych nejprve za dětskou lékařkou, aby vám dala žádanku na endokrinologii. To je speciální doktor (doktorka), který(á) se zabývá právě takovými poruchami. Udělají ti tam rozbor hormonů a řeknou, jestli je to v normě nebo ne. Případně zahájí nějakou léčbu. Jinak jsem tě neviděla, nemůžu soudit jak moc je to hrozné nebo ne. Ale některé ženy jsou zkrátka víc chlupaté než jiné. Každý nejsme stejní. To by byla nuda. Možná se bojíš zejména toho, že si díky tomu nenajdeš kluka. Že se budeš muset furt holit, zakrývat to před ním nebo tak. Ale je o tom najít toho správnýho. Když najdeš pravýho, uvidíš že se nakonec na nějaké holení nohou postupně ve vztahu s ním vyprdneš, protože to nebude řešit. Takže prostě neboj se to říct té mamce, třeba se s tím bude něco dát dělat.

mcgregor
hodnocení

0x

Ještě jsem zapomněla na chloupky na prstech. U žen si myslím, že tohle není normální jako u mužů.

Jedná se o to, zda pozoruješ na sobě i něco jiného než to, že máš asi víc chlupů na těle. Každý jsme jiný, někdo hubený, jiný při těle, někdo s minimem chlupů, dokonce i nulovým vousem u mužů! a jiný jich má opravdu hodně - to je lidská přirozenost. Co třeba padání vlasů na hlavě nebo jiné příznaky nepozoruješ? Pokud se cítíš zdravě jako řípa a máš jen víc chlupů, tak to bych se osobně taky k obvodnímu lékaři právě nehrnul. Možná bych na to upozornil při pravidelné prohlídce u obvoďáka. Taky doporučuji, podívat se na své příbuzenstvo...otec, matka, babička...tohle se spolehlivě dědí. Zmiňuješ denní holení, tak to se mi zdá být velmi divné. Nepozoruješ se moc?

danek*
hodnocení

0x
Brala si v posledních 3 letech nějaké léky?
Jak dlouho to pozoruješ tyhle změny?
Jak to máš s antikoncepcí a menstruací?
Naprodělal jsi nějaké nemoci (nákaza klíštětem, meningo).?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ženské hormony

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]