Co vše se dá udělat z tvarohu?

Od: Datum: 19.11.15 12:51 odpovědí: 18 změna: 22.11.15 20:46

Ahoj, máme tu 8 kusů tvarohuů ten zabalený v papíru, chci se zeptat, jaké doporučíte recepty? Může být sladké i slané. Byla by škoda ho nechat zkazit.

děkujeme


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: paw®
Datum: 19.11.15 13:07

rzbickz ve vlastni stave, cibule. Rozmixovat a mate pomazanku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.11.15 13:12
avatar

Zdravím. Tvarohových pomazánek jde udělat hodně na různé způsoby. Např:

http://www.az-recepty.cz/tvarohove-pomazanky-d67/

Nebo udělat palačinky s tvarohovou náplní. Do tvarohu přidat žloutek , vanilkový cukr, utřít a máte náplň hotovou.


doplněno 19.11.15 13:36:

Ještě mne napadla klasická zemlbába s jablkama a tvarohem. Je to také dobré a rychlé.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.11.15 13:54
Dobrá je tříbarevná z dvojnásobné dávky na velký plech
http://www.recepty.cz/recept/…rohova-buchta-tribarevna-5213
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.11.15 13:59
avatar

Tvarohové knedlíčky

Kostka tvarohu, 1 vejce, přiměřeně dětské krupice (nedovedu odhanout kolik deka), osolit, zpracovat těsto, nadělat knedlíčky. Velikost - něco mezi třešní a meruňkou. Vařit ve vroucí vodě, nenechat přichytit na dně. Hotové vyplavou nahoru. Posypání - dle chuti, nejlepší je opražená strouhánka s krupicovým cukrem. Polít rozpuštěným máslem. V létě lze do knedlíčků dát ovoce.

Výhoda - neuvařené se dají zmrazit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: strakatypes
Datum: 19.11.15 14:01

Velice dobrý je tříbarevný koláč, kde dole je tmavé těsto pomazané marmeládou, na tom 4 právě tyto tvarohy a nahoře světlé těsto. Tato buchta, jakkoliv se zdá složitá, je velice rychlá a není potřeba ani mléko. Je chutná a velmi oblíbená.

Co jsem ještě pekla, tak tvarohový mazanec, který vydrží dlouho vláčný.

Ano, je to ta od Hlavíka. Všimla jsem si až teď.


doplněno 20.11.15 08:00:

V Rusku dělají tvarohové ,,syrniky,, placičky, které se smaží a polévají hustou smetanou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ju®
Datum: 19.11.15 14:31

co použijete, použijete, zbytek do mikrotenu a šup s ním do mrazáku, pak když třeba stačí jen vytáhnout povolit a je jako čerstvý...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.11.15 18:59

Záleží, kde jsou vaše chutě. Můžete si udělat

http://recepty.wvw.cz/domaci-zrajici-syr-z-tvarohu/

nebo http://recepty.vareni.cz/domaci-taveny-syr/

na internetu je toho přehršel

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.11.15 22:39
avatar

Stejné množství tvarohu, tuku a mouky, osolit, udělat těsto, nechat odpočinout v lednici, alespoň hodinu, nejlépe do druhého dne. Vyválet slabou placku, vykrájet malá kolečka nebo proužky, posypat mákem, nebo sezamem, nebo hrubou solí atd, upéct na 180°C cca 8-10min, do slabě růžova, a máte perfektní slané sušenky nebo tyčky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.11.15 22:42

Kilo tvarohu nejrychleji zmizí v serniku. Základní recept zde, možno doplnit prakticky libovolně nebo kombinovat dvě vrstvy/barvy atp. Dávám asi půlku cukru než v receptu, na kilo tvarohu stačí 4 vejce, ale každému dle chuti...

Pro nejoblíbenější citronovou variantu trocha kůry - co nejtenčí šlupičky, 1-3 lžičky dle chuti - a samozřejmě šťáva z několika citrónů. Celek musí být hodně citronový a jen trochu nasládlý.

Sernik by měl být vysoký zhruba 6 cm, není to placka. Jako bonus je možné polít sernik např. krémem z kysané smetany, kávovým mascarpone, ovocnou želatinou...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 06:59
avatar

Kostka tvarohu, kostka Hery, 25-30 dkg hladké mouky. Zpracovat a nechat odpočinout cca 30 min v ledničce. Ráda si tohle těsto vyrobím večer a upeču až druhý den. :) Z tohoto těsta lze vyrobit mnoho věcí nasladko i naslano, protože v něm není cukr. Jablkový závin, nemotat, jen přehodit přes sebe, sýrový, pizzový atd. Nebo nakrájet na čtverečky a vyrobit šátečky s marmerládou, teplé obalit v cikru. Nebo se sýrem, s trošku osmaženým a ochuceným mletým masem. Fantazii se meze nekladou. ;) Po upečení je velmi křehké, zvláště ten den. Do druhého dne krásné zvláční.


doplněno 20.11.15 07:01:

nikdo® použila stejný recept na makovou variantu. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 07:08
avatar

já bych udělala Míša řezy na velký plech - ty všem chutnají, kdyby něco zbylo, dám na mrazák... např. tady: http://www.hobbys.cz/recepty/…rohove-pokuseni/#.Vk64NZf0eh5

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 14:07
avatar

TVAROHOVÁ VÁNOČKA - je rychlá, vláčná, výborná.

40dkg hladké mouky,13dkg cukru, 2vejce, 1/4kg tvarohu, 8 lžic oleje, 6 lžic mléka, 1 kypřící prášek, rozinky, ořechy, trochu sůl. Vše smíchat dohromady, vytvořit vánočku a šup do trouby -použít pečící papír. Ze začátku péci na 150, když nakyne, tak na 180.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 15:54
avatar

Alenko, to je opravdu zajímavý recept. Myslíte, že by šlo udělat něco jako houstičky, pletýnky, bělky? *palec*


doplněno 21.11.15 07:01:

Alenko, děkuji. Nejprve vyzkouším vánočku a až pak budu dělat vymyšlenosti. Anebo taky ne :-D Bělky, to říkala moje babička takovým zvláštním jakoby malým pletýnkám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 19:39
avatar

Babkazov, tak to tedy opravdu nevím, ale za pokus by to stálo.Myslím,že není co zkazit. Akorát nevím, co to jsou bělky.*nevi* Já takhle ještě někdy dělám mazanec , protože s tím není moc práce a hlavně je to rychlejší než kynutá klasika.Vnukům dokonce tvarohová vánočka chutná víc.Hezký večer:)

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 20.11.15 15:05
avatar

jakekoli pomazanky dle chuti, treba s pazitkou, rozmixovat s cukrem a nastrouhanou cokoladou, nebo smichat se slehackou a rozmixovat s cukrem a vanilkovym cukrem do pribinacka

Ohodnoceno: 0x
 
Od: host
Datum: 20.11.15 19:50

Jen pro úplnost, když už otázka zní "Co vše se dá udělat z tvarohu", z tvarohu a vápna se může udělat pevné kaseinové lepidlo na dřevo, lterým se lepilo snad už ve starověku.

Ale to není k jídlu. K jídlu jsou olomoucké tvarůžky - vida slovo tvaroh mají v názvu. Vyrábějí se v Lošticích.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.11.15 19:53

Do vaničkového tvarohu přidat malinko mléka, lžičku medu a dvě lžíce domácí marmelády nebo domácí ovocné přesnídávky a máte upravený pribináček jak stehno. Komu nevadí kousky tvarohu, tak já rád používám kostku a je nutné přidat trošku více mléka. Nemixuji, jen zamíchám vidličkou. Lze přidat vanilkový cukr, nebo jen mlého a cukr (med).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.15 20:46
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.