Bohužel jsem si konkrétní recept loni nepoznamenal. Zkoušel jsem asi 3. Vsechny byly z džusu. Měl jsem ananasovy, černý rybíz a pomerančový. Cukr doporučuji přidat až po ochutnání, bývá to zbytečně sladké. Za nějaký konkrétní recept budu taky rád, jinak zase budu zkoušet. Dělám to tak aby výsledku bylo méně než litr, ideálně půl než vyberu favorita.
Myslím že tenhle byl nejlepší. Ale nebojte se upravit si ho případně podle sebe - poměry. 1 l džusu z černého rybízu 1 vanilkový cukr 1 citron 1 celý badyán 3 dl rumu 1 l červeného vína 1 pomeranč 2 celé skořice 200 g cukru - až po ochutnání, ať není moc sladký! 1 l ananasového džusu Místo pomeranče jsem dal cca 250ml pomerančoveho džusu. Vše vydelte čtyřmi a ochutnejte, ať toho nemáte moc. doplněno 19.11.15 21:20: Ještě se tam pridavaly rozinky, ale to jsem vynechal. V chuti by to bylo super, ale už moc sladké a špatně by se mi to pilo.
dkjsjs
Nenj tam moc druhu dzusu? Mam strach to kombinovat :/
Jak je vidět je, ale ovocný punč je dobrý Co se může stát, že bude moc ovocný? Udělejte malé množství a zbytky džusu můžete v nejhorším vypít samotné. doplněno 20.11.15 10:23:
díky, vyzkouším. Jinak oheň bych dal až při servírování, pokud to má být na efekt, jinak si zbytečně pálíte pryč alkohol...
fakirka
Já dělám tenhle:
0,7 červeného vína ohřeju s hřebíčkem skořicí,badyánem a cukrem dle chuti.
Pridám šťávu ze 4 pomerančů a jednoho citronu, ohřívám...
Ohřeju 2 dc třtinového rumu a zapálím.
Hořící naleji do směsi vína a šťávy.
Přecedím do dkleniček či hrnků a piju
Je moc dobrý, já tam dávám rumu kapku míň, ale 2 dc jsou v receptu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.