Nejste přihlášen/a.
Dnes mi lékařka předepsala poukaz na kompresní punčochy - stehení. Chtěla jsem vás požadat o radu, jaké jsou aspoň trochu příjemné na nošení ( nesnesu,ani punčocháče) tyto punčochy. Také bych si přála , kdyby propouštěly- odpuzovaly pot. Na netu jsem toho našla hafo, ale ráda bych znala váš názor - zkušenosti., než doplatím peníze za něco, co bych pak nemohla nosit. Děkuji
Dnes jsou již dobré materily. Ale záleží na výrobci a síle komprese. Ale nedoporučuji kupovat přes internet. Lepší je navštívit prodejnu zdravotních pomůcek osobně, kde Vás přeměří a doporučí vhodný typ. Nebo tedy okouknout a ten vhodný typ objednat přes PC, někdo to tak prostě dělá, ale někomu to nepřijde moc férové.
Mám zkušenost jenom s podkoleními k. punčochami. Těch steheních bych se bála, když je člověk silnější, tak že se budou rolovat, ale zase ty materiály jsou dneska někde jinde, než dříve, jsou samodržící. V zimním období bych doporučila spíše celé kompresní punčocháče, i se zahřejete. Výroba punčoch je i s použitím stříbra /ionty/, který omezuje zápach a desinfikuje.
Můžete natrefit hned napoprvé na dobré, ale může se stát, že prostě nebudete spokojená. Je to trochu omezující, ale dá se zvyknout. Pokud bolí nohy a otékají, máte v práci větší zátěž. Já jsem to dělala tak, že jsem je ještě v práci v šatně sundala a domů jela již převlečená, v obyčejných punčochách, tedy spíše ponožkách, protože jsem kalhotový typ.
Nezávidím Vám to, mě stačily ty pokolení. Je lepší začít nosit dříve, aby se současný stav nezhoršoval. Každopádně vždy si připravit pomůcku k posteli, budíka natáhnout o 5-10 minut dříve a v leže na posteli natahovat. Ze začátku to nebude lehké, než dostanete cvik. I ten kyčel se musí trochu procvičit a protáhnout, vleže skrčít nohu, dát ruce ke špičce nohy a dobře nasadit punčochu chce trochu ohebnosti, ale postupem času to bude lepší. Nevím, jak jste stará, čím je člověk starší, tím je méně ohebný.
Je dobré mít punčoch více na střídání, aby se nemuselo pořád prát.
Podívejte se na video od české televize ,,Sama doma - kompesivní punčochy - Jana Slunéčková,, kde máte nějaké informace i s vysvětlením a ukázky punčoch. Sice je to z 22.6. 2011, ale alespoň něco.
Příspěvek, nebo proplacení je dvakrát ročně, ne jak se píše výše 1 ročně.
Dobrý den
Kompresní punčochy nosím několik let,ve zdr. potřebach mi doporučili tuto značku.Jsem spokojen,ze začatku Vám to bude asi nepříjemné,stahujou ale to je jejich funkce,časem to ani nepřijde že je mám.Jinak doplatek neplatím mate nárok myslím jednou ročně zdarma.
Přeji pěkny den Klos J.
Dobrý den, jsem po operaci žil a už z dřívějška mám nějaké zkušennosti. Stehenní punčochy i ty nejdražší sklouzávají. Jestli můžete, kupte si radši kompresní punčocháče. Myslím, že lékař vám to přepíše. Já jsem to po konzultaci s doktorem teď vyřešil kompresními podkolenkami a k tomu sportovními kompresnimi kalhotami zn. Silvini ( lll. stupeň) . Stálo to peníze, ale neměnil bych. Je to velmi příjamné nošení, když v tom máte být celý den.
Dobrý den, obvodní lékařka mi řekla, že kompr. punčocháče múže předepsat , jen revizní lékař !
Gloz: píšete, že je to blbost, že Vám píše doktorka a doplňujete, že se jedná o punčochy, máte ve větě rozpor.
Kompresní punčochy a kompresní punčochové kalhoty je opravdu rozdíl. Ono je to v ceně. Kompresní punčochové kalhoty je možné dostat na poukaz opravdu jenom přes revizního lékaře. Pojišťovny si hlídají výdaje.
Pokud si je člověk chce koupi za svoje peníze, nic mu nebrání v cestě. Záleží na kompresní třídě. Podpůrné punčocháče nejsou až tak drahé do 200 Kč, čím větší komprese, tím jsou dražší, okolo 500 Kč a více.
Zdravotní kompresní punčochy nosím po plícní embolii od loňskýho května. Nosím dlouhý skoro až k rozkroku. Bohužel mi sjíždí dolů. Když jdu ven v riflích tak si je přichytím zavíracíma špendlíkama ale když jdu v šusťákovkách tak si je přišpendlit nemůžu protože bych měl po pár krocích kalhoty na kolenách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.