Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, koupila jsem avokádo, nechala uzrát podle rad na internetu a chuť mě zaskočila...popsala bych to jako kousnutí do měkkého mýdla brr. Jak má vlastně chutnat avokádo?
A já znám dost lidí, co na avokádu ujížděj. Musí být ale máslově zralé, nepomačkané, bez fleků. Pak se dá slupka lehce oddělit.. Nezralé je jako šutr a nahořklé a nedá se oloupat. Když koupíte tvrdé, do několika dnů v pokojové teplotě dojde. Někdy až týden.
Ano krasulo, tak má avokádo správně vypadat, když je uzrálé. Jeho chuť vůbec není mýdlová, ale spíše trochu oříšková. Také záleží na kvalitě. Sem se totiž také dováží avokáda, které jsou takzvaně "podtržené" a ty ani nedozrají správně. Mně už se stalo, že když bylo na omak zralé, dužina nebyla mléčně nazelenalá, ale zčernalá. A to je špatně a je to na vyhození...Jinak když vidím, jak to v televizi používají při různých kuchařských pořadech, teda úplně tvrdý plod, nevyzrálý a co s tím pak dělají, vůbec se nedivím, že to nikomu nechutná. Zrovna tak neumí připravit krevety. Udělají z toho tvrdé broky a pak nadávají, že jsou krevety hnusný.
Pro mně je absolutně bez chuti,ale k vzhledem k velkému množství cenných látek je nejvhodnější do různých pomazánek. Na Google se jich dá najít hodně,např. : recepty.cz
Avokádo je proto na zdravé pomazánky. Přidejte trochu česneku, pokapejte citronem, slabě přisolte...Na tu chuť se dá zvyknout a tělu dodáte hodně prospěšných látek. Mně osobně chutná i bez ochucení, jen s nějakým celozrnným pečivem. Dá se ochucovat různě , i na sladko.
Jojo, měkké mýdlo, to je avokádo tak akorát
Zkuste jej zalít kysanou smetanou, přidat uzeného lososa a rajčátka, mňam!
Avokádo se nejí samotné. Nekouše se jako třeba jablko. Avokádo se do něčeho přidává a něco se z něho vyrábí. Asi najdete hory receptů, ale ani jeden na jezení samotného.
Babko, zkus si ho někdy koupit, ale musí být opravdu kvalitní. Na omak musí být podajné, ne tvrdé, to musíš nechat dozrát, pak ho rozkroj, sloupni slupku, jde oddělit velice lehce a vyndej jádro-pecku. Nakrájej na plátky, a opepři a osol a pokapej citronem a olivovm olejem. Pochutnáš si. To je jednoduchý recept a je nejlepší. Znám i další recepty, ale jsou už trochu složitější.
Ale máš pravdu v tom, že do něho nekoušeme jako do jablka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.