Chuť avokáda?

Od: Datum: 12.11.15 22:45 odpovědí: 11 změna: 14.11.15 11:14

Dobrý večer, koupila jsem avokádo, nechala uzrát podle rad na internetu a chuť mě zaskočila...popsala bych to jako kousnutí do měkkého mýdla brr. Jak má vlastně chutnat avokádo?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ria®
Datum: 12.11.15 22:48
avatar

:) mám podobnou zkušenost, všude se mluví o avokádu jako o superpotravině a pro mě nemá naprosto žádnou až skoro nepříjemnou chuť, asi jen s nějakým receptem a kvůli výživovým hodnotám..:)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krasula
Datum: 12.11.15 22:56

Avokádo je proto na zdravé pomazánky. Přidejte trochu česneku, pokapejte citronem, slabě přisolte...Na tu chuť se dá zvyknout a tělu dodáte hodně prospěšných látek. Mně osobně chutná i bez ochucení, jen s nějakým celozrnným pečivem. Dá se ochucovat různě , i na sladko.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.11.15 23:08

Takže bez ochucení Vám taky chutná jak mýdlo? Ptám se proto, jestli jsem měla správně zralé.

Datum: 13.11.15 08:46
avatar

Jojo, měkké mýdlo, to je avokádo tak akorát ;)

Zkuste jej zalít kysanou smetanou, přidat uzeného lososa a rajčátka, mňam!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.11.15 09:23
avatar

"...Na tu chuť se dá zvyknout a tělu dodáte hodně prospěšných látek".

Avokádo jsem nikdy nejedl a když to tak čtu, ani jíst nebudu. Abych jedl něco, co mi nechutná jen proto, že jsou v něm (možná) nejaké látky mě teda nic nedonutí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.11.15 20:04

Jaké prospěšné látky jste v tom našla?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.11.15 07:07
avatar

Avokádo se nejí samotné. Nekouše se jako třeba jablko. Avokádo se do něčeho přidává a něco se z něho vyrábí. Asi najdete hory receptů, ale ani jeden na jezení samotného. *hej*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.15 11:14
avatar

Babko, zkus si ho někdy koupit, ale musí být opravdu kvalitní. Na omak musí být podajné, ne tvrdé, to musíš nechat dozrát, pak ho rozkroj, sloupni slupku, jde oddělit velice lehce a vyndej jádro-pecku. Nakrájej na plátky, a opepři a osol a pokapej citronem a olivovm olejem. Pochutnáš si. To je jednoduchý recept a je nejlepší. Znám i další recepty, ale jsou už trochu složitější.

Ale máš pravdu v tom, že do něho nekoušeme jako do jablka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krasula
Datum: 13.11.15 12:58

A já znám dost lidí, co na avokádu ujížděj. Musí být ale máslově zralé, nepomačkané, bez fleků. Pak se dá slupka lehce oddělit.. Nezralé je jako šutr a nahořklé a nedá se oloupat. Když koupíte tvrdé, do několika dnů v pokojové teplotě dojde. Někdy až týden.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.11.15 19:41
avatar

Ano krasulo, tak má avokádo správně vypadat, když je uzrálé. Jeho chuť vůbec není mýdlová, ale spíše trochu oříšková. Také záleží na kvalitě. Sem se totiž také dováží avokáda, které jsou takzvaně "podtržené" a ty ani nedozrají správně. Mně už se stalo, že když bylo na omak zralé, dužina nebyla mléčně nazelenalá, ale zčernalá. A to je špatně a je to na vyhození...Jinak když vidím, jak to v televizi používají při různých kuchařských pořadech, teda úplně tvrdý plod, nevyzrálý a co s tím pak dělají, vůbec se nedivím, že to nikomu nechutná. Zrovna tak neumí připravit krevety. Udělají z toho tvrdé broky a pak nadávají, že jsou krevety hnusný.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ruze®
Datum: 13.11.15 18:10
avatar

Pro mně je absolutně bez chuti,ale k vzhledem k velkému množství cenných látek je nejvhodnější do různých pomazánek. Na Google se jich dá najít hodně,např. : recepty.cz

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.