Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala asi hlavně maminek, a akvaristů, jestli někdy čistíte umělohmotné hračky pro ožužlávající miminka savem? Pak samozřejmě důkladně opláchnout, potřebuji pořádně vymýt kýble pro akvaristiku, a vím, že chlor časem vyprchá, ale nevím, jestli je nezávadný..
Teoreticky, co by zvládla miminka, to by snad zvládly i rybky, Nerada bych si je otrávila.. Děkuji za odpověď !
Při správném ředění je dokonce Savo vhodné pro desinfekci vody určené k pití. Takže nějakého omytí a následně omytí pitnou vodou nevidím problém.
eulalie: je to už sice kapánek mimo téma, ale s tou imunitou máte svatou pravdu. Já jsem vždy ožužlával jako dítě cokoliv a dodnes tak činím občas i dnes . Spadl jsem jen v trenkách na kole a posbíral ze štěrkové cesty úplně všechno, odřený od hlavy až k patě do krve. Žádná infekce, obrovské strupy vše zachránily. Netrpím nachlazením ani angínou, nejvýš se mi na 2-3 dny zvedne teplota o 1 stupeň. Bacil porozhlídne po mém těle a s hrůzou uteče (nebo spíš zahyne). Tak to mám už půl století. Proto jsou ti čistotní doktoři tak často nemocní..
Na ty kýble bych se savo použít nebál. A klidně i koncentrovanější a nechat přes noc. Potom samozřejmě důkladně vypláchnout, případně ještě vymýt jarem (zneutralizuje případné zbytky sava), vytřít a nechat uschnout. Na hračku bych to ale asi nepoužil. Ona ta v poslední době propagovaná "hygienická čistota" není zrovna dobrá. Pak Vám dítě porazí první bacil, který jde okolo.
Myslím, že zadavateli otázky šlo především o bezpečnost použití sava pro akvaristiku a chtěl se jenom ujistit, zda je to bezpečné i pro děti. Ano, při dodržování zásad: je to bezpečné. Kdo má pochybnosti, ať nepije kohútkovu vodu, tam je taky chlór!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.