Nejste přihlášen/a.
Mám prosbu po telefonickém hovoru,jsem si ač mnohokrát jsem si říkala,že už nikdy více objednala od firmy Helveti Apotheke,tablety na hubnutí,byla to velmi milá paní a tak se to stalo,že jsem porušila svůj slib a nyni mám doma již třetí balení a to jsem ještě žádné nezaplatila a nevzala si ani jednu tbl a mám problém najít kontakt na vrácení aspoň poslední zásilky,dokud je ještě čas,doufám,že je to do 14 dnů a podaří se mi to odeslat,až budu vědět kam.Moc prosím o radu jak od toho odstoupit. Děkuji
Pokud vám nepřišla ještě upomínka na zaplacení, tak nemeškejte a hned pošlete zpět spolu s písemnou výpovědí :
Kupující má právo odstoupit od kupní smlouvy bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí zboží a zboží vrátit. Pro co nejrychlejší vyřízení Vašeho požadavku zasílejte, prosím, písemnou výpověď na adresu zákaznické centra: Helvetia Apotheke, PO BOX 86, 102 00 Praha 102. Pokud se rozhodnete od kupní smlouvy odstoupit, pro co nejrychlejší vyřízení Vašeho požadavku zašlete, prosím, písemné oznámení o odstoupení zároveň se zbožím (pokud možno v neporušeném originálním obalu) zpět na adresu našeho zákaznického centra: Helvetia Apotheke, PO BOX 86, 102 00 Praha 102.
Hezký den
Písemné odstoupení od smlouvy když nikdo písemně smlouvu nepodepsal? .PO BOX už je také podezřelé . To že si někdo objedná jednu věc neznamená že má zájem o další nesmyslné baličky.Shodou okolností sousedovi přišel balíček který si neobjednal a nedal svolení o zasílání dalších balíčku.Budem sledovat děj - balíček neporušen vracíme vše máme zdokumentováno abychom krok po kroku mohli hodit na sítě.
Paní B od Olomouce zavolala dealerka firmy Helvetia Apotheke, velmi krátce a celkem nesrozumitelně se představila a hned začala nabízet jejich unikátní službu pro zdraví. Vyškolená a naučená co má říct, jak reagovat na pochybnosti možného klienta, mluvit jen o výhodách a pomlčet o skrytých fintách. Nakonec dealerka uspěla, Paní B pošlou na zkoušku balíček v ceně 350 Kč a ona ale zaplatí jen poštovné. Na něčem jiném se nedohodli, resp. k ničemu jinému paní B. souhlas nedala. Zásilka přišla, poštovné zaplaceno, ale obsah moc nenadchnul. Průvodní papíry paní B si přečetla jen zběžně. Chyba. Za 20 dnů přišla další zásilka. Paní ji rozbalila, zabalila a poslala doporučeně zpět. Současně poslala firmě email, že již nechce žádné další zásilky. Za 20 dnů přišla další zásilka. Paní B. se obrátila na nás. Naše první rada byla – zásilku nerozbalovat a na poště ji odmítnout převzít. Pošta by ji měla na náklady odesilatele poslat zpět. Ale, vždy je ALE. Helvetia nepřebírá zásilky v místě svého sídla Slezská 949/32 Praha - Vinohrady ale jen na PO BOX 86, 102 00 Praha 102 . Naše zkušenost říká – kdo komunikuje přes PO BOX, není důvěryhodný.
Dali jsme se do pátrání a zjistili :
Odesilatel vkládá na konec prvního průvodního dopisu sdělení- pokud do 10 dnů nám nedáte vědět a zasílání dalších balíčků neodřeknete, budou Vám zasílány v intervalu 20 dnů další balíčky. Paní toto sdělení přehlédla a zasílání balíčků písemně do 10 dnů neodřekla.
Firma totiž na svých webových stránkách uvádí, že zrušit zasílání zboží nelze pomocí elektronické pošty /e-mailu/ či telefonem ale pouze dopisem. Přitom je doporučeno, aby zaslání zrušení bylo předjednáno telefonem. Napiš na správnou adresu ,ale předtím zavolej. My se ti to pokusíme rozmluvit.
Ve svých obchodních podmínkách firma uvádí, že při objednávce zboží pomocí aktivního telemarketingu souhlasíte s "Obchodními podmínkami", které Vám budou zaslány s první zásilkou. Této logice je nutné se jen zasmát. Předem odsouhlasíte to, s čím se seznámíte až po obdržení první zásilky. Pak ale nemůže jít o řádnou objednávku. Proto také "aktivní telemarketing" hraničí s agresivními obchodními praktikami, které u nás zákon na ochranu spotřebitele zakazuje. Ono rozhodnout se do 10 dnů,zda přípravek prospívá mému zdraví, je obyčejné vydírání.
Konkrétní případ
Tochu vám jmhad musím oponovat. Ano, první zásilka vám příjde jen za cenu poštovného, na základě telef.hovoru. Většinou jde o nabídku vitamínů nebo potravinových doplňků pro zdraví.Na tom je také postaven jejich marketing,protože mnoho lidí při vidině nabytí "za levno",souhlasí se zasláním, čímž zároveň stvrzuje souhlas s obchodními podmínkami. Souhlasila jsem i já. a bylo to i svobodné rozhodnutí té paní V prvé řadě byla chyba té paní, že pořádně neposlouchala,co ji vlastně operátorka firmy říká,protože tam ji byly veškeré obchodní podmínky sděleny. Do 10 dnů samozřejmě nikdo zásilku nevrátí a začne užívat.Další zásilku, která přijde po 20ti dnech, už můžete vrátit nepoškozenou zpět zároveň s žádosti o ukončení zasílání.Pravdou je, jak píšete,že zásilky se vrací na jinou adresu, než je jejich sídlo, proto ta nabídka předjednání po telefonu, kde je správná odesílací adresa sdělena. Další chybou paní tedy bylo vrácení zásilky na jinou adresu a komunikace přes e-mail. Má tedy počítač,mohla se jednodnuše podívat na jejich stránky, kde je vysvětlen postup na vrácení i na jakou adresu. Takto jsem to udělala já a balíček odeslala včetně žádosti o ukončení.Bez problému-od té doby mi nic neposílají. A nakonec otázka, jak to dělají jiné internetové obchody?Když u nich objednáváte, také dopředu stvrzujete souhlas s jejich obchodními podmínkami. Což je v pořádku,protože kdyby se mi jejich obchodní podmínky nelíbily, tak si u nich přece nic neobjednám.
Největší chyba byla,že se člověk nechá nalákat po telefonu,já s paní mluvila dlouho,asi mi možná i řekla,adresu kde se dá objednávka zrušit,ale určitě jsou si dobře vědomi,že si to člověk nezapamatuje.Ale když jsem začla pátrat po telefonním čísle nebo adrese,kde můžu danou objednávku zrušit,pochopila jsem,že je vše nastaveno tak,aby člověk dlouho pátral a někdy ani nevypátral,kudy k nim vede cesta.Chtěla jsem se spojit telefonicky,ale bohužel našla jsem telefonní číslo u kterého bylo uvedeno,že nelze volat pro zrušení objednávky.Nemám k tomu již více slov,ale jedno vím jistě,že pokud mě ještě někdy někdo bude obtěžovat podobnými nabídkami,ač se vždy snažím jednat s lidmi slušně a fér,/byla jsem takto vychována/ vždy jsem hovor vyslechla,bylo mi proti srsti hovor vypnout nebo je odmítat,ale nyní již bez výčitek svědomí hovor končím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.