Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem těhotná a mám kašel. Dočetla jsem se, že je dobré inhalovat vincentku. Jak to ale udělat, když žádný inhalátor nemám a ani nechci kupovat? Vincentku ohřát a inhalovat nebo třeba nalít do horké vody? Jaké množství?
Děkuji
Nalijte vincentku do pánvičky (kastrůlku), zahřejte (nevařit), aby šla pára. Přes hlavu si hoďte ručník a inhalujte. Občas je třeba moderovat teplotu, aby to nepálilo. Mně po průvodním zahřátí stačí max. stupeň 2 na sporáku.
Někde jsem četla, že vincentka obsahuje hodně jódu a v těhotenství by se s ní mělo opatrně - ale to se asi týká hlavně pití. Nevím. Možná se raději přeptejte v lékárně.
Děkuji moc. Já jí normálně piji, ale právě kvůli tomu, že se v těhotenství pít moc nemá, tak se radí inhalace. Děkuji za návod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.