Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mouka ve vlasech - jak ji dostat pryč?

Od: tosh* odpovědí: 15 změna:

Dobry den , potrebovala bych pomoc , myla jsem si hlavu zitnou moukou... Ale bohuzel to byla zitnoPSENICNA! Takze mam tam bílí cucky nevíte jak to dostat z vlasů? Děkuji :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

3x

Nemám podobnou zkušenost, ale použil bych zředěný ocet (1:1). Cucky by se měly stáhnout do kuliček.

ria*
hodnocení

3x

:) chyba byla, že jste myla teplou vodou, to mouka zlepkovatí, tak vyčesávat a už jen studenou vodou.. :)

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, po uschnutí pořádně vyčesat a potom si umýt vlasy jako to dělají jiní (tedy, použít šampon k tomuto úkonu určený). Zdravím!

doplněno 05.11.15 21:29:

Ale, možná bude lepší, když budou vlasy mírně vlhké - vyčesávat a pod tekoucí vodou čistit hřeben.

tosh*
hodnocení

Děkuju

Počkam až uschnou

hodnocení

1x

toish, co to je za vynález? Moukou? Ať je jakákoliv? Proč, co to má s vlasy udělat?

doplněno 06.11.15 16:22:

Dříve, když se nosily kožichy, tak se čistily moukou. Nasypala se do kožešiny mouka, protřelo se to a vyprášílo. Mouka na sebe nasbírala všechnu nečistotu a po vyprášení, kožešina byla jako nová. Jen kožešina není mastná. Ale vlasy? No, nevím. :-D

pb®

Je to nový trend ekologicky smíšlejících lidí, kteří si na sebe nechtějí zbytečně patlat chemikálie. Kůží jak známo pronikají chemikálie do těla velmi snadno. Kdyby ne, neexistovaly by léčivé masti a náplasti. Nejde jen o žitnou mouku, ale zkrátka o celou no poo metodu, kdy se prostě myjí vlasy bez použití šampńy, tedy bez chemie. Někdo používá mycí olej, někdo žitnou mouku, někdo jen vodu. Odměnou mají být zdravější a kvalitnější vlasy a pokožka hlavy.

tosh*
hodnocení

No žitná mouka je lepší jak šampony protože vlasy po ni jsou živější maj větší objem a vydrží déle natočené samozřejmě žitná mouka je nejlepší na kudrnaté vlasy :)

72mona3*
hodnocení

1x

Přiznám se, že nevím, jak dostat mouku z vlasů. Asi proto, že mne nikdy nenapadlo si ji tam dávat. A to ani z důvodu, že je to nějaký trend. Jestli máte potřebu experimentovat s kosmetikou (a to mouka opravdu není) bez chemických "sajrajtů", mrkněte na ajurvédský šampon (Khadí) - prášek ze směsi bylin. Mona

pb®
Nojo, jenže kilo žitné mouky stojí dvacku, ten váš šampon 300. Já jsem mytí žitnou moukou dnes zkusila. Poradila mi to kamarádka, které můžu věřit. Asi tak dvě polévkové lžíce smíchat s teplou vodou a vzniklou kašičku nanést na vlhké vlasy, pěkně vetřít a umýt běžně jako šamponem. Na konec oplach z jablečného octa, ale může být i obyčejný. Kdo nezkusí neuvěří. Vlasy se mi mastí opravdu dost, myju ráno, druhý den to ještě s použitím suchého šamponu přežiju, ale večer už jsou vlasy fakt hnusné. Dnes ráno jsem tedy moukou myla notně promaštěné vlasy. A kupodivu je ta mouka odmastila, vlasy jsou umyté, příjemné na dotek, dobře drží. Prý mouka zvládne odstranit z vlasů i olejový zábal. Někdo prý si na to musí zvyknout, já tedy ne. Tak uvidím, jestli se po desetiletích s rychle se mastícími vlasy zvládnu dostat na nějaký delší interval mytí. Protože chodit s mastnými vlasy je mi proti srsti. Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou koruna krásy.

hodnocení

0x

Umyjte si vlasy jemným dětským šamponem nebo dětským mýdlem maximálně 1-2x týdně.Čisté a osprchované vlasy spláchněte vlažným odvarem z ořechového (vlašského) listí.Od jara do podzimu z čerstého zeleného listí, v zimně se dají použít i sušené listy. ODVAR: 2litry vody,8-10 listů,povařit 2-3 minuty,nechat vychladnout,vyndat listy a spláchnout a promnout umyté vlasy i pokožku. *placni*

kocicka7
hodnocení

0x
Je to sice bláznivý nápad ale pomáhá to.
Umyj si vlasy jakoukoliv vodou a pokud máš doma kočku a máš na ni hřeben tak ho umyj aby v něm náhodou nebyly třeba blechy a učeš se s ním.
Mělo by to jít dolů mě to fungovalo. Potom si vlasy dočeš už normálním hřebenem.
Hřeben: co nejostřejší sice to bude možná bolet ale fakt to pomáhá..

hodnocení

0x

Lehla bych si do vany, ponořila vlasy mdo vody a nechala pořádně rozmočit. Pak bych vyčesávala hustým hřebínkem a zbytek se pokusila vymýt šamponem. Nevyzkoušeno, jen logická úvaha.

hahanaj*
hodnocení

0x

To je ten nový styl života :-D :-D

slamavbotach.cz/...

Když jsem si v tom článku přečetla "Návod na mytí vlasů bez šamponu (No Poo Method)", s hrůzou mě napadlo, čím si dámy myly vlasy předtím *smich*

hodnocení

0x

Jedna z možností je vzít si na hlavu nějaký pěkný šátek. Dneska by na Vás za to nikdo asi divně nekoukal. Nevím jak kde, ale v Praze se to běžně nosí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]