Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiramisu

Od: blabla* odpovědí: 11 změna:

Jak děláte tiramisu? Dáváte do krému vajíčka nebo ne?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kokino
hodnocení

1x
Nejlepsi jake jsem jedla a jake delam..dve pomazankovy masla dve smetany ke slehani a cukr podle chuti...uslehat..vrstva piskotu..polit silnou kavou s rumem namazat ..pak dalsi vrtsva piskotu..navrch kakao..ale mam radsi granko...vyzkousejte...Bez vajeeeec radsi...nejsou tam na nic..kam se hrabe tiramisu z mascarpone...a ukamenujte me...
zzzlatokopka*

Také dělám to falešné, chutná nám víc, než to pravé:)

Tiramisu z pomazánkového másla...

Jak se tu dává ten smajlík,co zvrací?

Když tam nedáváte mascarpone,vůbec tomu tiramisu neříkejte.

lionka*
hodnocení

1x

Dělám tiramisu z mascarpone a z vajec. Když je máte čerstvé, tak riziko salmonely je minimální. Čerstvé vejce poznáte tak, že když ho ponoříte do vody, tak leží u dna položené na délku (nestaví se na špičku) a nevyplave na povrch. Po rozklepnutí je žloutek kulatý, vypouklý, je jasně ohraničen od bílku. Bílek je čirý a hustý.

nikdo*
hodnocení

0x

Podle receptu tam patří. Tak proč je tam nedat. Ale být tam nemusí. Každý si musí vybrat, jestli dělá Tiramisu, nebo "něco jako tiramisu".

hodnocení

0x

Já tam vajíčka nedávám, já prostě nedokážu překousnout syrové vejce, bojím se salmonelozy. Ale myslím si, když se použijí ostatní správné ingredience, hlavně ne nárhažky jako pomazánkové máslo apod, tak je dobrý

blabla*
hodnocení

Právě bych měla taky strach z té salmonely. Ochutnala jsem "pravé" tiramisu bylo jen bez vajec a aj to bylo výborné. Zajímalo mne jen jestli ty vajíčka mění hodně chuť.

hodnocení

0x

Několikrát jsem jedla správně udělaní tiramisu. Je báječné!:-D Ale nevím, nejsem si jistá, jestli ti, kterým chcete tiramisu podle všech pravidel a tedy finančně hodně náročné naservírovat, ocení.

doplněno 05.11.15 15:25:

Podobný zákusek a’la tiramisu, dělávám: do dvou našlehaných šlehaček vešlehám zakysanou smetanu. Jsou děti, takže dlouhé piškoty máčím v kompotované šťávě z broskví a broskvemi prokládám. Příjde mi to přijatelnější, než pomazánkové máslo. Kamarádka místo zakysané, dává tvaroh.

lidus*
hodnocení

0x

To "pravé" tiramisu kupuji v italské kavárně, jeden kousek za 55,-, to "nepravé" kupuji v Penny v krabičce za 65,- výjde na 4 pěkné kousky, to co prodával Lídl v italském týdnu nebylo k jídlu. Jednou jsem tiramisu dělala doma a když použijete suroviny co tam opravdu patří a ne nějaké náhražky je to dost drahé cca 200,-4-5 porcí což vlastně odpovídá ceně zákusku v kavárně, vejce jsem dávala 2, žloutky zvlášť a z bílků sníh, Amaretta 5 polévkových lžic. Pomazánkové máslo maximálně na chleba ale rozhodně ne do tiramisu.

krasula
hodnocení

0x

Já dávám pouze čerstvé žloutky! Jinak pouze z maskarpone, piškoty namáčené v kafi s rumem.

lidus*

Rum do Tiramisu nepatří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]