Dají se v troubě dodělat všechny hranolky?

Od: Datum: 01.11.15 13:45 odpovědí: 13 změna: 01.11.15 19:42

Zdravím.Vím že se dají koupit předsmažené hranolky na dodělání v troubě,bývá to na nich napsané.Asi na půl hodiny na plechu a jsou hotové.Dnes jsem je v obchodě sháněl,ale měli jenom hranolky na kterých to napsané nebylo,byla tam jenom příprava ve fritéze.Ale tu já nemám.Proto jsem se chtěl zeptat jestli se i tyto(jsou taky předsmažené) dají dodělat v troubě když to tam není napsané.Popřípadě jakým způsobem.Díky za radu.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 01.11.15 14:17
avatar

Zdravíčko

Nemusíte mít fritézu,postačí pánev.Tak se to dříve také dělalo,když nebyly friťáky.

Za další,dnes se vlastně už ani nedoporučují.Hranolky a vůbec všechno jídlo z nich je přímo nacucané olejem *blee*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: pepr®
Datum: 01.11.15 14:23
avatar

A ony se někdy doporučovaly?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ria®
Datum: 01.11.15 14:20
avatar

taky myslím, udělala jsem si domácí hranolky z čerstvých brambor, trochu jsem je poohřála v remosce a pak rychle osmahla na oleji a byly to možná nejlepší hranolky, co jsem kdy měla :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.15 14:22
avatar

Já v troubě dělám i ty co nemají na obalu napsané ,že patří do trouby.Na plech nastříkám trochu oleje a na něj rozložím hranolky .Dám do trouby rozehřáté na 220 stupňů a upeču do zlatova..

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 01.11.15 14:27

Dělám i klasické hranolky v troubě na plechu vyložené pečícím papírem ,ani je nijak nemastím jen nakonec osolím

Ohodnoceno: 1x
 
Od: xy
Datum: 01.11.15 15:17

Můžu se zeptat, jak dlouho je děláte?

taky jsem kdysi chtěla dělat v troubě - vlastně hranolky nekupuju, ale chtěla jsem je jednou udělat babičce - a zdálo se mi , že to trvalo dost dlouho. Asi byla nízká teplota?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 01.11.15 17:36

Domácí hranolky se vždy musí nejdřív předvařit asi šest minut ve vodě (může být osolená). Pak se zcedí, nechají chvíli zchladnout a oschnout a teprve potom se fritují, pečou či smaží.:)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.15 18:40
avatar

Já jsem domácí hranolky nikdy nevařil a jsou perfektní.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.15 15:11

Všechny jsou předsmažené a všechny jdou udělat v troubě.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.11.15 15:13

Takže na sucho tak jako ty co jsou na to vyloženě určené?

Datum: 01.11.15 15:25
avatar

Dělám v troubě všechny hranolky.

Plech vypláchnu studenou vodou, nasypu hranolky a peču cca 20 až 25 minut.

Žádný tuk nepřidávám, vypeče se z hranolků, které pak nejsou tak mastné.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.11.15 18:38
avatar

Nejdou všechny dělat v troubě. Musí na nich být napsáno For oven nebo být obrázek trouby. Osobní zkušenost.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.11.15 19:42
avatar

Ale jdou. V minulosti existovaly předsmažené hranolky jen jedny a dělali jsme je jak v troubě, tak v oleji. Liší se tím, že ty do trouby obsahují víc tuku, takže pokud tam usmažíte hranolky pro troubu neurčené, budou sušší.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.