Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dají se v troubě dodělat všechny hranolky?

Od: popopopo® odpovědí: 13 změna:

Zdravím.Vím že se dají koupit předsmažené hranolky na dodělání v troubě,bývá to na nich napsané.Asi na půl hodiny na plechu a jsou hotové.Dnes jsem je v obchodě sháněl,ale měli jenom hranolky na kterých to napsané nebylo,byla tam jenom příprava ve fritéze.Ale tu já nemám.Proto jsem se chtěl zeptat jestli se i tyto(jsou taky předsmažené) dají dodělat v troubě když to tam není napsané.Popřípadě jakým způsobem.Díky za radu.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cesmina*
hodnocení

3x

Já v troubě dělám i ty co nemají na obalu napsané ,že patří do trouby.Na plech nastříkám trochu oleje a na něj rozložím hranolky .Dám do trouby rozehřáté na 220 stupňů a upeču do zlatova..

 

hodnocení

2x

Zdravíčko :)

Nemusíte mít fritézu,postačí pánev.Tak se to dříve také dělalo,když nebyly friťáky.

Za další,dnes se vlastně už ani nedoporučují.Hranolky a vůbec všechno jídlo z nich je přímo nacucané olejem *blee*

A ony se někdy doporučovaly?

 

iz*
hodnocení

2x

Dělám v troubě všechny hranolky.

Plech vypláchnu studenou vodou, nasypu hranolky a peču cca 20 až 25 minut.

Žádný tuk nepřidávám, vypeče se z hranolků, které pak nejsou tak mastné.

 

hahanaj*
hodnocení

1x

Dělám i klasické hranolky v troubě na plechu vyložené pečícím papírem ,ani je nijak nemastím jen nakonec osolím

xy

Můžu se zeptat, jak dlouho je děláte?

taky jsem kdysi chtěla dělat v troubě - vlastně hranolky nekupuju, ale chtěla jsem je jednou udělat babičce - a zdálo se mi , že to trvalo dost dlouho. Asi byla nízká teplota?

luha*

Domácí hranolky se vždy musí nejdřív předvařit asi šest minut ve vodě (může být osolená). Pak se zcedí, nechají chvíli zchladnout a oschnout a teprve potom se fritují, pečou či smaží.:)

majsterjoe*

Já jsem domácí hranolky nikdy nevařil a jsou perfektní.

 

nikdo*
hodnocení

1x

Nejdou všechny dělat v troubě. Musí na nich být napsáno For oven nebo být obrázek trouby. Osobní zkušenost.

Ale jdou. V minulosti existovaly předsmažené hranolky jen jedny a dělali jsme je jak v troubě, tak v oleji. Liší se tím, že ty do trouby obsahují víc tuku, takže pokud tam usmažíte hranolky pro troubu neurčené, budou sušší.

 

ria*
hodnocení

0x

taky myslím, udělala jsem si domácí hranolky z čerstvých brambor, trochu jsem je poohřála v remosce a pak rychle osmahla na oleji a byly to možná nejlepší hranolky, co jsem kdy měla :)

 

plavest*
hodnocení

0x

Všechny jsou předsmažené a všechny jdou udělat v troubě.

hodnocení

Takže na sucho tak jako ty co jsou na to vyloženě určené?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]