Kdy začít s cukrovím?

Od: Datum: 26.10.15 11:55 odpovědí: 14 změna: 28.10.15 17:17

Zdravím..=)*tanec* Lidičky chtěla jsem se jenom zeptat jestli mi vydrží cukroví, když ho začnu pomalinku péct..=)*nevi* Nemám moc volného času a chtěla bych překvapit nejbližší..=/ Letos mám ale tak nabitý program, že bych musela začít už teď..=/ Poraďte prosím jestli je to moudré..=) Předem děkuji za odpovědi a Vaše názory..=));)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.10.15 12:26
avatar

Peče mi maminka a ta začíná 2 týdny před Vánocemi, stihne napéct pro mě, 2 sestry, 2 vnučky a ještě i 2 kamarádky. Peče cca 15 druhů cukroví (linecké, úlky, medové a marcipánové trubičky, ořechové rohlíčky, marokánky, brambůrky, laskonky, kokosky, tyčinky, čokoládové dortíčky, košíčky a spoustu dalšího) nic není se stejného těsta, nic nemá stejnou náplň a co je důležité, peče sama a o naši pomoc nestojí. Vařeným krémem plní tak 2 dny před svátky.Zkuste to jako ona, jeden den 10 těst, dát do ledničky a pak jen péct a až je napečeno naplnit a nazdobit. Nemám ráda když někdo řekne, že měl 10 druhů a on z lineckého jen napekl srdíčka, kolečka... jedno vanilka a druhé kakao.

K vaši otázce, myslím si, že je to moc brzy.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: wamp®
Datum: 26.10.15 12:31
avatar

Ano,je to moudré,když není zbytí a nemáte tolik času.

Já začínám cca v polovině listopadu a má švagrová začíná v tuto dobu,jako Vy...Dejte na balkón nebo do nějaké opravdu chladné místnosti.

_______

Cukroví bude výborné,bez obav ;)


doplněno 26.10.15 15:01: Eulálie -peču léta letoucí.
Mé cukroví všichni chválí a dost
----
Ještě mně nikdo neřekl,že je staré,jak tvrdíte Vy.
Dávám ho do speciálních krabic,k tomu určených a do chladna,samozřejmě.
----
Všimla jste si,že po Vánocích se lidé ptají,co dělat s cukrovím,které jim zbylo?
A co jim je zodpovězeno?
Že ho mají dát do mrazáku,kde některým vydrží až do Velikonoc.
A věříte,že i z toho mrazáku po vytažení je opravdu výborné?
Já ano.
-----
Tak se nad tím zkuste hlouběji zamyslet ;)
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.10.15 12:39
avatar

Já bych tak brzy nepekla. Peču až 14 dní před Vánoci... a zaměsnaná jsem více než dost. Kdo má v dnešní době spoustu volného času? Mně by cukroví ze začátku listopadu připadlo staré...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 26.10.15 13:04

Vůbec to navadí,,pokud ho máte v chladnu tak se mic neděje,Mi vydrží až do Velikonoc,,V obchodě mají ty sušenky a jiné dlouhou trvanlivost.Napeču a dám na balkon mám zasklený a nakonec v prosinci plním.A jsou fajn křehké

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.10.15 13:07
avatar

Když si to dobře naplánujete, určitě stačí, když začnete měsíc před vánoci. Začíná se perníčky, které se musejí uležet. Pĺnění a zdobení si nechte nakonec. Já ukládám cukroví do plechových krabic vyplněných alobalem, zůstané krásně vláčné (a ty krabice samozřejmě do chladna).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 26.10.15 15:54

S pečením začínám kolem adventu. Udělám několik těst do lednice a pak odpékám. Při pečení někdy stihnu přidělávat další těsta. Ukládám do plechových krabic. Po odpečení teprve uklízím. Zdobení a plnění až téměř před svátky. Cukroví je dobré a chutné i na Silvestra a později.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.10.15 19:27

S pečením začít co nejdéle...páč když se začne dříve, tak to rodinka Fšechno "sežere" ještě do vánoc *zed*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: pb®
Datum: 26.10.15 22:31
Taky můžete napéct a dát do mrazáku. Však se to tak dělá s vánočními přebytky, které už nikdo nechce jíst. A jak je pak cukroví na Velikonoce dobré.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.10.15 22:32

A fakt cukrovi zamrazujete?Mam dat do igelitoveho pytliku a zamrazit?Vsechny typy nebo jen nektere druhy:dik

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 19:55

yourlady spíše do krabičky,v pytlíku by se mohlo polámat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 19:56
avatar

Ano, lze zamarazit úplně všechno cukroví. Opravdu je po rozmrazení jako čerstvé. Mám vyzkoušeno. A ano, dávám do krabiček. V pytlíku se to rozláme.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.10.15 21:35

dik vsem za rady k mrazeni

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 20:05
avatar

Klidně mrazte, dávám do krabiček a vytahuju návštěvám ke kávě ještě v květnu. Nemám ale dobrou zkušenost se zmrazováním laskonek, pusinek-prostě sněhové cukroví, zmrazím i koláčky s tvarohem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.10.15 17:17

Limecké je nejvděčnejší vydrží ,košíčky ale ne z pudinkem,to ani nedělám,,ořechy,rohlíčky, úlky z ořechů i piškotů-perníčky, kokosky, kuličky, a řadu jiných. No 14 dnů před svátkama je krátká doba. Není to odleželé. Podle mne

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.