Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Ferdu mravence?

Od: babusa* odpovědí: 11 změna:

Poradíte s maskou Ferdy mravence pro 3-letého klučíka?Prý mám dost fantazie něco vymyslet,ale nevím...Mašli pod krk s puntíkama-jestli mají v obchodech s puntíkama netuším,nějaké tmavé punčocháče s tmavým trikem,ale tím můj nápad končí.Hlavně jak udělat tykadla a co na hlavičku?napadla mně široká černá guma a na to tykadla.Má to do školky,ne na nějaký dětský ples,tak nejde o šití masky,ale nápad.Maminky s babičkama poraďte.Mám na to týden.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

random
hodnocení

2x
To bych být vámi neřešila, myslím že ty tykadla postačí, ty můžete udělat tak že nějakou čelenku, nebo komponent přiděláte např. Drátky, a nahoru na nĕ dát něco jako kuličky, věřím že s tím už si poradíte ;)
doplněno 25.10.15 08:09: Pokud tu mašli neseženete, zkuste na obyčejnou červenou nakreslit puntíky, třeba bílým lakem na nehty, ten by měl držet ;) a koupíte ho za pár korun, třeba u vietnamců nebo levnějších značek v drogerii.

hodnocení

2x

Pro tříletého klučíka? To zas až tak neprožívejte. On i děti okolo budou mít co děla sami se sebou, aby nepadaly a nezničily svou masku. Ne tak aby, sledovaly a kritizovaly kamarády, které mají rády. Nemá cenu nesmyslně zvyšovat laťku dokonalosti, protože uštvete dítě a hlavně sebe. Užijte si krásného odpolene s dětmi, které budou šťastné v tom, co jim maminka udělala. :) Tykadla, puntíkovaný šáteček, černé tričko, černé punčocháčky nebo legíny, to by mělo být moc pěkné. Možná, že když seženete tělové barvy, nebo opáleným korkovým špuntem, pak začerněte čeličko s oblouky pro oči. Ferda jak vyšitý.

doplněno 25.10.15 11:29:

Babuško, v trafice dostanete čističe fajfky. Takové dlouhé, chlupaté drátky. Z toho tykadélka vyrobte, když je nekoupíte hotové.

babusa*
hodnocení

No právě,je to prcek a proto jsem nechtěla vymýšlet něco složitějšího nebo na karneval.Jak ho znám,za chvíli bude bez"masky".Bude to něco jen pro děti,bez maminek na dopoledne.Takže namaluju širokou mašli kolečkama bílým lakem od vietnamců,zítra pokoupím.Na hlavičku sešiju širokou gumu,podle toho,jaké šířky gumy mají,na to tykadla.To ještě nevím,jaké udělám nebo z čeho,kouknu,jestli někde nejsou ty blikací-to by ho zajímalo nejvíc...A prdýlku jsem zatím vymyslela černou silonku asi ponožku,aby mu prdýlka někam nevisela.,vystlanou vatou a nějak natvarovanou našít na punčocháče.Možná tykadla uháčkuju a taky vycpu.Třeba se ještě tady někdo ozve s jiným nápadem.

doktpr365*
hodnocení

0x

Pro trochu inspirace,no týden času moc není.

google.cz/...

ukulele*
hodnocení

0x

Mašli? pod krk? Ferda nosil puntíkovaný šátek

hodnocení

0x

Copak tykadla, ale nezapomeňte na zadeček ;).

babusa*
hodnocení

Vím,že nosil šátek,těžko nějaký puntíkatý seženu - no ještě ta"prdýlka" taky nevím jak,celé musím vymyslet z toho co dům dá,zítra prolítnu město,jestli něco neobjevím,ale u nás moc výběr i v obchodech není.Včera po soutěži v tancích měla porota na hlavě nějaká třepací jako tykadla,myslím,že se v nich chystala na Světlušku.Kde je koupit netuším,na to jedno dopoledne ve školce by to stačilo,není to na karneval,asi si budou ukazovat pohádkové postavičky nebo tak nějak něco,protože každé dítě má určené něco jinýho.

lidus*
hodnocení

0x

Toho Ferdu vám závidím-černé punčocháče, černé tričko, šátek a tykadla, hotovo. To já mám vyrábět masku papouška a podle požadavků vnučky jedině s peří. Mám už husí brka, lepidlo na textil a barevná foukací fixky, cvičně jsem nalepila pár peříček na látku a nabarvila, hezké a zatím to drží ale jak bude lepit na tričko to stále ještě netuším. Pokud se mi to povede, předpokládám, že se z maškarního vrátí opelichaný pták.

babusa*
hodnocení

Tak s papouškem bych měla problém,hlavně s tím peřím.Malý do školky teprv začal chodit,o Ferdovi zatím nemá potuchy,bude rád,že má masku a kdyby se i podařilo ty blikací tykadla,tak ho nic zajímat už nebude.Pohádky povídané nebo čtené ho zatím nezajímají,u ničeho nevydrží,hned je v trapu,je hodně temperamentní a furt v běhu.

lidus*

Pokud je klukovi jedno zač půjde, zkuste obejít pár "sekáčů" často tam mívají hezké maškarní kostými za pár korun.

doplněno 25.10.15 14:35:

Tykadla nemusíte vyrábět, za pár korun svítící-nesvítící, mají v Kiku.

babusa*
hodnocení

Klukovi by to jedno bylo,loni byl na maškarním za piráta a byl krááááááásný,mohl být špinavý jak chtěl,když se válel po podlaze a pobryndal pitím.Jenže ve školce jim zadali přímo masku,každému školáčkovi jinou a on vyfasoval mravence.

doplněno 25.10.15 14:33:

Ještě pro babkuzov-díky za typ,do trafiky kouknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]