Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu mám novou domácí pekárnu a chtěla bych zjistit co vše se vní dá udělat a jestly má někdo nějaké recepty mam ji z dvěma nožema na 1.kg všem předem děkuji
Už se tady o tom psalo, zkuste dát do vyhledávání "pekárna", jinak z osobní zkušenosti - různé druhy chleba je třeba odexperimentovat, ale pro mne je nejlepší, že mi pekárna vyrobí bez námahy kynuté těsto, absolutní pohoda, nemůžu si to vynachválit. Co se týče receptů, najdete jich na internetu určitě velké množství, ale jak říkám, chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet! Přeju hodně úspěchů a dobrou chuť!
V pekárně se dá upéct chleba nebo jen připravit těsto, zapečené těstoviny, sekaná, uvařit marmeláda. Výborná diskuze o pekárnách je tady: diskuse.dama.cz/... , je tam i spousta receptů a návodů, jak při pečení postupovat.
Když chybí v dotazu výrobce a typ, těžko odpovídat, co všechno se dá v ní udělat.
Opravdu vyčerpávající a časově náročné bude přečíst si všechno o domácí pekárně na google.cz/... ale budete o pekárnách vědět hodně, hódně... no dost!
hodně zdaru a dobrou chuť!
,
Určitě záleží na tom, co ti chutná. My jsme s manželem po mnoha experimentech skončili na tomto :
1) Chleba:
- 360 (288) g mouky celozrnné žitné, Předměřické + Bio ( z chlebové je chleba druhý den "patlavý")
- 220 (176) g mouky hladké, pšeničné, polotmavé T 650 (nikdy ne 00, nebo světlá, výběrová)
- 400 (320) ml vody (nevím, jestli se ti vleze do kilové pekárny, hodnoty v závorce, odpovídají 4/5)
- 2 čl (nebo malé odměrky) soli - 2 čl kmínu(toho může být víc a výborné je přidat koření "Maha")
- 2 čl sušeného droždí
- 2 PL (nebo velké odměrky) octa
Do pekárny vlej vodu, ocet a sůl, potom zbytek, droždí dej až úplně nahoru do jamky v mouce. ___________________________________________________________________________________________________
2) Veky a pečivo slané i sladké:
- 310 ml mléka
- 350 g hladké pšeničné mouky T 650
- 150 g polohrubé mouky
- 2 PL másla (může být víc, může být i sádlo, nebo máslo a sádlo)
- 1 č.l. soli (u sladkého pečiva jen špetka)
- 2 č.l. sušeného droždí
- 1 č.l. cukru (u slakého pečiva mohou být 2)
- citrónová šťáva
Vše dáme do pekárny, droždí spolu s cukrem až nahoru do důlku v mouce. Až se těsto začne míchat, přidáme trochu citrónové šťávy. Z tohoto těsta lze péci veky, bagety, rohlíky, pletýnky i koláče.
Pokud máte zájem , posílám recept na vynikající chleba , jsem chlap ale tenhle chleba se osvědčil! Je chuťově super , vydrží v sáčku 1 týden a je pořád měký jako kdyby byl zrovna vytažen z pekárny , takže tady je a dobrou chuť.
0,5l piva , 2 lžičky soli , 2,5 lžičky drceného kmínu , 350g hladké mouky , 150g žitné mouky , 1/3 droždí . Program normální , stupeň propečení střední . Po signalizaci přisypat dýňové semínka , slunečnicové semínka , kmín celý , vše dle chuti .
Tak ať se vydaří , já experimentuju s chlebem jako blázen a zatím mi to vychází .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.