Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí pekárna - tip na recepty

Od: janek29* odpovědí: 8 změna:

Prosím vás o radu mám novou domácí pekárnu a chtěla bych zjistit co vše se vní dá udělat a jestly má někdo nějaké recepty mam ji z dvěma nožema na 1.kg všem předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Už se tady o tom psalo, zkuste dát do vyhledávání "pekárna", jinak z osobní zkušenosti - různé druhy chleba je třeba odexperimentovat, ale pro mne je nejlepší, že mi pekárna vyrobí bez námahy kynuté těsto, absolutní pohoda*palec*, nemůžu si to vynachválit. Co se týče receptů, najdete jich na internetu určitě velké množství, ale jak říkám, chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet! Přeju hodně úspěchů a dobrou chuť!

mak*
hodnocení

1x

domácí pekárna je opravdu perfektní věc mi jsme ji koupily mamině k ježíšku a u toho byl návod ve kterém byli i recepty, pečeme v ní sladké i slané chleby, dají se v ní přichystat jaká koliv těsta na kynuté buchty, na lívance, koblížky atd.,

petr123*
hodnocení

1x

Dobré jsou i směsy na chleba prodávané normálně v obchodech. Ale musíš kupovat takové, do kterých se přidává normální droždí. Ty které droždí už obsahují většinou moc nevykynou a jsou z nich pořádné tvrdé cihly...

hablina*
hodnocení

1x

V pekárně se dá upéct chleba nebo jen připravit těsto, zapečené těstoviny, sekaná, uvařit marmeláda. Výborná diskuze o pekárnách je tady: diskuse.dama.cz/... , je tam i spousta receptů a návodů, jak při pečení postupovat.

kobliha*

Hablino, díky za odkaz - Ježíšek nám pekárnu přinesl a každá rada dobrá :)

hodnocení

0x

Když chybí v dotazu výrobce a typ, těžko odpovídat, co všechno se dá v ní udělat.

Opravdu vyčerpávající a časově náročné bude přečíst si všechno o domácí pekárně na google.cz/... ale budete o pekárnách vědět hodně, hódně... no dost!

hodně zdaru a dobrou chuť!

,

helza*
hodnocení

0x

Určitě záleží na tom, co ti chutná. My jsme s manželem po mnoha experimentech skončili na tomto :

1) Chleba:

- 360 (288) g mouky celozrnné žitné, Předměřické + Bio ( z chlebové je chleba druhý den "patlavý")

- 220 (176) g mouky hladké, pšeničné, polotmavé T 650 (nikdy ne 00, nebo světlá, výběrová)

- 400 (320) ml vody (nevím, jestli se ti vleze do kilové pekárny, hodnoty v závorce, odpovídají 4/5)

- 2 čl (nebo malé odměrky) soli - 2 čl kmínu(toho může být víc a výborné je přidat koření "Maha")

- 2 čl sušeného droždí

- 2 PL (nebo velké odměrky) octa

Do pekárny vlej vodu, ocet a sůl, potom zbytek, droždí dej až úplně nahoru do jamky v mouce. ___________________________________________________________________________________________________

2) Veky a pečivo slané i sladké:

- 310 ml mléka

- 350 g hladké pšeničné mouky T 650
- 150 g polohrubé mouky
- 2 PL másla (může být víc, může být i sádlo, nebo máslo a sádlo)

- 1 č.l. soli (u sladkého pečiva jen špetka)
- 2 č.l. sušeného droždí
- 1 č.l. cukru (u slakého pečiva mohou být 2)

- citrónová šťáva

Vše dáme do pekárny, droždí spolu s cukrem až nahoru do důlku v mouce. Až se těsto začne míchat, přidáme trochu citrónové šťávy. Z tohoto těsta lze péci veky, bagety, rohlíky, pletýnky i koláče.

rk2807*
hodnocení

0x

Pokud máte zájem , posílám recept na vynikající chleba , jsem chlap ale tenhle chleba se osvědčil! Je chuťově super , vydrží v sáčku 1 týden a je pořád měký jako kdyby byl zrovna vytažen z pekárny , takže tady je a dobrou chuť.

0,5l piva , 2 lžičky soli , 2,5 lžičky drceného kmínu , 350g hladké mouky , 150g žitné mouky , 1/3 droždí . Program normální , stupeň propečení střední . Po signalizaci přisypat dýňové semínka , slunečnicové semínka , kmín celý , vše dle chuti .

Tak ať se vydaří , já experimentuju s chlebem jako blázen a zatím mi to vychází .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]