Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu mám novou domácí pekárnu a chtěla bych zjistit co vše se vní dá udělat a jestly má někdo nějaké recepty mam ji z dvěma nožema na 1.kg všem předem děkuji
Už se tady o tom psalo, zkuste dát do vyhledávání "pekárna", jinak z osobní zkušenosti - různé druhy chleba je třeba odexperimentovat, ale pro mne je nejlepší, že mi pekárna vyrobí bez námahy kynuté těsto, absolutní pohoda
, nemůžu si to vynachválit. Co se týče receptů, najdete jich na internetu určitě velké množství, ale jak říkám, chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet! Přeju hodně úspěchů a dobrou chuť!
V pekárně se dá upéct chleba nebo jen připravit těsto, zapečené těstoviny, sekaná, uvařit marmeláda. Výborná diskuze o pekárnách je tady: diskuse.dama.cz/... , je tam i spousta receptů a návodů, jak při pečení postupovat.
Když chybí v dotazu výrobce a typ, těžko odpovídat, co všechno se dá v ní udělat.
Opravdu vyčerpávající a časově náročné bude přečíst si všechno o domácí pekárně na google.cz/... ale budete o pekárnách vědět hodně, hódně... no dost!
hodně zdaru a dobrou chuť!
,
Určitě záleží na tom, co ti chutná. My jsme s manželem po mnoha experimentech skončili na tomto :
1) Chleba:
- 360 (288) g mouky celozrnné žitné, Předměřické + Bio ( z chlebové je chleba druhý den "patlavý")
- 220 (176) g mouky hladké, pšeničné, polotmavé T 650 (nikdy ne 00, nebo světlá, výběrová)
- 400 (320) ml vody (nevím, jestli se ti vleze do kilové pekárny, hodnoty v závorce, odpovídají 4/5)
- 2 čl (nebo malé odměrky) soli - 2 čl kmínu(toho může být víc a výborné je přidat koření "Maha")
- 2 čl sušeného droždí
- 2 PL (nebo velké odměrky) octa
Do pekárny vlej vodu, ocet a sůl, potom zbytek, droždí dej až úplně nahoru do jamky v mouce. ___________________________________________________________________________________________________
2) Veky a pečivo slané i sladké:
- 310 ml mléka
- 350 g hladké pšeničné mouky T 650
- 150 g polohrubé mouky
- 2 PL másla (může být víc, může být i sádlo, nebo máslo a sádlo)
- 1 č.l. soli (u sladkého pečiva jen špetka)
- 2 č.l. sušeného droždí
- 1 č.l. cukru (u slakého pečiva mohou být 2)
- citrónová šťáva
Vše dáme do pekárny, droždí spolu s cukrem až nahoru do důlku v mouce. Až se těsto začne míchat, přidáme trochu citrónové šťávy. Z tohoto těsta lze péci veky, bagety, rohlíky, pletýnky i koláče.
Pokud máte zájem , posílám recept na vynikající chleba , jsem chlap ale tenhle chleba se osvědčil! Je chuťově super , vydrží v sáčku 1 týden a je pořád měký jako kdyby byl zrovna vytažen z pekárny , takže tady je a dobrou chuť.
0,5l piva , 2 lžičky soli , 2,5 lžičky drceného kmínu , 350g hladké mouky , 150g žitné mouky , 1/3 droždí . Program normální , stupeň propečení střední . Po signalizaci přisypat dýňové semínka , slunečnicové semínka , kmín celý , vše dle chuti .
Tak ať se vydaří , já experimentuju s chlebem jako blázen a zatím mi to vychází .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.