Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečený čaj

Od: janulek odpovědí: 13 změna:

Zdravím, můžu do pečeného čaje nakombinovat i zavařené ovoce? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A proč by ne.Může být.Kompotovým ovocem nic nezkazíte-

hodnocení

1x
Ano.
Je to také ovoce :)

sateli*
hodnocení

1x

Ano,ale šťávu z kompotu nedávejte.Neníto ono.Mám to vyzkoušené.

korina*

vidím dámy že máte zkušenosti , dala jsem se do sušení jablek . Koupila jsem si sušičku a jedu, jablek je moc , kolik hod sušíte? díky a omlouvám se za zneužití otázky

Když zaplním celou sušičku, tak s přestávkami a přerovnáváním platíček dva dny,respektivě cca 24hod. první den začínám odpoledne a druhý den opět odpoledne sypu do plátěného pytlíku. Samozřejmě ale záleží na velikosti a objemu jednotlivých plátků. Mám na to speciální vykrajovač, který rozdělí jablko na osminky a zároveň se odřízne ohryzek. Někdo krájí ručně ploché plátky. Křížaly se u nás nikdy moc neohřejí, vnuci je jedí nahusto.Jsem za to ráda,protože syrové jablko nechávají prakticky bez povšimnutí.Tož tak.

korina*

Dobrý den hrdaalena" mohu se zeptat kde prodávají to tvořítko na ty jablečný obloučky na sušení. Já to krájím nožem a to je děsná práce a navíc každý je jiný a není to hezký.Mám mnoho jablek a pustila jsem se do sušení ale jde to moc pomalu.Taky jsem hodně jablek na krájela do odšťavnovače na mošt je to velmi chutné , Ale celá linka, stůl v jídelně vše je plné a děsný binec. Do večera mám co dělat s úklidem. Ještě že jsem sama doma, díky za odpověd Korina

Dobrý večer korina, vykrajovač jsem koupila v Ikea,ale myslím si,že se dá běžně koupit v domácích potřebách.Přesto vám posílám foto.Vzniklé měsíčky ještě nožem rozpůlím.Záleží, jak je jablko velké.Jde to hrozně rychle.

Pečený čaj
Pečený čaj #2
Pečený čaj #3
korina*

hezkou neděli Alena" tak včera jsem byla na chatě a při hledání lisu na česnek jsem toto kolečko objevila je jenom kulaté a bílé.Tak jsem ho doma použila , ale ty měsíčky musím překrojit třikrát. Ale chci se zeptat , nemám s tou sušičkou zkušenosti má 9 pater a při plném zaplnění a ještě přikryté víkem to jde velmi pomalu, pohodině to vypnu přerovnám a pustím . Prakticky těch 9 plat suším celý den a navíc to není uplně suché a ty měsíčky jsou dost tmavé. Myslím si že ta odruda jablek není na sušení vhodná.Moje známá je má pevné a světlé. Bojím se je uschovat aby nebyly plesnivé.No uvidím jak to dopadne ale jablek je letos moc.díky Korina Nejsem žádná nešika ale toto mi nějak nejde...

Dobrý večer Korina, délka sušení závisí na příkonu sušičky. Pro hodně ovoce je vhodná sušička s příkonem 1000W, Čím je příkon menší,tím se prodlužuje délka sušení.To, že máte měsíčky tmavší bych to zase neviděla jako nějakou závadu.Buď máte měsíčky moc slabé nebo jsou jablka moc šťavnatá,proto vám asi také sušení trvá déle.Bude to tou odrůdou,hlavně jestli jsou křížaly chutné.Já osobně křížaly nesuším až do úplného vysušení, my máme rádi křížaly, jak bych to řekla- aby byly žvýkací a né tak suché,aby byly lámavé. Sesypu je do plátěného pytlíka a pověsím na trubku ústředního tělesa. Nikdy jsem je zatím neměla plesnivé.Jestli máte kolečko na 8minky, stačí měsíček jen ještě půlit.Když přestanete už sušit a sesypete je na nějaké plato, po vychladnutí se vám už nebudou zdát tolik nedosušené. To vám dá ale praxe.Hezký večer Alena

sunset*

Pokud těch křížal děláte tolik co já, tak vřele doporučuju tento bazmeg, křížaly jsou hezky rovnoměrné a práce s tím baví i děcka:)

A když už sem píšu, tak my máme tuhle sušičku a 9 pater je usušeno po cca 15 hodinách.

Sunset, ta věcička je paráda,ale zajímalo by mě ,co vám zbyde po usušení 5mm plátku,jestli křížala není jak papír, v lepším případě jak usušená houba.Prosím, dejte vědět.

sunset*

Suchá až lámavá křížala má něco kolem 1 - 1,5 mm, IMHO ideální čipsy na chroupání:)

hodnocení

1x

Ovoce čerstvé, kompotované i mražené. Před letošní sklizní jsem potřebovala zlikvidovat loňské zbytky ovoce z mrazáku, a aby byl čaj pestřejší, přidala jsem i kompotované a ejhle - chuť výborná (za přispění kapky rumu :))! Jen se sušeným zkušenost nemám, ale po nabobtnání ve vodě si myslím, že by nebyl problém ho taky použít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]