Ahojte, na internetu jsem si přečetla o podzimní jablečné očistě s tim, že tři dny jíte jenom jablka a pijete vodu. Máte s tim nějaké zkušenosti a nemůže to tělu ublížit? Dá se u toho provozovat sport? Není tělo nějak oslabené? Díky za rady
Za tři dny si neubížíte. Ale,zajímalo by mě,co budete jíst ten čtvrtý a další dny... To,co shodíte,zase kvapem naberete. Jo-jo efekt je potvora doplněno 19.10.15 19:55: Kolega Ben má pravdu. A dejte si pozor,ovoce má hodně cukru,tudíž nepřehánět,hlavně večer. Tam je vhodná zelenina.
Dobrý den, myslím, že nejde o dietu pro hubnutí, ale o očistu organizmu. Jablka jsou OK, ale hrušky jsou rychlejší - pokud jde o očistu střev. Ovšem, bez jiné stravy se to zřejmě dlouho vydržet nedá. Jezte normálně a přidejte více jablek a hrušek. Zdravím!
Ne že bych byl pro. Ale když už do toho půjdete, tak si ty jablka oloupejte, odstraňte jadřinec, a ze slupek a jadřinců, trochy anýzu, hřebíčku, a skořice si vařte jablečná čaj k pití. Alespoň nebudete pít studenou vodu.
Ublížit si nemůžete, tělu to jen prospěje. Ovoce lze libovolně kombinovat. Oslabení taky nehrozí, právě naopak, pocitite příval energie. Nejlepší očista ale je kysané zelí! Střevo se pěkně roztáhne a odlepi se i ty zbytky z těch záhybu. To je pak člověk v novém těle, organismus se zbaví různých chronických zánětu. Vyzkoušeno osobně. 4dny jen zelí, poté jsem to střídal s ovocem a zeleninou cca 1-2mesice.
Zkusila jsem,výsledky nic moc.Dřív jsem hodně zkoušela krátkodobé půsty a očisty.nejdeůší 10 dní.Tělo mi to "vrátilo" problémy se zpomaleným metabolismem-začalo si ze strachu z hladu ukládat tuk.Nepomohlo mi to tedy,jablka jsou navíc kyselá (viz čínská medicína,nikdy nejíst jednostranně jen jednu chuť)..Obecně mě zajímá tradiční čínská medicína-ta nedoporučuje jakékoliv takovéto očisty,krátké půsty,navíc nedoporučuje na podzim a v zimě syrové ovoce,jen tepelně upravené a vodu vlažnou.Když chci pročistit,dám si občas v létě zelený ječmen z DM drogerie,mají kvalitní,a v chladných měsících očistné čaje.Určitě bych už nepřestávala jíst!
Rozhodně bych tam přidal bílkovinu, nejlépe 4 vejce rozdělený na: 2 ránno a 2 večer, trochu oves. vloček do jogurtu a jablko. Tělo by nemělo úplně hladovět, jinak nástává jojo efekt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.