Nejste přihlášen/a.
Všichni lidé "prdí". A dokonce MUSÍ. Rozhodně jí neříkejte, aby to nedělala a snažila se to potlačit. Tady bude asi problém hlasitého ulevování, protože doposud neměla potřebu skrývat něco, co je tělu přirozené. Všichni co říkají, že neprdí ve společnosti, lžou. Prdí, jen se to naučili dělat potichu. A to chce cvik. A nejlepší na tomto zvláštním pokrytectví je, že většinou se tajný "prdlavec" ještě pohoršeně dívá kolem sebe, aby od svého smradu odpoutal pozornost a svedl to na nevinného, nebo nenápadně opustí místo činu. Jelikož jsem se kdysi dávno často pohybovala ve větší společnosti, naučila jsem se tyto typy lidí rozpoznávat a odhalovat tak pravé původce náhlého smradu. Prostě svou holčičku musíte naučit jak to dělat potichu a tajně, protože to vyžaduje hloupá společenská etiketa. Zadržované plyny jsou nebezpečné a mohou způsobit docela těžké zdravotní problémy. Tak jí rozhodně nic nezakazujte. Přece uprostřed vyučování nezvedne ruku a nezeptá se na plnou hubu učitelky, jestli by si mohla jít uprdnout na chodbu. Takže všichni co říkají že to je neslušné a že by v sedmi letech měla vědět, že se prdět nemá, nemají pravdu. Má a musí, jen se také musí naučit to skrývat přesně tak, jak to dělají ti ostatní. A jestli tady někdo prohlásí, že on teda neprdí, tak lže.
Mám pocit, že jste si naše odpovědi mylně vysvětlila.
"Brát ohled na okolí" přece neznamená, že by holčička měla potlačovat přirozené projevy.
Měla by se ale naučit ulevovat si s ohledem na své okolí.
A zeptat se paní učutelky, jestli může na WC klidně může (důvod uvádět nemusí)...
Souhlasím s Ivzez
Jakpak by to vypadalo,kdyby každé dítě ve třídě při hodině vesele vypouštělo duchy
Jéžiši to je přece jednoduché. Ono je všechno poprvé. Tak teď jste to slyšela, teda četla, tak to příště vyzkoušejte na sobě. Přece tady nebudu dávat lekce podobného rázu . Je to snadné...Chce to trochu sebekontroly a naučit se "přiškrtit ventilek..." Vy snad tomu dáváte volný průchod a na plné pecky, vždy a všude?
A co když budete sedět v autobuse? Nemyslím dálkové, které mají kabinky s toaletou. Ale třeba nepřetržitá jízda dvě hodiny. A dvě hodiny zadržovat plyny, to se může hezky vymstít pěkným bolením břicha a takovými křečemi, že se budete svíjet jako žížala.
Jen ještě dodám takové výstižné pořekadlo. "Lepší jeden prd, než deset doktorů".
A ještě k tomuto tématu dodám, že ani já neskáču do stropu nadšením, když ucítím jak si někdo ulevil třeba zrovna v tramvaji a vedle mne, ale holt je to něco, co matička příroda jaksi opomněla vyřešit jiným způsobem. Tak co už my naděláme...
Dobrý den, a co jí třeba poučit, že se to nedělá, že to nedělají ostatní děti a že se jí budou posmívat? Ten možný posměch by mohla být dobrá motivace, aby to nedělala. Zdravím!
Chudák dítě, ať vám zde taky někdo poradí, kde má ty plyny skladovat. Zkuste aktivní uhlík (carbofit) nebo květ černočervené topolovky růžové (práškovaný).
Přesně tak, na snídani i svačinu do školy vybírejte potraviny, které dítko nebude tolik nafukovat. Je chyba, že doma si může ulevit kdykoliv a předkýmkoliv. Alespoň naučit dceru odejít za dveře nebo na záchod byste mohla. Já také neprdím před rodinou a nesnesla bych to od žádného s rodiny. Jsem snad něco méně jako návštěva?
Zkuste dceři ráno před snídaní dát vypít vlažnou vodu s pár kapkami citronu. Když nepomůže, určitě neuškodí.
Chodit pěšky, hýbat se. I cestou do školy i o přestávce, nezůstávat sedět jako pecka, ale jít se "proskočit" na chodbu nebo ve třídě. A samozřejmě i cestou ze školy i po vyučování někde venku mezi dětmi v pohybu.
Někteří rodiče ráno v rychlosti naloží dítě do auta, odvezou ke škole a ono se nestačí proběhnout, projít a peristaltika střevní posune svou činnost na dobu mezi dětmi ve škole.
Ostatně i dospělým chůze prospívá. Uvolní se nejen kostra a svalstvo, ale i plyny uvnitř a při chůzi co krok to p*d se krásně vypustí. Samozřejmě také záleží na skladbě jídla a jeho vlastnostech.
Teď co vám napíše bude bomba Já jsem dostala zvýšený stupeň z chování,že jsem si ve škole prdla..Jak víte,zadku neporučíte. Ani potichu. Nejhorší bylo to,že mne učitelka poslala za dveře a třída se smála a já prdy neudržela a proprděla jsem si cestu za dveře. Jak bych to dělala schválně, Svěrače povolily a bylo,Bylo to v 8 třídě. Ten prd mi znemožnil vysvědčení.
Dobrý den, maminko. Děláte dobře, že doma nijak neuvlivńujete dcerku, pokud má potřebu uvolnit plyny ze střev. Je to zdravé. Důležité je uvědomit si, že sice každému se to občas stane, ale někomu se to stává velice často a někomu jen tak občas. Je zcela jisté, že Vaše holčička nemá úplně zcela v pořádku střevní floru, případně děláte chybu Vy, a to ve stravě.
Je potřeba holčičce pomoc tak, že ji vylepšíte střevní floru. Pak střeva nemají důvod kvasit a plyny se neobjevují.
Podle určitého prastarého klíče Pentagramu jsou střeva a plíce spojené. Pokud někdo kašle (plicní okruh), je to to samé, jako když se střeva naplní plyny (střevní okruh). Vždy je pak u střev i plic stejný problém a je to zahlenění a překyselení těla. Nedávejte holčičce bílý cukr (překyseluje), mléko (zahleňuje), a především pšeničnou mouku (extrémně zahleňujíe). Současně využívejte ve stravě kvašené zelí, jablečný ocet, jiné zkvašené zeleniny a různá bioprotika.
Především je pak třeba uvědomit si, že střeva jsou v souvislosti s kůží. Dcerka by pak mohla mít potíže s kůží, jakkkoliv. Je ještě malá a tak se ještě nemusí nic ukazovat. Lépe je vždy prevence.
Jarmila
Ani se nedivím, že paní neodpověděla, když se na její hlavu sesypala taková smršť kritiky! Snad nikoho nezabila, jen v zahleděnosti do své dcery si něco neuvědomila a teď se lekla,že už je pozdě. Není. A není to ani žádná fatální tragédie, hold se to bude muset urychleně naučit, ono ji okolí donutí. A nepůjde to jinak, než že se bude ve společnosti snažit větry zadržovat a při tom se je i pomalu naučí řídit. No co, stanou se větší a dalekosáhlejší chyby ve výchově, které se někdy ani nedají odstranit. Rodiče jsou potrestáni už dost i bez nás, už jenom tím, že se zoufale vciťují do svého zahanbeného dítěte a moc dobře si uvědomují, co podcenili a co tím dítěti připravili. Pokud nemá jiné zdravotní prolémy, tak bych změnu stravy neřešila. Plyny má každý, ale musíme se s nimi naučit "hospodařit". Znepříjemňovat život dítěti i celé rodině změnou stravovacích návyků, co by prevenci plynů, se mi zdá holý nesmysl, pokud je dítě zdravé.
Rychle jí to vysvětlete co je etiketa!mi to dělal kluk co mu bylo 28let na randepravda,byla to už asi čtvrtá schůzka,ale i tak jsem se styděla za něj,protože poprvé to udělal,když jsem jej představila známý, povídali jsme si a najednou "rrrrrrrr"a mi došly slova.
Samozřejmě jsem neriskovala dále a skončili jsme,protože tohle snad musí dojít i blbci.Dodnes si to pamatuju a trápilo mě to více jak jeho.Chce to asi více mluvit o tom jak se kde chovat,co se dělá...prostě etiketa se Špačkem
Tak asi takto a bez emocí. Během jedné vyučovací hodiny, těžko všechny děti najednou začnou vypouštět duchy. Buďme trochu reální. To s tím dovolením jít na záchod je sice hezký nápad, ale pochybuji, že by to každé dítě dodržovalo. A pisatelka dotazu říká, že to její dceři "ujede" občas. Prostě bych to u dítěte tak přísně neodsuzovala.
A proč si myslíte, že já jsem rozčilená? (Krčím tady rameny, protože na tohle není smajlík.) To jako proto, že mám jiný názor, tak hned musím být rozčilená? No jestli tak soudíte podle sebe, tak to jste asi rozčilená permanentně. Mně je to fuk, ale asi mi to neuvěříte. Nevím, jak bych to vysvětlila. Ale je to asi tak, že mé odpovědi do poradny nepovažuji za mimořádný výkon, nebo jedinou náplň mých dnů. A i kdybych se někdy rozčilila, tak mám takovou povahu, že v příštích pěti minutách mé rozčilení opadá. Ale to by k tomu musely být jiné důvody, než tyto. Ano, nedávno mne tady zvedl ze židle jeden rádce, který odpověděl na můj dotaz ohledně vytápění, zcela mimo mísu a hloupě. Ihned jsem reagovala a vysvětlila mu čemu nerozuměl. Tím to pro mne zhaslo. A navíc to bylo proto, že se jednalo o můj vlastní dotaz a prosbu o pomoc. Kdyby se patl jiný tazatel, tak by mne to se mnou ani nehnulo. Každý má přece právo na své názory a neměl by se rozčilovat, když se neshodují s názory jiných lidí. A pak, nemyslím si, že tady řešíme nějak světaborné případy, které by možná stály za rozčilování.
A to, že jsem odpověděla tak dlouze, neznamená, že jsem rozčilená. Prostě je to můj styl. Neumím psát stručně. Měla jsem na vybranou. Buďto nereagovat na Vaši připomínku, nebo reagovat. Vybrala jsem si druhou možnost, protože je venku ošklivo a já sedím u počítače. Za chvíli jdu dělat lístkové těsto, pak mám v plánu sterilovat zeleninu ze zahrádky, budu u toho koukat na pěkný filmy a tak budu zaneprázdněná. Tak a jdu na to.
A ještě něco, jen tak na okraj. Jestlipak jste si všimla, že se tazatelka vůbec k našim názorům nevyjádřila. Z toho usuzuji, že ani pro ni samotnou, naše názory nebyly až tak důležité. Jí je to fuk, a mně je to rovněž fuk. Není to mé dítě, které má "problémy"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.