Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem u včelaře p. M. Krále květový med a ani né po 21 dnech je úplně zkrystalizovaný. To se mě ještě nestalo tak rychle a děti to nechtějí jíst? Čím to je? Prodal mě starý med, který předtím rozpustil? Znáte někdo tohoto medaře?
Krystalizace je přirozený proces kdy se přeměňujou na složitější cukry. S kvalitou medu to nemá nic společného, takhle to maji i včely v zimě v úle. Včelař však ten med nepastoval, čili nepromíchal aby se krystalizaci zabránilo. Zkrystalizovaný med je tužší než pastovaný(promíchaný), ale nic mu nejni. Med se nikdy nerozpouští.
Dobrý den, bereme také od včelaře a ten med nezkrystalizuje vůbec a je pořád tekutý a zdá se mi i trochu řidší než normální med. Vrtá mi to hlavou, vím, že med musí zkrystalizovat po určité době. Při dalším nákupu se manžel pána na to ptal (nebyla jsem u toho) a ten mu to "nějak" vysvětloval. Chtěla bych vědět, čím to je ,že med nekrystalizuje,děkuji
Rozehřátý med vám už nikdy nezkrystalizuje, koupila jste klavitní med.
doplněno 11.10.15 12:58:kvalitní
doplněno 11.10.15 13:34:Vám snad rozpuštěný med někdy zkrystalizoval? Ač vím, že se to nedělá, klidně ho na perníky rozvařím a celý rok je tukutý.
Liduško-tím z něj ale uděláte jakoby obyčejný cukr!Přijde dle teploty při rozpouštění o to dobré a prospěšné v něm,ale předpokládám,že toto víte a rozehříváte při teplotách do 40°C!?
Já vím ale na perníky ho prostě chci tekutý a ne ho pracně dlabat lžící. Pastovaný rovněž nezkrystalizuje ale ten nemám ráda.
Rozvaříte?! No tak to mu dáte pěkně pohulit.
To by pak už asi neprošel ani hygienickými normami pro vysoké hodnoty HMF (Hydroximethylfurfural). Podle toho zjišťuje st. inspekce zda bylo s medem v prodeji tepelně manipulováno nad únosnou mez.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.