Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partner u porodu

Od: tehule odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, že chci mít partnera u porodu, o tom nepochybuji. Vím, že tam bude podporou a také jsem několikrát slyšela, že i personál je u rodiček, které tam jsou samotné, příšnější. Spíš mám v hlavě asi blbost, ale trápí mě to. Slyším pořád okolo sebe maminky, jak vypravují, jak ten jejich chlap byl u porodu dojatý, že jsou to tvrďáci a jak tam pak brečeli. No a já se právě bojím toho, že ten můj takový nebude a mě to zklame. Myslela jsem, že bych to s ním vyřešila, ale to bych se zase bála, že tím bude ovlivněný a pak když udělá cokoliv, budu si myslet, že to není pravé. Já vím, asi mi hormony už dosahují maxima.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer. Ne každý dokáže dát průchod svým emocím. Ale to přece neznamená, že Váš partner žáné emoce prožívat nebude. Budete v něm mít oporu a to je důležité. Neřešte to předem, nechte ho, ať si projde porodem spolu Vámi a ať je u toho, až se mu narodí dítko. Už jen za to si chlap zaslouží obdiv, že chce být s Vámi v takové chvíli..Přeji vám zdravé miminko. To je to nejdůležitější..

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud mohu reagovat (neodpovídám, protože není otázka) - já chlapa u porodu zatím nechci. Stovky let neměl chlap o porodu co dělat a jen tahle hloupá móda tlačí miliony chlapů někam, kde vůbec být nechtějí. Mnozí pak přiznávají, že ačkoli byli své ženě oporou a byl to pro ně zážitek, tak už ženu vnímají jen jako matku, nikoli jako skutečnou ženu... další zmiňují, že po porodu nejsou vůbec schopni se se ženou milovat, protože pořád vidí krev, hlen, hlavičku a tak dále.

Nechte ho, ať se rozhodne sám... a už jen to, že tam přijde, je obrovská odvaha, Určitě si nepředstavujte halyvůdský doják a nechte tomu volný průběh.

tom11

Máte pravdu, že chlap u porodu nemá co dělat, chlap rodit nikdy nebude, tak co tam proboha dělá. Ale nemyslím chlapa svého muže, přítele, ale myslím chlapa lékaře, to mají dělat porodní sestřičky, porodní asistentky, je to čistě ženská věc. Lékař chlap TAM NEMÁ CO DĚLAT, pokud si to žena nepřeje,pokud je potřeba tak tam být lékařka, která ví o co jde a zažije to stejné jako dotyčná žena, cizí chlap se dívá, jak cizí žena rodí, žena má bolesti, je neklidná a toto jí určitě nepřidá, jen je více ve stresu, roztahovat nohy cizímu chlapovi, to je velmi intimní a sexuální věc, která má být jen mezi ženou a přítelem, personál má být vždy jen ženský, pokud si někdo nepřeje přímo chlapa, právo volby. Studium medicíny a zvláště gynekologie ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuálního pudu a sexuální vnímavosti a kdo říká něco jinho, tak lže...

ria*
hodnocení

2x

Sestřin partner u porodu vysloveně chtěl být, ale sestra měla podmínku, že musí být jen u její hlavy a nesmí se ani okem podívat, co se tam dole děje za "hrůzy", až pak na miminko, když bude venku.. Tak na to docela pěkně vzpomínají a sestra byla ráda, že tam byl..

Jak tatínkové vezmou kameru a natáčí porodníkovi přímo pod ruce, jak žena vytlačí hovínko, pak krev, natržení.. brrr, kdo by na to chtěl takhle vzpomínat - to raději žádný tatínek :D...

hodnocení

1x

Těhule, tohle vůbec neřešte! Takové blbostě! Těšte se, užívejte si, tohle všechno v životě mockrát nezažijete. ;) Možná, že ten váš dojatý nebude, ne proto, že se kontroluje, ale proto, že se hlídá, aby se nerozpadnul, neomdlel. Porod je nesmírně emocionální zážitek. Tedy pro přihlížející. *houpy*Ať máte těhotenství bez problémů a porod snadný. Ze srdce přeje babka

eulalie*
hodnocení

1x

Muž u porodu... Tedy jestli chcete, aby mu na věky věkův zůstal v paměti jeho pohled na vaše obnažené přirození s hlavičkou dítěte, tak si u porodu muže klidně mějte. Ne každý muž toto ale rozdýchá. A nemyslím si, že je to pro partnerství to nejdůležitější. On vám tam stejně nijak nepomůže, odrodit budete muset nakonec vy sama... Jak psala Martinaa, je to současná móda mít u porodu partnera. V dřívějších dobách to byla záležitost jen žen. Za sebe jen napíšu,že já bych u porodu partnera nikdy nechtěla. Na co by mi byl? Aby mě držel za ruku? Nebo otíral pot? Nebo jak prodýchávám mezi jednotlivými stahy? Podle mě řešíte kraviny, tazatelko. Hlavní je porodit zdravé dítě a ne otec u porodu.

ver*

Čeká mě stejná situace za pár měsíců - první porod. Manžela u porodu chci, ale kdyby nechtěl, nikdy bych ho nenutila. Sám má o to velký zájem a stojí o to. Co se týká "pohledu na obnažené přirození s hlavičkou dítěte" - tohoto pohledu chci rozhodně manžela ušetřit, protože to není úplně silná povaha :) Poměrně jednoduše se to dá udělat tak, že manžel po dobu samotného porodu stojí za ženou. Pak je toho "nejhoršího" pohledu ušetřen a např. při sexu pak nemůže vzniknout problém toho, jak si to chlap pořád představuje. A že tam nijak nepomůže? Nesouhlasím! Ano, při samotném porodu ne, ale zásadně může pomoci po dobu předtím. Kamarádka rodila celkem nedávno a jak byla šťastná, že manžela měla těch asi deset hodin před samotným porodem u sebe. Pomáhal jí se uvolnit, masíroval ji, mohla se o něj opřít - různé polohy bolesti ulehčovaly. Zajišťoval komunikaci s personálem, o kamarádku se staral. Říkala, že to bylo k nezaplacení. Ona sama by si jim prý ani neřekla o sklenici vody. Oproti tomu jiná kamarádka rodila bez manžela a doslova mi řekla, že s ní jednali jak s hadrem na podlahu. Čili podle mého názoru jste napsala kravinu vy - ano, samozřejmě je nejdůležitejší zdraví, ale i přítomnost partnera u porodu může lecčemu napomoci.

eulalie*

Víte, Ver, to je velmi diskutabilní otázka... když je vaše kamarádka na tom tak, že není schopna si říci o sklenici vody a nemocničního personálu se bojí jako čert kříže... tak to pak ano, v tomto případě asi toho partnera u porodu potřebovala.

ver*

Zrovna jste si vybrala tu nejméně podstatnou část. Ta podstatná je právě ta podpora, jak psychická, tak fyzická. Svíjet se tam deset hodin sama v bolestech je na mašli. Takhle je někdo s vámi, kdo vám dodá odvahu a sílu fungovat dál. Jistě, je to každého věc, jak to vidí, ale vyhlásit, že tazatelka řeší kraviny, je nesmysl.

mrsgekko*
Nevím jestli máte porod za sebou, ale pokud se ten chlap vyloženě nepostaví před roztahnute nohy rodicky, neuvidí žádné přirození s hlavičkou.. když už přijde na věc, stojí vedle ženy.
Na co by vam byl partner u porodu? No přesne na to otirani potu, držení za ruku, a jako pomoc naprosto se vším, jenom jeho přítomnost je obrovská pomoc.
To, že se to dříve nedělalo, neznamená, že to není v správné. Já jsem ráda, že takovou možnost máme..
korina*

ano jde o modní záležitost a jak tu již bylo řečeno , pro muže který vidí to co se kolem porodu děje má v některých případech problém se sexem, i můj syn má takový názor na přítomnost být u porodu. Můj názor je jednoznačný, pokud je to přání obou rodičů tak snad , ale nutit ml. muže ke shlédnutí bolesti, krve atd je velmi nerozumné, ten bude mít co dělat sám se sebou a né oporou pro rodící ženu. Já jsem ta generace kdy bylo vůbec nemožné toto praktikovat a upřímě bych o to ani nestála . Tři porody cvalíků kterým trvalo mnoho hodin než se jejich příchod na svět dostal do finále, né byla jsem tehdy ráda že to mám za sebou a odměna byla v podobě sladkého miminka a tatínek stál pod okny v porodnici a mával na tu housku zamotanou v mém náručí.myslím že takto uvažuje dost žen , hlavně ty dříve narozené...Korina

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte nějakou otázku nebo jen uvažujete písemně? Ano, řešíte hlouposti a stresujete se z něčeho, co se nestalo. Nechte tomu volný průběh - pán si poradí. A nic od něho neočekávejte a nic mu nevyčítejte. Zdravím!

hodnocení

0x

Chcete uklidnit?Já jsem nebrečel ale možná to bude tím že nejsu "tvrďák"*houpy*

sebod*

No, je také otázkou, proč brečeli, že? Třeba se jim nelíbilo mimčo a dozvěděli se, že ho nejde reklamovat nebo vrátit *zed*.

lidus*
hodnocení

0x

No vidíte a já neznám jediného co by brečel, vím ale o jednom co u porodu byl a do 14ti dní od ženy utekl, prý už s ní nemohl mít po tomto zážitku sex. Neřešte to, pokud manžel chce ať jde myslím, že i pro vás bude příjemné někoho u sebe mít a jestli bude brečet nebo omdlí a svalí se na podlahu je jedno. Nevěřte všemu co ženské říkají.

hodnocení

0x

A neměla by být u porodu taky matka a tchýně? A děti a soused?

lucie*
hodnocení

0x

...tak já už to mám víc jak měsíc za sebou a určitě bych tam chlapa nechtěla.Chci být pro chlapa přitažlivou ženou a né aby si mě pamatoval v té "nejslabší"chvíli v životě,kdy cítím bolest,chce se mi zvracet...Až půjde on na kolonoskopii,taky s ním nepůjdu až mu budou hrabat víte kde:)a hlavně není doktor,nepomůže,neporadí,jen ženu může držet a to já osobně měla jiné starosti,než abych myslela na to zda mě někdo drží.Personál nikoho trápit nechce,proto jsem jim neradila a poslouchala,přece jenom už rodili vícekrát jak já.Co tak to nechat na chlapovi,zda ten pohled chce zažít.Já osobně nechtěla ani děti vidět,nějak mě to nezajímalo,protože jsem věděla,že daleko hezčí budou druhý den.Potom mi ukázali fota jak vypadali po porodu a jsem ráda,že to bylo,tak jak to bylo.

...ale musím dodat,že i když mám angínu,tak nechci aby mě někdo viděl,prostě když cítím nemoc,bolest nepotřebuju publikum.Stejně tak nerada vidím druhé,takže nechodím třeba do nemocnic na návštěvy,když někomu z rodiny něco je.Takže záleží jaký je Váš muž.

mrsgekko*
hodnocení

0x
Můj manžel nebrečel ze by mu vyloženě tekly slzy apod., ale byl krasne dojatý a vypadal stastne a pysne jako nikdy predtim ani potom. Taky slo vidět jak se mu ulevilo, že jsme v pořádku a je po všem :-D vůbec me nezklamalo, že nebrečel, vy to tak taky nesmíte brát. Každý projevuje emoce jinak a v tomhle případě budou určite jedině pozitivní..
Neuvažujte nad tim tolik a budte rada, ze tam s vámi bude.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]