Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě proč se mi udělali na nehtech bílé flíčky - viz obrázek. Nosím nehty převážně nalakované takže jsem si toho ani moc nevšimla, jelikož lak mi vydrží dlouho ale při posledním odlakování jsem si všimla flíčků. Může za to nějaký chybějící vitamín? Děkuji za odpověď
Dobrý den.Ano,je to způsobeno ponejvíce nedostatkem vitamínů řady B.Kupte si v lékárně vitamín B forte,je skvělý.
doplněno 09.10.15 11:38:Teď jsem si přečetla článek,že tomu až tak není.Dříve nám to říkávaly naše babičky a maminky.Nevím,co si o tom mám myslet.
Mně totiž ten vitamín B pomáhá.Ještě je tam zmíněn nedostatek vápníku...
Ostatně,přečtěte si tento článeček
Je to způsobeno nedostatkem ve stravování. Šetříte na auto?
Máš hrozně neošetřené nehty. Pořiď si pilníček místo toho okousávání, a zapiluj si především ty strany - a nehty pěkně dokulata...
Nehty jsou focené před úpravou, nehty si nekoušu. Stříhám a piluji. Ne ale úplně do kulata protože v práci mi více vyhovuje tento tvar
Příčiny bílých skvrn mohou být : 1.důsledek nesprávné životosprávy 2.ukládání kyseliny močové v organismu jako důsledek nadměrného příjmu bílkovin 3.extrémní příjem cukru a jeho nadměrné uvolňování 4.poruchy funkce slinivky 5.nadměrný příjem vápníku a jeho ukládání v ledvinách.Mnoho lidí se domnívá,že skvrny způsobuje nedostatek vápníku, ale spíš je to naopak. Skvrny mohou poukazovat na přebytek některých látek v těle. Ale abych jen nestrašila. Může to být pouze důsledek nějakého úderu na který si už ani nevzpomínáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.