Dobry den. Asi pred 5lety jsem zhubla ve svych 15letech 30kg za pul rok tim ze jsem nejedla a zacala chodit k hasicum. Jenze se mi pred 3 roky stal uraz. Pretrhly se mi vazy v kolenu a doktori mi to nejak spatne operovali takze trpim castyma bolestma cele nohy... Nic mene chtela bych opet zhubnout ale ja uz netusim jak se mi minule podarilo nejist. Ted se o to snazim furt a nejde to. Stale si rikam "tak zitra uz si nic dobreho nedam nebo ze se tolik neprecpu..", ale bohuzel ano.. Rikala jsem si ze tech 30kg zpatky uz nenaberu ze budu cvicit protoze jsem si to zamilovala jenze vse se mi zvrtlo.. 30kg zpatky a cvicit nemuzu.. Prosim poradte mi jak zhubnout alespon par kilo.. Byla jsem tak pekna holka a ted je ze mne to co predtim ..
Jojo, "zítra" je zrádné slovíčko. Moje dialogy u čokolády: "Dnes si dám, ale zítra už ne!" a takhle to jde každý den.
Je třeba si tu sladkost odepřít IHNED. Spíš "tenhle kousek čokolády si nechám na zítřek jako odměnu za to, když to bez něj dneska vydržím". A takhle to dělat každý den
Zhubla si 30kg za půl roku tím že si nejedla a chodila do hasičů.. jak nejedla? Jako že si držela hladovku,občas něco snědla protože to neslo vydržet, a do toho sportovala? To musel být pro tělo šok, zhubnout tolik takovým způsobem. Teď když nemůžeš cvičit naplno, nevadí, strava je 70% úspěchu, jen musíš jíst správně a nebát se jíst 5x,6x denně. Je ti 18? Cca? Tak sama zvládneš dát dohromady vzor. jídelníček, najít inspiraci jídel, receptů a toho se držet. Cvičit urcite můžeš, jen ne co Te napadne, zeptej se třeba fyzioterapeuta, jake cviky ti neublíží.. to das
achjoo
O to jsem se snazila jist 5-6x denne po malych porcich jenze to bylo jeste horsi spis sem pribirala nez hubla, ikdy jsem nejedla sladke.. Tak nevim v cem muze byt chyba..
mrsgekko*
Tak si asi jedla špatně, je dobré na naučit hlídat množství sacharidů,tuků,bílkovin a přijímat je s ohledem na výdej energie.. Není to nic složitého. A pokud si přibírala, nemuselo to znamenat, že si jedla moc. Tělo nebylo zvykle na takový příjem, nejspíš by se to po pár týdnech upravilo a zacla by si hubnout.
Nechtějte zhubnout hned - to je největší nejnezdravější hloupost - pomalu omezujte dobroty, každým dnem o jednu méně, naopak v rámci možností začněte chodit každým dnem více na procházky.. - když dáte půl hodiny denně bude to surpr.. Není těžký zhubnout, ale je těžký změnit životní styl.. :/
Děvče děvče, co bys chtěla poradit? Vždyť sama moc dobře víš, kde je kámen úrazu. Nesmíš se přejídat a dávat si sladkosti nebo chipsy apod. mezi jídly. Jez pravidelně minimálně 5x denně a menší porce. Uprav si jídelníček, nemusíš jíst dietní blafy, ale dbej, abys měla ve stravě zahrnuty bílkoviny, alespoň pár gramů denně, vyhýbej se pečivu, pokud to bez něj nezvládneš, tak si kupuj žitný chléb, nejez těsně před spaním a k večeru se vyhýbej jídlům, které mají vysoké množství sacharidů. Ale hlavně nedrž hladovku nebo nevynechávej jedno z těch 5-ti základních jídel. Když tělo hladový, tak si ukládá více tuků do zásoby. Přeji hodně štěstí!
Líbí se mi odpověď kutululu. Navíc, když nemůžeš na koleno, můžeš se pohybovat, posilovat, sportovat klidně jinak. Pohyb není jen o běhu a poskocích. Mezi jídly nic nezobej, neodměňuj se, nenahrazuj prázdnou duši plným žaludkem. Mezi jídly jen kouisek ovoce nebo zeleniny.
Strava – vyradit co nejvic bileho cukru, bile mouky. Kupovat celozrnne testoviny, neloupanou ryzi, hodne zeleniny. Levne je kombinovat ruzne obiloviny (jahly, pohanka, kroupy, polenta) s ruznymi lusteninami ( je x milionu fazoli, cocek, cizrna ) a hlavne s morem zeleniny. Omezit pecivo, na snidani si dej radsi kasi z obilovin nebo polevku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.